Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

20 Februari 2023 - IJsland (Bijgewerkt op 11 April 2024)

7 Redenen om IJsland te ontdekken met een groepsreis van Askja

Terug
Portret Antoinette Bakker
Antoinette Bakker

Weet veel over: IJsland, Groenland en de Faeröer eilanden

We organiseren al jaren onze eigen groepsreizen naar IJsland. Het begon allemaal met één groepsreis naar IJsland in 1989, maar daar is het niet bij gebleven. Elk jaar kwamen er meer vertrekken bij en steeds meer reizigers wisten ons te vinden. Tegenwoordig reizen veel mensen ook individueel naar IJsland, maar waarom eigenlijk? Er zitten veel voordelen aan een groepsreis, zeker naar een bestemming als IJsland. Hieronder zetten we er 7 voor je op een rij.

1. Onbezorgd op reis

Vanaf het moment dat je in het vliegtuig stapt is alles voor je geregeld. Op IJsland staat de bus al klaar, net als de reisleider en chauffeur. Het programma van de reis ligt in grote lijnen vast, maar elke reisleider geeft er zijn of haar eigen draai aan. Je komt op de mooiste plekken en gaat ook af en toe van de gebaande paden. Uiteraard is er ruimte voor eigen inbreng, bijvoorbeeld bij de keuze van een excursie. Kortom, je hoeft alleen maar je wekker te zetten om op tijd te zijn, verder hoef je nergens aan te denken en is alles geregeld.

2. Enthousiaste reisleiders

De Nederlandse reisleiders van Askja zijn al vaak op IJsland geweest. Ze kunnen dus met recht échte IJsland-fanaten worden genoemd. In het dagelijks leven zijn ze leraar aardrijkskunde, fysisch geograaf of – pak ‘m beet – maatschappelijk werker. Door hun verschillende achtergronden hebben ze elk hun eigen specialiteit. Of het nou vogels, het landschap of IJslandse saga’s zijn: ze kunnen er ronduit over vertellen. De liefde voor de IJsland hebben ze in ieder geval met elkaar gemeen. Die delen ze dan ook graag met je. 

3. Kleine groepen

Askja Reizen kiest er bewust voor om met kleine groepen te reizen. De reis Het Beste van IJsland heeft maximaal 24 deelnemers, Indrukwekkend IJsland 20 deelnemers en 100% IJsland zelfs maar 18! Zo is er meer tijd om het land te zien, want je hoeft minder vaak te wachten en je bent lekker snel de bus in en uit met z’n allen. Al is het belangrijkste toch wel dat je met niet heel veel personen tegelijk op de mooiste plekken bent. Zo heb je al wandelend over de lava, langs de gletsjer of bij de waterval een échte natuurbeleving. 

4. Heel veel inbegrepen

Bij onze groepsreizen is altijd veel inbegrepen. Zo heb je ter plaatse niet veel kosten meer. Je vliegt met de nationale luchtvaartmaatschappij Icelandair en het vervoer op IJsland is met een bus die de hele reis bij de groep blijft, behalve tijdens de vrije dag in Reykjavík. De hoofdstad verken je namelijk te voet. Het verblijf in comfortabele hotels of guesthouses in een kamer met eigen douche en toilet, net als alle diners – behalve in Reykjavík – zijn ook inclusief.

5. Je ontmoet leuke mensen

Tijdens onze groepsreizen ga je op pad met een gezellige groep! Zo leer je heel veel verschillende mensen kennen met veelal dezelfde interesse. Om te beginnen willen jullie namelijk allemaal een prachtige reis door IJsland maken! Een vraag die we regelmatig krijgen is wat de leeftijd is van de mensen die mee gaan op de groepsreis. Maar op die vraag is bijna geen antwoord te geven, de leeftijd varieert namelijk vaak tussen de 20 en 85 jaar. Niet zelden zijn de 70 plussers fitter dan de jonge mensen en rennen nog net niet de vulkaan op.

6. De dagen worden goed benut

Tijdens de reis zijn er heel wat mensen aan het werk om de groepsreis een geweldige ervaring te maken. Vooraf wordt alles geregeld door onze collega’s op ons kantoor op Arnhem. Ter plaatse zijn het de reisleider en chauffeur die hun best voor je doen. Of het nu dat ene museum of juist dat dalletje is, de reisleider laat het je graag zien. Bovendien krijg je veel informatie tijdens de reis. Niet alle reisleiders weten álles, maar zowel de geologische verschijnselen en Vikingen, als het hedendaagse IJsland passeren de revue. Daarnaast is het ook fijn dat als je ergens uitstapt, de chauffeur omrijdt om de groep ergens weer op te pikken. Zo haal je veel uit de dag. Want vergis je niet: je gaat echt op reis en de dagen worden goed benut.

7. Er zijn nog plekken beschikbaar

Een aantal van onze groepsreizen zit bijna vol, maar verschillende vertrekken hebben nog voldoende plek. Want al wordt de beschikbaarheid voor de individuele reizen beperkter, de hotels voor de groepsreizen boeken we al bijna twee jaar van tevoren. Daarom is er zelfs nog plek in juli en augustus. Je kiest zelf in welk seizoen je wilt gaan. Ga je voor de vogels in mei en juni, wordt het dwars door het binnenland in juli of augustus of toch de kans op het eerste noorderlicht in september? Welke periode je ook kiest, een bijzondere ervaring is gegarandeerd.

Nieuwsgierig geworden naar onze groepsreizen en wil je er meer over lezen? Onze reisleider Jac reisde naar IJsland met een groep en vertelde er over in zijn blog. Of maak alvast kennis met één van onze reisleiders, Adrie Meijer, die op de kop af zevenentwintig groepsreizen naar IJsland heeft begeleid. Je kunt natuurlijk ook contact opnemen met onze IJsland reisexperts, voor meer informatie of om je groepsreis direct te boeken!

Reisexpert

Andere landen, gewoonten en landschappen vind ik mateloos boeiend. Een geluksvogel ben ik, dat ik al zoveel heb gereisd. Dan werk ik ook nog bij Askja Reizen, waardoor ik het hele jaar met reizen bezig ben. Ik vind het heerlijk om te regelen, organiseren en te zorgen dat alles voor iedereen duidelijk is. Kortom, ben ik aan het werk, dan ben ik vrolijk.

Weet veel over: IJsland, Groenland en de Faeröer eilanden

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

12 Aug 2016 - IJsland

De Ode aan IJsland vanuit de reisleider Jac (deel 1)

Al sinds 2006 begeleid ik voor Askja groepsreizen naar IJsla Lees verder

28 Sep 2016 - IJsland en IJsland winterreizen

Een dagje Westman Eilanden met reisleider Annette

Afgelopen zomer was ik voor twee reizen bijna een maand op I Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.