Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Natuurlijk Zweden

  • • Dé reis voor wandelliefhebbers
  • • Slapen in huisjes in een landelijke omgeving
  • • Compacte reis in het midden van Zweden
Duur 12 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 1.295

Dé Zweden rondreis voor natuurliefhebbers

Een compacte rondreis door de Zweedse natuur met verblijf in vakantiehuisjes met een rustige, landelijke ligging. De natuurgebieden Tiveden en Glaskogen en het grote Siljanmeer in de regio Dalarna spelen een hoofdrol in dé rondreis voor wandelliefhebbers in het midden van Zweden. De ferry naar Göteborg en vanaf Oslo zijn inbegrepen. 

Vanaf Kiel reis je per ferry naar Göteborg. Na een bezoek aan de stad rijd je tussen de grootste meren van Zweden, het Vänern- en Vätternmeer, naar het N.P. Tiveden waar je in een huisje bij het Tiveden meer slaapt. Het gebied staat bekend om het meest ongerepte bosgebied van Zweden en de enorme rotsblokken die je hier vindt. Hierna reis je richting het noorden, naar de omgeving van het Siljanmeer, waar je een prachtig uitzicht hebt op de omgeving vanaf Fryksas. Je maakt hier een wandeling in de directe omgeving van je huisje of een fietstocht langs het meer. In Värmland verblijf je in een huisje dat in de heuvels en bosrijke omgeving van Värmland ligt, niet ver van de Noorse grens. Grote kans dat je vanaf je terras een eland ziet lopen. De omgeving nodigt uit voor eindeloze wandelingen waar je weinig anderen zult tegenkomen. Met de ferry vanaf Oslo vaar je terug naar Kiel in Duitsland.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Ferry van Kiel naar Göteborg: Je Zweden rondreis begint met een overtocht vanaf Kiel, in het noorden van Duitsland, naar Göteborg. De ferry vertrekt om 18.45 uur en je slaapt aan boord.
Dag 2 - Aankomst in Göteborg, rit naar Tived: In de ochtend meert de ferry aan in de haven van Göteborg. Voordat je de reis voortzet in Zweden heb je nog de tijd om een wandeling door Göteborg te maken. Vervolgens reis je langs de oevers van het Vättern meer naar het nationaal park Tiveden waar je de komende drie nachten verblijft in een huisje.
Dag 3 - 4 - N.P. Tiveden, Vätternmeer en Örebro: Het nationaal park Tiveden staat bekend als één van de meest ongerepte bosgebieden van Zweden. Tijdens een wandeling door de ruige bossen kom je hoge rotsen tegen die een overblijfsel uit de ijstijd zijn. Grote kans dat het tijdens een wandeling klauteren wordt tussen de rotspartijen en grotten. Bezoek ook zeker een van de dorpjes aan het Vätternmeer zoals Askersund, de historische stad Örebro of neem een kijkje bij het Götakanaal.
Dag 5 - Rit naar het Siljanmeer in de traditierijke regio Dalarna: Na het ontbijt trek je verder naar het noorden, naar de traditierijke streek Dalarna. Je slaapt drie nachten ten noorden van het Siljanmeer, op de berg in Fryksås in een huisje.  
  • Siljanmeer
Astrid Westers

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: dagelijks van 6 mei t/m 4 september.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• ferryovertochten Kiel-Göteborg met Stena Line en Oslo-Kiel met Color Line inclusief een binnen- of buitenhut en 1 auto (max. 1.95 m hoog en 4.70 m lang) op basis van logies
• 12 nachten in een huisje op basis van logies
• eindschoonmaak bij Hamgården Nature Resort
• bedlinnen en handdoekpakket bij Hamgården Nature Resort
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• eindschoonmaak bij Smidgården (SEK 995 of zelf doen) en Mattila (SEK 1100 of zelf doen) 
• bedlinnen en handdoekpakket (in totaal SEK 310 p.p., opgeven bij boeking of zelf meenemen)
• maaltijden aan boord van de ferry (bij boeking reserveren of ter plaatse)
• eventuele toeslagen ferryovertochten afhankelijk van vertrekdatum en beschikbaarheid
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.