Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Zuid-Afrika Groepsreis - Rainbow Route

Terug

Karakter van de reis – accommodatiereis

Tijdens deze accommodatiereis verblijf je in verschillende comfortabele soorten accommodaties, maar ze kunnen basic zijn. Het zijn guesthouses, chalets, hotels, lodges en permanente tentenkampen met een goede prijs/kwaliteit verhouding. Kamers hebben veelal aparte bedden. Ze liggen normaal gesproken in of bij het centrum van de stad. Faciliteiten worden vaak gedeeld. In afgelegen gebieden gebruiken we soms eenvoudige bungalows of cabins.

Maaltijden

Gidsen bereiden de maaltijd met vrijwillige assistentie uit de groep. Opruimen, in- en uitpakken hoort er ook bij. Diners worden rond het kampvuur genuttigd of in een boma (buitenterras in de bush). En op reisdagen wordt er in picknick-stijl geluncht op een plek langs de weg.

Participatie

Reizen met een groep is prettig en gemakkelijk. Iedereen heeft vergelijkbare interesses en verwachtingen. Er wordt van je verwacht dat je een handje meehelpt onderweg. Door deel te nemen aan de verschillende activiteiten als inpakken, uitpakken, opruimen en koken draag je bij aan het succes van de reis. Heb je speciale behoeftes, ben je vegetariër, gebruik je medicijnen, zijn er allergieën of andere zaken die we moeten weten, geef dit dan door voordat de reis begint.

Groepsgrootte

Alle Sunway Safaris worden uitgevoerd in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. De groep is internationaal, de voertaal is Engels. Er zijn ook enkele Duitssprekende tours, waarbij de voertaal dan ook echt Duits is. Vraag onze reisspecialist naar deze specifieke data.

Vervoer

Over het algemeen reis je in een speciaal ontworpen truck met voldoende beenruimte, comfortabele stoelen en grote/hoge ramen aan de zij- en voorkant voor een zo optimaal mogelijk zicht. Deze safaritrucks zijn ook voorzien van airconditioning. In de nationale parken in Botswana wordt gebruik gemaakt van een open 4WD safarivoertuig. Wanneer wegcondities het toestaan in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Namibië of andere delen van Botswana worden er soms ook bussen gebruikt. Ook zij zijn voorzien van airconditioning.

Reisleiding / gidsen

Reisleiders zijn de sleutel tot succes voor elke safari. Op een groepsreis van Sunway Safaris gaan altijd twee gekwalificeerde en geregistreerde ‘field guides’ / gidsen mee. Je reist dus met twee gidsen en niet met een chauffeur en een gids. Hierdoor kan veel kennis en enthousiasme gedeeld worden met de groep. De gidsen bepalen uiteindelijk het programma ter plekke, afhankelijk van het weer en bijvoorbeeld de locaties van de accommodaties tijdens een specifieke reis.

Reizen in Afrika

Reizen in Afrika kan onvoorspelbaar zijn. Weer en wegen kunnen ons dwingen de route aan te passen. Ook de wegenwacht is er niet altijd binnen een kwartier! Het vraagt om een soepele instelling. Het hoort bij het avontuur dat je aangaat en maakt de reis vaak extra bijzonder. Houd rekening met enkele lange reisdagen, of in elk geval dagen dat je lang onderweg bent.

Voorbereiding op de reis

Waar je allemaal aan moet denken aan kleding, gadgets en schoeisel vind je op onze paklijst. Reizen met Sunway Safari’s vraagt om nog wat extra aandacht. Ruimte in een safari truck is namelijk beperkt en het is daarom belangrijk dat je niet teveel meeneemt. Dat doen de meeste reizigers, niets menselijk is hen vreemd, vooral als het kleding aangaat. Daarom de volgende richtlijnen:

• 1 tas van maximaal 12 kilo per persoon. Bij voorkeur een zachte sport- of weekendtas. Rugzakken en harde koffers worden afgeraden.
• 1 dagrugzak voor camera's e.d.
• Slaapzak en kussen zijn alleen nodig op camping safari’s. Slaapzakken zijn ook te huur bij Sunway voor € 1 per dag (wel van tevoren boeken). Reken erop dat in de wintermaanden (juni – september) de nachten koud kunnen zijn, een warme slaapzak is dan geen overbodige luxe. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.