Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

07 Jul 2022 - Canada

Zes redenen om je vakantie naar Canada en Alaska vroeg te boeken

Terug
Portret Karin Tolsma
Karin Tolsma

Weet veel over: Canada, Alaska, Oostkust VS en Antarctica, Spitsbergen en whiskyreizen naar Schotland

Vandaag, 27 mei, is de laatste dag van de inkoopbeurs Rendez Vous Canada. Voor het eerst in drie jaar zijn we er weer live! Drie volle dagen en 70 afspraken verder kan ik terugkijken op een zeer geslaagd evenement. De beurs is nog kleiner dan normaal maar ik hoorde net dat er toch 714 internationale inkopers waren vanuit de hele wereld en zo’n 1050 Canadese verkopers die íets in Canada aan te bieden hebben. De Aziaten laten het nog afweten, en ook zag ik weinig collega’s uit Nederland maar het was geweldig om weer terug te zijn. Inspiratie op te doen. Horen hoe het met iedereen vergaan is de afgelopen 2,5 jaar. Ik zag veel nieuwe gezichten maar gelukkig ook heel veel vertrouwde gezichten van mensen die gelukkig nog steeds rechtop staan. 

De grote algemene boodschap in toerisme is het grote tekort. Tekort aan personeel, tekort aan huurauto’s, tekort aan campers en tekort aan hotelkamers. Toerisme staat op zijn kop en we moeten met zijn allen weer een nieuw normaal zien te vinden. Personeelstekort kent  grote gevolgen en vroeg boeken voorkomt hierbij veel teleurstelling! Heerlijk wanneer alles nog beschikbaar is, wanneer we goede vluchten kunnen bieden tegen aantrekkelijke tarieven. Waarin we niet keer op keer een andere accommodatie hoeven te zoeken. Of genoegen moeten nemen met een nét iets mindere kamer, locatie of accommodatie. Hoe later je boekt, hoe langer het duurt voordat je reis akkoord is. Veelal worden de accommodaties handmatig geboekt. Eerst via email, waar soms geen antwoord op komt. Dan bellen we naar de accommodaties. Nog steeds geen antwoord, de dame achter de computer is namelijk de kamers aan het schoonmaken omdat er geen personeel te krijgen is voor de schoonmaak. Dit is slechts een klein voorbeeld.

Dan over de tekorten aan huurauto’s. De verhuurmaatschappijen hebben veel huurauto’s verkocht aan het begin van de pandemie. En tegelijk ook nieuwe besteld. Echter de nieuwe auto’s werden niet geproduceerd en geleverd óf ze missen een paar belangrijke chips voor het elektronische systeem en zijn daarom onbruikbaar. Zojuist hoorde ik dat Avis een groot aantal auto’s casco had gekocht waar in Oekraïne de binnenkant in gemonteerd zou worden. En dat gaat nu ook niet meer. Voor 2023 verwachten ze mondjesmaat meer auto’s maar in het algemeen blijven de problemen volgend jaar nog bestaan.

Voor campers geldt hetzelfde. Nieuwe campers worden nauwelijks geleverd en het wordt een enorme uitdaging om zelfs deze zomer alle geboekte campers te kunnen leveren.

De boodschap die we allemaal mee krijgen is: boek op tijd! En dan bedoelen we september / oktober! Op tijd boeken betekent dat je alle aandacht kunt krijgen, van ons sowieso maar ook van onze partners. Het betekent dat we nog alle tijd hebben om juist die éne leuke lodge te boeken, óf overal huisjes met 2 slaapkamers die je voor je gezin nodig hebt. Leuk zo’n familiereis, maar je kunt alleen in de twee allerdrukste maanden op vakantie. Juist dan moet je op tijd boeken om niet teleurgesteld te worden. Of die huurauto die je graag in de ene plaats wilt ophalen en in de andere wilt inleveren. Dat gaat gewoon niet meer kort voor vertrek. Voor een camper betekent vroeg boeken dat je aantrekkelijke vroegboekkortingen en volop keus uit campers krijgt. En bij de verhuurders die met flextarieven werken gaan de prijzen sowieso wekelijks omhoog. Een zelfde camperhuur kan soms duizenden euro’s voordeliger zijn wanneer je vroeg boekt. Voor de vluchten betekent het de laagst mogelijke tarieven, hoe voller het wordt, hoe duurder de vluchten. Of die berenexcursie in hartje hoogseizoen - juist wanneer de beren er volop zijn. Natuurlijk zijn de beste data altijd het snelst volgeboekt. 

Op een rijtje nogmaals de voordelen van vroeg boeken:

1) Volop keus in accommodaties
2) Volop vroegboekkortingen en laagst mogelijke prijzen voor campers (zijn al te boeken tot maart 2024!)
3) Volop keus in huurauto's
4) Zo laag mogelijke tarieven voor je vlucht, circa 11 maanden voor vertrek te boeken
5) Je reis kunnen we zonder veel problemen akkoord geven, mits alles al boekbaar is
6) Speciale berenexcursies en berenlodges bieden nog plek in het hoogseizoen

Ben je bang dat covid weer roet in het eten gooit?  Ook volgend jaar geldt natuurlijk nog steeds dat wanneer wij de reis in verband met covid niet kunnen uitvoeren zoals je deze geboekt hebt, je je geld terugkrijgt. Net als de voorgaande jaren. 

Reisexpert

Als geboren Noord-Hollandse houd ik van rust en ruimte, van opkomende zon, stille stranden en het water. Niet gek dus dat ik helemaal blij word van onze kleinschalige cruises naar Antarctica, Spitsbergen of Groenland. Mijn collega’s vinden mijn directheid ook typisch Noord-Hollands, maar je weet in ieder geval altijd wat je aan me hebt!

Weet veel over: Canada, Alaska, Oostkust VS en Antarctica, Spitsbergen en whiskyreizen naar Schotland

Uitgelichte reizen

Meer reisinspiratie

Bekijk alle

06 Jan 2016 - Alaska

Overdonderend mooi Alaska

Terwijl het vliegtuig van Icelandair met een schok de grond Lees verder

23 Maa 2017 - West-Canada en Oost-Canada

De mooiste nationale parken van Canada

Vorig jaar schreven we al over de mooiste nationale parken v Lees verder

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.