Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Dagprogramma 18 Dagen

Op en Top Zuid-Afrika

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze autoreis maakt je kennis met de veelzijdige natuur, het dierenrijk en de mooiste wandelplekken van Zuid-Afrika.Je beleeft het allemaal, van de Big Five spotten met een ranger in het Krugerpark tot de olifanten van Addo en de nijlpaarden van St. Lucia. Je dwaalt langs de Panoramaroute en over de Outeniqua-pas naar Oudtshoorn, verkent de ruigheid van de Drakensbergen en zoeft door de boomtoppen in Tsitsikamma National Park.

Dag 1

Accommodatie: City Lodge OR Tambo Airport - standard room (LO)

Aankomst Johannesburg luchthaven

Baie welkom in Suid-Afrika! Johannesburg biedt een scala aan mogelijkheden, van diverse musea, theaters en het interessante Soweto tot winkels, marktjes, pleinen en gezellige terrasjes. Bij aankomst in Johannesburg word je verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiger. Je ontvangt nog wat praktische informatie en krijgt uitleg over waar de autoverhuurder zich bevindt, zodat je morgen zonder zorgen van start kunt gaan. 

Dag 2 (ca. 435 km)

Accommodatie: Khaya Ndlovu - garden suite (LO)

Naar de Panorama Route

Voor een duik in de geschiedenis van Zuid-Afrika bezoek je vanaf 09.00 uur nog even het Apartheidsmuseum in Johannesburg. Vervolgens rij je naar Hoedspruit, een fijne uitvalsbasis om de Panoramaroute te rijden en bezoeken. Langs het noordelijke rondje verken je onder andere de Blyde River Canyon, de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij Pinnacle Rock en God’s Window. Het zuidelijk rondje neemt je mee langs de watervallen in de buurt bij Sabie.

Dag 3 (ca. 50 km)

Accommodatie: Shindzela Tented Camp - standard room (VP + activiteiten)

Naar Timbavati Private Game Reserve

Vanmorgen is er nog tijd om een deel van de Panoramaroute te rijden. Vanavond verblijven jullie midden in de natuur in een authentiek wilderniskamp in het Timbavati Private Nature Reserve, dat deel uitmaakt van het Greater Kruger National Park. Ver weg van de massa verblijf je in comfortabele, rieten hutten met eigen toilet en ‘bushdouche’. Het ontbreken van elektriciteit versterkt de romantiek. Met kaarsen verlichte hutten, olielampjes langs de paden en de door een brandend vuurtje verwarmde bushdouche zorgen voor een gezellige sfeer. Zorg dat je uiterlijk om 14:00 uur bij de lodge bent voor deelname aan de eerste middagsafari. 

Dag 4

Accommodatie: Shindzela Tented Camp - standard room (VP + activiteiten)

Op safari in Timbavati Private Game Reserve

Elke dag maak je in de vroege ochtend en in de namiddag onder begeleiding van een ranger jeepsafari's in het privéreservaat van de lodge, waarbij je op zoek gaat naar de Big Five en andere interessante diersoorten in de Afrikaanse bush.

Dag 5 (ca. 170 km)

Accommodatie: Lower Sabi Rest Camp - bungalow (LG)

Rit door het Kruger National Park

Na de laatste ochtendsafari en een heerlijk ontbijt vertrek je naar het zuidelijke deel van Kruger National Park. Hier gaat het safari-avontuur verder. Alle geasfalteerde wegen in het park zijn toegankelijk per huurauto. Je speurt zelf op eigen tempo het landschap af naar de vele neushoorns, wildebeesten, giraffen, leeuwen, luipaarden, olifanten en en meer dan 500 vogelsoorten.

Dag 6 (ca. 245 km)

Accommodatie: Mlilwane Wildlife Sanctuary - Roan village hut (LO)

Naar Swaziland / Mlilwane Wildlife Sanctuary

Vanochtend verlaat je het Krugerpark en zelfs Zuid-Afrika. Je reist naar Swaziland, een van de kleinste koninkrijkjes ter wereld. De rijke cultuur van dit land zie je nog steeds terug in de traditionele huizen, kleurrijke gewaden en handgemaakte voorwerpen op de lokale marktjes. Je overnacht in het Mlilwane Wildlife Sanctuary, een van de oudste wildreservaten waar vooral bokachtigen, zebra's en nijlpaarden leven. Je kunt het park daardoor goed per fiets verkennen.

Dag 7 (ca. 280 km)

Accommodatie: Hluhluwe River Lodge - standard room (HP)

Naar Hluhluwe Game Reserve regio

De komende twee dagen verblijf je in een centraal gelegen lodge. Het is de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de omliggende wildparken, stranden en het gezellige dorp St. Lucia. Hluhluwe iMfolozi Park ligt op maar dertig minuten rijden en het Mkuze Game Reserve op één uur. De stranden van Cape Vidal of Sodwana Bay vind je op een uur rijden. Er valt dus genoeg te ontdekken!

Dag 8

Accommodatie: Hluhluwe River Lodge - standard room (HP)

Ontdek Hluhluwe en St.Lucia - inclusief 'Hippo & Croc'-boottocht

Hluhluwe iMfolozi Park staat bekend om de neushoorns. Het is echt een prachtig park en we raden je dus zeker aan om het te bezoeken. Vandaag staat ook een twee uur durende boottocht op Lake St.Lucia geboekt om nijlpaarden en krokodillen te spotten.

Dag 9 (ca. 230 km)

Accommodatie: Comfort House - sea view room (LO)

Naar Shakas Rock

Vandaag is het tijd voor het strand en de zee. Je laat de wilde dieren even voor wat ze zijn en rijdt naar Shakas Rock, een kustplaatsje ten noorden van Durban aan de Dolphin Coast.

Dag 10 (ca. 90 km)

Accommodatie: Addo Rest Camp - chalet (LG)

Vlucht Durban-Port Elizabeth en rit naar Addo

Een korte rit brengt je naar de luchthaven van Durban, vanwaar je in ruim een uur naar Port Elizabeth vliegt. Eindbestemming voor vandaag is het Addo Elephant Park. Je kunt hier makkelijk zelf met de auto doorheen rijden, maar een safari bij zonsondergang is ook een aanrader. Wild spotten blijft een geweldige ervaring en kan zelfs verslavend zijn. De olifanten in het Addo Elephant Park leveren altijd verbluffende plaatjes op.

Dag 11 (ca. 215 km)

Accommodatie: Tsitsikamma Village Inn - premier room (LO)

Naar Tsitsikamma National Park

Vanuit het binnenland rij je terug richting de kust naar de beroemde Tuinroute. Dit is het meest natuurrijke deel van de route. Een lodge in de bossen bij Storms River is je uitgangspunt voor een bezoek aan Tsitsikamma National Park. Een leuke excursie is de Canopy Tour tussen de boomtoppen. Geharnast en hangend aan een stalen kabel zoef je tussen de boomtoppen en over het bladerdak van de inheemse bossen.

Dag 12

Accommodatie: Tsitsikamma Village Inn - premier room (LO)

Wandelen of Canopy tour in Tsitsikamma

Tsitsikamma National Park is een paradijs voor wandelaars. Het beslaat een lang, ongerept kustgebied met massieve kliffen, beschutte strandjes en inheems bos in de rivierdalen.

Dag 13 (ca. 210 km)

Accommodatie: Africamps Oudtshoorn Kleine Karoo - permanente tent (LG)

Naar Oudtshoorn

Na het ontbijt rij je naar Oudtshoorn, het centrum van de struisvogelteelt. De route langs de kust voert je naar kustplaatsjes als Plettenberg, Sedgefield en Wildernis. Plettenberg is dé plek om een walvisexcursie te maken en The Lookout Deck op het strand is een heerlijke plek voor de lunch. In Sedgefield en Wildernis vindt je ook mooie stranden, perfect om nog even te relaxen voor je het binnenland bereikt. Via de Outeniqua Pass kom je in Oudtshoorn aan de rand van de droge uitgestrekte streek 'de Kleine Karoo'. Neem zeker een kijkje bij een van de struisvogelboerderijen. Ook leuk om te bezoeken zijn de nabijgelegen Cangogrotten en de Swartbergpas.

Dag 14 (ca. 265 km)

Accommodatie: Africamps Robertson at Pat Bush - permanente tent (LG)

Over Route 62 naar Robertson

Vandaag volg je de historische en heuvelachtige Route 62 langs kleine dorpjes zoals Barrydale en Montagu naar het Pat Bush Mountain Reserve. Je verblijft in een mooie omgeving van fynbos, bergen, beekjes, bergdammen en allerlei dieren zoals bokken, damherten, koeien en zelfs het verlegen luipaard. Deze plek nodigt uit om te gaan mountainbiken, maar voor een dagje rust ben je ook aan het juiste adres.

Dag 15 (ca. 160 km)

Accommodatie: One Marine Drive - sea view room (LO)

Naar Hermanus

Hermanus is voor bultruggen de kraamkamer van Zuid-Afrika. Elk jaar trekken de walvissen van het koude Antarctica naar de warme wateren rond de Kaap en verzamelen zich onder andere voor de kust bij Hermanus om te kalven. De beste tijd om walvissen te spotten is van juni tot november. Het toppunt van het seizoen is eind september, wanneer ook het drukbezochte ‘Whale Festival’ plaatsvindt.

Dag 16

Accommodatie: One Marine Drive - sea view room (LO)

Walvissen spotten of wandelen in Hermanus

Wandel een deel van het 'Cliff Path' over de kliffen van deze rotskust, vanwaar de walvissen ook goed te spotten zijn. Een 'marine life tour' naar Dyer Island is ook leuk om te doen. De boot vertrekt vanuit Gansbaai en neemt je voor een halve dag mee de zee op om behalve walvissen, dolfijnen, pinguïns en zeeleeuwen mogelijk ook de grote witte haai te spotten bij Shark Alley. In het achterland van Hermanus kun je ook prachtig wandelen in het Fernkloof Nature Reserve.

Dag 17 (ca. 115 km)

Accommodatie: Knorhoek Guesthouse - patio room (LO)

Naar de wijnlanden van Stellenbosch

Na het ontbijt rij je naar de beroemde wijnlanden van Zuid-Afrika. Kies voor een toeristische route over de Sir Lowry's Pass via Franschhoek naar Stellenbosch of neem de mooie kustroute R44 via Pringle Bay. Stop dan absoluut even bij het Stony Point Nature Reserve om de plaatselijke pinguïnkolonie te spotten. Stellenbosch heeft ontzettend veel wijngaarden. Onze voorkeur voor een leuke wijnproeverij is bij het Waterford Wine Estate.

Dag 18 (ca. 50 km)

Naar Kaapstad

Na het ontbijt vervolg je je reis naar de wereldstad Kaapstad. Een leuke koffiestop voor je de stad bereikt is Kalk Bay Expresso. De bruisende stad Kaapstad en de omgeving heeft veel te bieden. Van het beklimmen van de Tafelberg, een bezoek aan Robbeneiland of de bijzondere kerkgemeenschap Elim tot gezellige terrasjes en restaurantjes aan het Victoria & Alfred Waterfront.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.