Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 23 Dagen

Uniek & Boetiek Zuid-Afrika

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis is een combinatie van de vele nationale parken, natuurgebieden, prachtige kustlijnen en gezellige dorpjes die Zuid-Afrika rijk is. De bijzondere ligging van de gekozen guesthouses en safarilodges zorgt ervoor dat je optimaal geniet van de natuurrijke sfeer van de gebieden. Zo verblijf je in een tentenkamp aan een open vlakte in het Krugerpark, een kamp omringd door dichte bossen in het Tembe Elephant Park. Ook kijk je uit over Lake St. Lucia in het iSimangaliso Wetland Park. De nog onontdekte Wild Coast verbindt de ruige Drakensbergen met de Tuinroute en de pittoreske Route 62 brengt je door de uitgestrekte Karoo naar de wijnlanden en Camps Bay bij Kaapstad. 

Dag 1

Accommodatie: City Lodge OR Tambo Airport - standard room (LO)

Johannesburg

Johannesburg biedt een scala aan mogelijkheden, van diverse musea, theaters en het interessante Soweto tot winkels, marktjes, pleinen en gezellige terrasjes.

Dag 2 (ca. 350 km)

Accommodatie: Iketla Lodge - standard room (HP)

Naar Ohrigstad, perfect uitgangspunt voor de Panoramaroute

De prachtige omgeving van de lodge waar je verblijft is perfect voor wandelingen. Ohrigstad ligt ideaal om de Panoramaroute te verkennen. Langs het noordelijke rondje verken je onderweg onder andere de Blyde River Canyon, de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij Pinnacle Rock en God’s Window. Het zuidelijke rondje neemt je mee langs de watervallen in de buurt bij Sabie.

Dag 3 (ca. 180 km)

Accommodatie: Rhino Post - suite (VP + activiteiten)

Naar privéreservaat bij Kruger National Park

Vandaag begin je aan een safari-avontuur in een 12000 hectare grote wildernisconcessie in het Krugerpark, ten noorden van Rest Camp Skukuza. Je overnacht vanavond in de Rhino Post Safari Lodge, die gebouwd is met natuurlijke materialen zoals steen, hout, riet en canvas. Elke suite heeft een complete inrichting en de slaapkamer en lounge bieden een prachtig uitzicht op de rivierbedding.

Dag 4

Accommodatie: Plains Camp - luxury tent (Fully Inclusive)

Vrije dag privéconcessie in Kruger National Park

Na de ochtendsafari verhuis je binnen de privéconcessie naar het Plains Camp. Je overnacht in een van de vier Afrikaanse tenten in ontdekkingsreiziger-stijl, die uitkijken op de spectaculaire Timbitene-vlakte. Er zijn elke dag safari-activiteiten inbegrepen.

Dag 5

Accommodatie: Plains Camp - luxury tent (Fully Inclusive)

Vrije dag privéconcessie in Kruger National Park

Ook vandaag ga je weer op diverse safari's. Samen met een gids trek je door de indrukwekkende natuur, op zoek naar hopelijk veel 'ontmoetingen' met wild. Tussendoor heb je tijd om te ontspannen en te genieten van de heerlijke maaltijden.

Dag 6 (ca. 205 km)

Accommodatie: Bhubesi Camp - cottage (LG)

Naar Swaziland / Hlane National Park

In de ochtend maak je voor het ontbijt nog een laatste safari door het reservaat, op zoek naar het wild. Daarna reis je verder door het Krugerpark naar Swaziland, een van de kleinste koninkrijkjes ter wereld. De oorspronkelijke bevolking heeft haar rijke cultuur behouden en dat zie je terug in de typische huizen, kleurrijke gewaden, en handgemaakte voorwerpen op de lokale marktjes. Je overnacht in Hlane National Park.

Dag 7 (ca. 195 km)

Accommodatie: Tembe Elephant Park - Tusker suite (VP + 2 safari's)

Rit naar Tembe Elephant Park

Er is een plek in Afrika waar nog steeds wilde olifanten rondlopen: de legendarische Ivory Route, waar de grote mannetjes nog steeds hun oude paden volgen door de dichte bossen en het hoge gele gras. Dit is Tembe Elephant Park, een reservaat van 300 vierkante kilometer tussen Zululand en Mozambique, waar de grootste olifanten en de kleinste antilopen (suni) van Afrika zich bevinden.

Dag 8

Accommodatie: Tembe Elephant Park - Tusker suite (VP + 2 safari's)

vrije dag Tembe Elephant Park

Tembe is een Big Five-reservaat waar je naar alle waarschijnlijkheid grote groepen olifanten en buffels zult zien. Daarnaast gaat je ervaren gids op zoek naar leeuwen, luipaarden en de witte en de kleinere en zeldzamere zwarte neushoorn.

Dag 9 (ca. 200 km)

Accommodatie: Makakatana Bay Lodge - standard room (fully inclusive + activiteiten)

Naar iSimangoliso Wetland Park

Nu staat het iSimangaliso (Greater St. Lucia) Wetland Park op het programma. Dit wetland-park beslaat de riviermonding, het wildreservaat, het woud, de lagune, de hoge duinen en natuurlijk de zee. In de lagune en de riviermonding leven duizenden nijlpaarden en krokodillen. Je overnacht in de Makakatana Bay Lodge. Deze kleinschalige, luxe safarilodge ligt in het hart van het wetland-park en heeft een unieke ligging aan Lake St. Lucia en omringd door uitgestrekte wildernis en een wildreservaat. Zorg dat je voor 15.00 uur bij de lodge arriveert, zodat je meteen meekunt op de geplande game drive van vanmiddag.

Dag 10

Accommodatie: Makakatana Bay Lodge - standard room (fully inclusive + activiteiten)

Vrije dag iSimangoliso Wetland Park

Na een heerlijk ontbijt ga je vandaag deze prachtige regio verkennen. Voor een optimale kennismaking met dit uitgestrekte watergebied en de dieren die er leven ga je mee op een wetlandsafari over Lake St. Lucia. Je start met een jeepsafari, waarbij de ranger op zoek gaat naar wild, al rijdend naar de westelijke oever van het meer. Hier stap je over op de boot en struin je het meer en de riviermonding af naar nijlpaarden, krokodillen en vogels. Na de cruise staat ergens in de schaduw een picknick lunch voor je klaar om vervolgens in een rustig tempo per jeep terug te gaan naar de lodge.

Dag 11 (ca. 460 km)

Accommodatie: Moorcroft Manor - deluxe room (LO)

Naar zuidelijk deel van Drakensbergen

Vanmorgen maak je om 05.00 uur nog een laatste jeepsafari in het park, waarna je om 08.00 uur bij het ontbijt kunt aanschuiven. Dan is het tijd voor de volgende bestemming; Underberg in het zuidelijk deel van de Drakensbergen. Tussen Durban en Pietermaritzburg passeer je de glooiende groene heuvels van de Valley of Thousand Hills. Er zijn diverse routes. Ze leiden je langs boerderijen, natuurgebieden en kleine dorpjes met kunstgallerieën en lokale pubs; een goede plek om even de benen te strekken. Een mooi uitzicht heb je vanaf Botha's Hill.

Dag 12

Accommodatie: Moorcroft Manor - deluxe room (LO)

vrije dag Drakensbergen

De omgeving biedt veel mogelijkheden voor natuur- en wandelliefhebbers, maar ook voor mountainbiken, raften en vliegvissen ben je hier aan het goede adres. Dit is ook de perfecte uitvalsbasis voor een 4x4-avontuur naar de wereldberoemde Sani Pass, waarbij je de hoogste top van de Drakensberg over gaat op de grens met het kleine koninkrijk Lesotho.

Dag 13 (ca. 510 km)

Accommodatie: Morgans Bay Hotel - sea facing room (LO)

Naar Morgans Bay aan de Wild Coast

Vandaag maak je een lange rit naar Morgans Bay. Het prachtige landschap van de Wild Coast is het dubbel en dwars waard. Dit paradijs is een droom voor wandelaars, die hun hart kunnen ophalen aan routes die variëren van makkelijke trails tot extremere hikes. Daarnaast is er nog zoveel meer te doen. Verken het achterland van de Transkei tijdens een 4x4-excursie, bezoek het indrukwekkende Jacarandah-scheepswrak of ga diepzeevissen, golfen, surfen of mountainbiken. Tussen een lang ongerept strand en adembenemende kliffen ligt het gastvrije Morgan Bay Hotel waar je twee nachten verblijft. Dit is een perfecte plek om te genieten van de prachtige natuur en de ruige zee voor de deur. In het seizoen kun je zelfs dolfijnen en walvissen spotten vanaf je balkon. Ze verhuren ook kajaks om al peddelend de rustige Inchara-lagune te verkennen.

Dag 14

Accommodatie: Morgans Bay Hotel - sea facing room (LO)

vrije dag Morgans Bay

Tussen een lang ongerept strand en adembenemende kliffen ligt het gastvrije Morgan Bay Hotel waar je twee nachten verblijft. Dit is een perfecte plek om te genieten van de prachtige natuur en de ruige zee voor de deur. In het seizoen kun je zelfs dolfijnen en walvissen spotten vanaf je balkon. Ze verhuren ook kajaks om al peddelend de rustige Inchara-lagune te verkennen.

Dag 15 (ca. 365 km)

Accommodatie: Camp Figtree - superior suite (LO)

Rit naar Camp Figtree Private Game Lodge / Addo

Je volgende bestemming is het beroemde Addo Elephant Park. Camp Figtree is een afgelegen privé-wildreservaat dat wordt omringd door de groene heuvels van de Zuurberg Mountains. Het ligt in het hart van de ruige Oost-Kaap, aan de noordrand van Addo Elephant Park. Deze luxe lodge combineert het beste in comfort, stijl en service met een authentieke Afrikaanse safari-ervaring. De lodge biedt mooie kamers, een spectaculair 270 graden uitzicht en een scala aan activiteiten gericht op de natuurlijke omgeving. 

Dag 16

Accommodatie: Camp Figtree - superior suite (LO)

vrije dag Addo Elephant Park

Je mag met je eigen auto door Addo Elephant Park rijden, maar een gamedrive bij zonsondergang is zeker aan te raden. Wij kunnen deze voor je bijboeken als je wilt. Wild spotten blijft een geweldige ervaring en kan zelfs verslavend zijn. De olifanten in Addo Elephant Park leveren altijd verbluffende plaatjes op. 

Dag 17 (ca. 320 km)

Accommodatie: Bamboo, The Guesthouse Knysna - superior room (LO)

Via Tsitsikamma naar Knysna

Vanuit het binnenland rij je terug naar de kust, waar je begint aan de beroemde Tuinroute. Dit is het meest natuurrijke deel van de route. Je passeert Storms River, het uitgangspunt voor een bezoek aan Tsitsikamma National Park. We raden je aan zeker te stoppen bij dit park, dat een lang, ongerept kustgebied omvat met massieve kliffen, beschutte strandjes en inheems bos in de rivierdalen. Het is een waar paradijs voor wandelaars. Een leuke excursie is de Canopy Tour tussen de boomtoppen. Je overnachtingsplaats voor vanavond is Knysna, dat ongeveer 90 kilometer verderop ligt.

Dag 18

Accommodatie: Bamboo, The Guesthouse Knysna - superior room (LO)

vrije dag Knysna

Knysna is een van de belangrijkste plaatsen op de Tuinroute. Dat is geen wonder, want alles is hier binnen handbereik. Zo kun je overdag kajakken op de lagune, mountainbiken, duiken, snorkelen of een dolfijnen- of walvis-excursie maken. ’s Avonds kun je hier genieten van verse oesters of andere vissoorten, die dagvers op je bord terechtkomen.

Dag 19 (ca. 124 km)

Accommodatie: Mooiplaas Guesthouse - luxury room (LO)

Naar Oudtshoorn

Na het ontbijt rij je naar Oudtshoorn, het centrum van de struisvogelteelt. Via de Outeniqua Pass bereik je het dorpje aan de rand van de droge en uitgestrekte streek, de Kleine Karoo. Je overnacht op een struisvogelboerderij. Om meer te weten te komen over de werkzaamheden kun je een farmtour boeken. Leuk om te bezoeken zijn ook de nabijgelegen Cango-grotten, de Cango Wildlife Ranch of de Meerkat Adventures.

Dag 20 (ca. 185 km)

Accommodatie: Karoo Art Hotel - Klein Karoo ensuite room (LO)

Over Route 62 naar Barrydale

Vanavond slaap je in het plaatsje Barrydale, dat gelegen is aan de voet van de schilderachtige Tradouw Pass en aan de beroemde en historische Route 62. Je volgt een pittoreske route door een halfwoestijnachtig berglandschap met rode rotsen en diverse wijngaarden, onderbroken door kleine dorpjes met historische gebouwen en winkeltjes die de lokale lekkernijen verkopen.

Dag 21 (ca. 205 km)

Accommodatie: Avondrood Guest House - standard deluxe room (LO)

Naar de wijnlanden van Franschhoek

Na het ontbijt vertrek je naar de beroemde wijnlanden van Zuid-Afrika. Je verblijft op loopafstand van het centrum van Franschhoek in een karakteristiek Kaaphollands guesthouse. Sommige kamers kijken uit op de tuin, andere hebben uitzicht op de bergen.

Dag 22

Accommodatie: Avondrood Guest House - standard deluxe room (LO)

Vrije dag Franschhoek

Franschhoek is een van de gastronomische steden van Zuid-Afrika met veel uitstekende restaurants, maar ook boetiekjes, kunstgaleries en natuurlijk wijnboerderijen. Aan activiteiten ontbreekt het ook niet. Paardrijden door de wijngaarden, mountainbiken en wijnproeverijen behoren allemaal tot de mogelijkheden.

Dag 23 (ca. 83 km)

Naar Kaapstad

Vandaag kom je aan in de wereldstad Kaapstad. Wij raden je aan om zeker drie nachten in deze stad te verblijven, maar dat is helemaal aan jou. Wij boeken graag het gewenste aantal nachten in de gewenste accommodatie voor je, inclusief de excursies die je graag zou willen maken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.