Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 15 Dagen

Onontdekt Limpopo & Botswana

Terug Bekijk samenvatting

Deze reis, weg van de gebaande paden, laat je kennismaken met misschien wel de meest Afrikaanse provincie van Zuid-Afrika: Limpopo. Veel reizigers laten dit prachtige gebied links liggen, maar dat is jammer als je op zoek bent naar ongerepte safarigebieden, de authentieke Venda-cultuur en de mooiste wandelplekken. Daarom nemen wij je mee naar de top van de Soutpansberg, een safarilodge in het Mashatu Game Reserve in zuidelijk Botswana en een kamp in het Kololo Game Reserve, grenzend aan Big Five-park Welgevonden.

Dag 1

Accommodatie: City Lodge OR Tambo International Airport - standard room (LO)

Johannesburg

Johannesburg biedt een scala aan mogelijkheden, van diverse musea, theaters en het interessante Soweto tot winkels, marktjes, pleinen en gezellige terrasjes.

Dag 2 (ca. 350 km)

Accommodatie: Iketla Lodge - standard room (HP)

Naar Ohrigstad, perfect uitgangspunt voor de Panoramaroute

De prachtige omgeving van de lodge waar je verblijft is perfect voor wandelingen. Ohrigstad ligt ideaal om de Panoramaroute te verkennen. 

Dag 3

Accommodatie: Iketla Lodge - standard room (HP)

Vrije dag Panoramaroute

Langs het noordelijke rondje verken je onderweg onder andere de Blyde River Canyon, de Drie Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en de fascinerende vergezichten bij Pinnacle Rock en God’s Window. Het zuidelijke rondje neemt je mee langs de watervallen in de buurt bij Sabie.

Dag 4 (ca. 170 km)

Accommodatie: Shindzela Tented Safari Camp - standard room (Fully Inclusive)

Naar Timbavati Private Game Reserve grenzend aan Kruger National Park

Vandaag gaat de reis verder naar het ‘laagveld’, een laaggelegen vlakte die doorloopt tot aan de Indische Oceaan. Hier gaat je safariavontuur van start in het Timbavati Game Reserve. 

Dag 5

Accommodatie: Shindzela Tented Safari Camp - standard room (Fully Inclusive)

Vrije dag Timbavati Game Reserve

Timbavati Game Reserve is een van de meest wildrijke reservaten grenzend aan Kruger. Er leven vele tienduizenden wilde dieren, waaronder neushoorns, wildebeesten, giraffen, leeuwen, luipaarden, wilde honden, jachtluipaarden en meer dan 500 soorten vogels. Vanuit een rustieke lodge, Shindzela Tented Safari Camp, verken je het Timbavati Game Reserve. Onder begeleiding van een gids maak je spectaculaire safari’s dwars door de bush.

Dag 6 (ca. 314 km)

Accommodatie: Madi a Thavha Mountain Lodge - one bedroom suite (HP)

Via Tzaneen naar voet van Soutpansberg

Je gaat op weg naar de malariavrije Soutpansberg, waar je verblijft in een natuurrijke omgeving aan de voet van het gebergte.

Dag 7

Accommodatie: Madi a Thavha Mountain Lodge - one bedroom suite (HP)

Vrije dag Soutpansberg

Vanuit de lodge zijn allerlei natuurexcursies van een dag te maken naar bijvoorbeeld Lake Fundudzi en de Letaba Dam. Maar deze regio staat ook bekend om de Venda- en Tsonga-stammen. In hun cultuur wordt veel handenarbeid beoefend, zoals het maken van tekeningen, potten en kleden, maar ook van muziekinstrumenten. Om meer te weten te komen over hun cultuur is een excursie met lokale gids naar de dorpjes in de buurt zeer aan te raden. Kosten ca. € 90,- per persoon

Dag 8 (ca. 172 km)

Accommodatie: Mashatu Tented Camp - tent (VP + activiteiten)

Naar Mashatu Game Reserve in Botswana

Gek genoeg is het Mashatu Game Reserve in Botswana makkelijker bereikbaar vanuit Zuid-Afrika dan vanuit de bekende highlights in Botswana zelf. Om hier te komen laat je de huurauto achter aan de Zuid-Afrikaanse kant van de grenspost, waarna je door je gids wordt opgewacht voor een transfer naar de lodge. Bij een normale waterstand steek je over per boot, bij hoog water kun je de kabelbaan nemen en wanneer de rivier droog is, komt de gids je met een jeep ophalen. Zo is de oversteek al een attractie op zich.

Dag 9

Accommodatie: Mashatu Tented Camp - tent (VP + activiteiten)

Vrije dag Mashatu Game Reserve

Het Mashatu Game Reserv is met zijn ruige rotsformaties, droge rivierbeddingen en reusachtige baobabs met geen ander landschap in Botswana te vergelijken. In dit ‘safariwonderland’ leven onder andere olifanten, leeuwen, luipaarden, giraffen, zebra’s en cheeta’s. 

Dag 10

Accommodatie: Mashatu Tented Camp - tent (VP + activiteiten)

Vrije dag Mashatu Game Reserve

Je gaat onder begeleiding van een kundige gids op safari en geniet van de fantastische maaltijden na terugkomt bij de lodge. Alles wordt voor je geregeld, zodat je alle tijd en aandacht hebt om te genieten van al het moois. Je verblijft op basis van volpension en per dag zijn diverse 'gameview'-activiteiten inbegrepen.

Dag 11 (ca. 158 km)

Accommodatie: H12 Leshiba - Venda Village Lodge - standard room (VP)

Naar de top van de Soutpansberg

Vandaag bezoek je nog een keer de Soutpansberg, maar deze keer verblijf je op de top van de dichtbeboste berg. Dit ongerepte berggebied strekt zich zo’n 200 km van west naar oost uit door het noordelijke deel van de provincie Limpopo. Je overnacht in de duurzame lodge H12 Leshiba.

Dag 12

Accommodatie: H12 Leshiba - Venda Village Lodge - standard room (VP)

Vrije dag op Soutpansberg

Boven op de Soutpansberg maak je kennis met de Venda-cultuur. De vele wandelpaden leiden je over de glooiende pan, door eeuwenoude bossen en langs grazende giraffen en antilopen. Dit is een pure wildernis in een verborgen vallei.

Dag 13 (ca. 361 km)

Accommodatie: Kololo Game Reserve - standard chalet (HP + activteiten)

Naar Kololo Game Reserve / Welgevonden

Vandaag rij je naar het Kololo Game Reserve in de Waterberg Biosphere, grenzend aan het 38.000ha grote Welgevonden Private Nature Reserve. DIt is een perfecte safaribestemming om de Big Five te spotten, maar ook voor gezinnen aangezien het malariavrij is. 

Dag 14

Accommodatie: Kololo Game Reserve - standard chalet (HP + activteiten)

Vrije dag Kololo Game Reserve

Kololo bestaat uit uitgestrekte, open grasvlakten en dichte bushveld-heuvelgebieden. De afstand tot Johannesburg International Airport is ongeveer drieënhalf uur rijden, waardoor het park een ideale plek is om je Afrika-avontuur mee af te sluiten. Behalve de safari's in het eigen gebied zijn er ook mogelijkheden om een gamedrive te maken in Welgevonden om de Big Five te spotten. Uniek voor Kololo zijn de fiets- en wandelroutes door het prachtige reservaat, dat naast zebra's, gnoes en andere bokachtigen ook meer dan 300 vogelsoorten huisvest.

Dag 15 (ca. 268 km)

Naar Johannesburg

Na nog een ochtendsafari, fietstocht of wandeling rij je naar Johannesburg. Daar komt je onvergetelijke reis naar de best bewaarde safarigeheimen van Zuid-Afrika én Botswana ten einde.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek altijd gratis annuleren. Boek vóór 1 maart 2021.

Reizen bekijken Lees meer