Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 23 Dagen

Actief & In stijl Zuid-Afrika

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een ideale reis voor reizigers die van luxe en comfort houden, maar ook graag op een actieve manier van de natuur genieten. Deze bijzondere tour combineert stijlvolle lodges en safarikampen met twee heel verschillende wandeltochten. In twee dagen ontdek je zowel de indrukwekkende natuur van Tsitsikamma National Park als het wild in het Krugerpark te voet. Je overnacht in de Drakensbergen met uitzicht op het Amphitheatre en over Wilderness Beach aan de Tuinroute. De geschiedenis van de Battlefields, meer wilde dieren in centraal Kruger, de wijnstreek en het gezellige Kaapstad geven je een complete kijk op een stukje buitengewoon Zuid-Afrika.

Dag 1

Accommodatie: City Lodge OR Tambo Airport - standard room (LO)

Aankomst Johannesburg

Johannesburg biedt een scala aan mogelijkheden, van diverse musea, theaters en het interessante Soweto tot winkels, marktjes, pleinen en gezellige terrasjes.

Dag 2 (ca. 420 km)

Accommodatie: Madi a Thavha Mountain Lodge - one bedroom suite (HP)

Naar Soutpansberg / Louis Trichardt

Je gaat op weg naar de malariavrije Soutpansberg, waar je verblijft in een natuurrijke omgeving aan de voet van het gebergte. Vanuit de lodge zijn verschillende natuurexcursies van een dag te maken naar bijvoorbeeld Lake Fundudzi en de Letaba Dam. Maar deze regio staat ook bekend om de Venda- en Tsonga-stammen. In hun cultuur wordt allerlei handenarbeid beoefend, zoals het maken van tekeningen, potten en kleden, maar ook muziekinstrumenten. Om meer te weten te komen over hun cultuur is een excursie naar de plaatselijke dorpjes zeer aan te raden.

Dag 3 (ca. 205 km)

Accommodatie: The Outpost - river view suite (Fully Inclusive)

Luxe lodge in noordelijk Kruger National Park

The Outpost ligt in het 26.500 hectare grote Makuleke Contractuele Park, een groot en afgelegen wildernisgebied in het uiterste noorden van Kruger National Park. Vanuit je kamer heb je een spectaculair uitzicht over de vallei van de rivier de Luvuvhu.

Dag 4

Accommodatie: Pafuri Camp - tent (Fully Inclusive)

Pafuri Walking Trail in noordelijk deel Kruger National Park

Bij de brug over de rivier de Luvuvhu ontmoet je je gids, die je begeleidt naar het Trails Camp voor een briefing en een relatief korte middagwandeling. In de vroege avond keer je terug naar het kamp voor een heerlijke maaltijd onder de Afrikaanse sterrenhemel.

Dag 5

Accommodatie: Pafuri Camp - tent (Fully Inclusive)

Pafuri Camp

De dag begint met een wandeling in de vroege ochtend. Meestal ben je drie tot vier uur op pad per wandeling over de wildpaden. Bij terugkeer in het kamp wacht je een heerlijke brunch. Het begin van de middag heb je ter vrije besteding, waarna weer een wandeling of jeepsafari volgt. Je eet en slaapt in het tentenkamp.

Dag 6

Accommodatie: Pafuri Camp - tent (Fully Inclusive)

Pafuri Camp

De dag begint met een wandeling in de vroege ochtend. Meestal ben je drie tot vier uur op pad per wandeling over de wildpaden. Bij terugkeer in het kamp wacht je een heerlijke brunch. Het begin van de middag heb je ter vrije besteding, waarna weer een wandeling of jeepsafari volgt. Je eet en slaapt in het tentenkamp.

Dag 7 (ca. 244 km)

Accommodatie: Kings Walden Guest House - standard room (LO)

Naar Tzaneen

Na een laatste vroege ochtendwandeling en brunch word je weer bij je auto afgezet en rij je naar het tropische Tzaneen. Dit heuvelgebied bestaat uit hellingen met talloze fruitboomgaarden en thee-, bananen- en bosbouwplantages. De route langs de Magoebaskloof is prachtig. Om dit gebied echt goed te ervaren, raden we je van harte aan om een 'canopy tour' te doen. Hierbij zoef je gezekerd aan een kabel over de toppen van de bomen, watervalletjes en door een gedeelte van de kloof. 

Dag 8 (ca. 180 km)

Accommodatie: Rhino Post - suite (VP + activiteiten)

Naar privéreservaat bij Kruger National Park

Vandaag gaat er een nieuw safari-avontuur van start in een 12000 hectare grote wildernisconcessie in het Krugerpark, ten noorden van Rest Camp Skukuza. Je overnacht vanavond in de Rhino Post Safari Lodge, die gebouwd is met natuurlijke materialen zoals steen, hout, riet en canvas. Elke suite heeft een complete inrichting en de slaapkamer en lounge bieden een prachtig uitzicht op de rivierbedding.

Dag 9

Accommodatie: Plains Camp - luxury tent (Fully Inclusive)

Vrije dag Kruger National Park

Na de ochtendsafari verhuis je binnen de privéconcessie naar het Plains Camp. Je overnacht in een van de vier Afrikaanse tenten in ontdekkingsreizigersstijl. De tenten kijken uit op de spectaculaire Timbitene-vlakte. Dagelijks zijn safari-activiteiten inbegrepen.

Dag 10

Accommodatie: Plains Camp - luxury tent (Fully Inclusive)

Vrije dag Kruger National Park

Ook vandaag ga je weer met je gids op diverse safari's door de indrukwekkende natuur, op zoek naar hopelijk veel 'ontmoetingen' met wild. Tussendoor heb je tijd om te ontspannen en te genieten van de heerlijke maaltijden.

Dag 11 (ca. 260 km)

Accommodatie: Foresters Arms - standard room (LO)

Naar Swaziland

In de ochtend maak je voor het ontbijt nog een laatste safari door het reservaat, op zoek naar wild. Daarna reis je verder door het Krugerpark naar Swaziland, een van de kleinste koninkrijkjes ter wereld. De oorspronkelijke bevolking heeft haar rijke cultuur behouden en dat zie je terug in de kleurrijke gewaden, de handgemaakte voorwerpen op de lokale marktjes en de typische huizen. Je overnacht in een koloniaal hotel in een natuurrijke omgeving bij de westelijke grens van Swaziland en Zuid-Afrika. 

Dag 12 (ca. 316 km)

Accommodatie: Fugitives' Drift Guest House - luxury suite (VP)

Rit naar Zululand en Battlefields

De reis brengt je naar het hart van de Anglo-Zulu-slagvelden. Je lodge voor de komende twee nachten ligt in een privéwildreservaat en rijst op vanuit het ruige bushveld. Ook is dit de ideale plek om een indruk te krijgen van de bekende slagvelden van Rorke's Drift en Isandlwana, die op een steenworp afstand liggen.

Dag 13

Accommodatie: Fugitives' Drift Guest House - luxury suite (VP)

vrije dag Zululand

Geniet 's ochtends of 's avonds van een wildsafari per jeep of te voet in het Isibindi Eco Reserve, gevolgd door een traditioneel Zulu Boma-diner. Je kunt de Zulu-cultuur ook ervaren wanneer lokale kinderen zingen en dansen in een nabijgelegen dorp.

Dag 14 (ca. 196 km)

Accommodatie: Montusi Mountain Lodge - garden suite (HP)

Naar de Drakensbergen

Na het ontbijt staat het ruige Drakensbergen-massief op het programma. Je verblijft in het noordelijke deel, op slechts vijftien kilometer van Royal Natal National Park. Je verblijft twee nachten in een comfortabele lodge, die uitkijkt op de bergen en een meertje. Behalve veel wandelroutes biedt de omgeving ook mogelijkheden om te gaan paardrijden, vliegvissen, golfen en mountainbiken. 

Dag 15

Accommodatie: Montusi Mountain Lodge - garden suite (HP)

vrije dag Drakensbergen

Ook het centrale deel met groene valleien en de grillige rotspartijen van Giants Castle is goed te bereiken. Dit is voor velen hét wandelparadijs van Zuid-Afrika. Je kunt er diverse routes wandelen en genieten van prachtige vergezichten. Dit is ook het leefgebied van de Afrikaanse eland en de lammergier.

Dag 16 (ca. 321 km)

Accommodatie: Lalaria Lodge - pool view room (LO)

strand bij Shakas Rock

Je laat de Drakensbergen achter je en zakt af naar de kust. Enkele kilometers ten noorden van Durban ligt het kleine kustplaatsje Shakas Rock. Hier verblijf je in een kleinschalige, luxe lodge op loopafstand van het strand. Geniet van je ontbijt met zeezicht en kom lekker tot rust aan het zwembad.

Dag 17 (ca. 214 km)

Accommodatie: Dolphin Trail - San Park rest camp standard room (VP)

Vlucht Durban - Port Elizabeth en rit naar Tsitsikamma National Park

Een korte rit brengt je bij de luchthaven van Durban, vanwaar je in ruim een uur naar Port Elizabeth vliegt. Je haalt een gelijkwaardige auto op en rijdt naar Storms Rivier, waar je vanavond overnacht in een chalet. Morgen begin je aan de driedaagse wandeltocht over de Dolphin Trail, een route van in totaal zeventien kilometer door Garden Route National Park.

Dag 18

Accommodatie: Dolphin Trail - Misty Mountain Lodge standard room (VP)

Eerste wandeldag op Dolphin Trail

Vanmorgen begin je met de wandeltocht over de Dolphin Trail. Vandaag loop je de eerste zeveneneenhalve kilometer van de in totaal zeventien kilometer over steile paden, door fynbos en langs de ruige kust. Een vijfentwintig minuten durende boottocht op de Storms-rivier brengt je vanaf de monding bij de zee naar de hoge kliffen verder landinwaarts. Je bagage wordt voor je vervoerd en je overnacht in een comfortabele lodge, waar je vanavond  wordt opgewacht met een welverdiend drankje, een heerlijk diner en voor de liefhebbers een bubbelbad om de spieren te ontspannen. 

Dag 19

Accommodatie: Dolphin Trail - Fernery Lodge standard room (VP)

Tweede wandeldag op Dolphin Trail

Het tweede deel van de trail is negenenhalve kilometer. Ook vandaag wandelt een ervaren gids in een rustig tempo met je over de trail. Er is tijd genoeg om te genieten van de prachtige uitzichten en soms zie je zelfs dolfijnen of walvissen in de oceaan. Alles is voor je geregeld tijdens deze geweldige wandeling, waarbij je bijzondere plekken bezoekt waar je met de auto nooit zou kunnen komen. Je overnacht weer in een comfortabele lodge.

Dag 20 (ca. 143 km)

Accommodatie: Boardwalk Lodge - standard room (LO)

Over Tuinroute naar Wilderness

Na het ontbijt wordt je bagage ingeladen in de auto en maak je een mooie 4x4-jeeptocht door de oude Storms River Pass terug naar Storms River. Van hieruit rij je via het mondaine kustplaatsje Plettenberg Bay en het aan een lagune gelegen dorpje Knysna naar Wilderness.

Dag 21

Accommodatie: Boardwalk Lodge - standard room (LO)

Vrije dag Wilderness

Je overnacht in een lodge met een spectaculair uitzicht over zee. Vanaf de heuvel wandel je in een paar minuten naar het lager gelegen meer en het strand. Wilderness is een goede keuze om heerlijk te relaxen en te genieten van de zeelucht. Wandelen langs het strand en door het natuurrijke binnenland, mountainbiken en meegaan op een walvis- en dolfijnencruise vormen ook een fijne daginvulling.

Dag 22 (ca. 284 km)

Accommodatie: Fraai Uitzicht 1798 - standard room (LO)

Naar Robertson Valley nabij Montagu

Vanavond slaap je in een historische wijnboerderij tussen Montagu aan de Route 62 en Robertson, met de 1600 meter hoge Langeberg Range als spectaculair decor. In september is het Marloth Nature Reserve een goede tussenstop voor prachtige wilde bloemen en talloze wandelroutes door het fijnbos. In de vruchtbare regio wordt veel fruit geteeld, waarvan ook heerlijke likeuren worden gemaakt.

Dag 23 (ca. 177 km)

Naar Kaapstad

Vandaag kom je aan in de wereldstad Kaapstad. We raden je aan om hier zeker drie nachten te blijven, maar dat is helemaal aan jou. We boeken graag de gewenste accommodatie voor het aantal nachten dat je in de stad wilt blijven, inclusief de excursies die je graag zou willen maken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.