Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 20 Dagen

Op & Top Yukon

Terug Bekijk samenvatting

Stilte en eenzaamheid, dat is waar de Yukon voor staat. Urenlang rijden over wegen waar geen einde aan lijkt te komen, diep de wildernis in, zonder internet of mobiele telefoons. Onze rondreis Op & Top Yukon voert langs gebieden waar nauwelijks andere toeristen komen en door enkele van de eenzaamste landschappen van Noord-Amerika. Het is een avontuurlijke roadtrip voor iedereen die van uitgestrekte landschappen houdt en eens iets anders wil ervaren. 

Dag 1

Accommodatie: The Sternwheeler Hotel & Conference Centre - Standard Room (LG)

Aankomst in Whitehorse

Na aankomst in Whitehorse haal je de huurauto op en rijd je naar je eerste overnachtingsadres. De rest van de dag heb je ter vrije besteding.

Dag 2 (ca. 105 km)

Accommodatie: Southern Lakes Resort - Lakefront Cabin (LG)

Rit naar Tagish

Vandaag trek je richting het zuiden, langs de Southern Lakes en de hoofdwateren van de beroemde Yukon River. Je passeert het kleine plaatsje Carcross, dat oorspronkelijk Caribou Crossing heette, naar de vele kariboes die hier voorbijkwamen. De plaats groeide door de Whitepass en Yukon route die er dwars doorheen liep en in 1904 heeft men het daarom ook Carcross genoemd. Bij Carcross kun je ook de kleinste woestijn ter wereld bezoeken, de Carcross Desert is ongeveer 1 vierkante mijl groot. Je vervolgt je route naar het zuiden tot aan het Southern Lakes Resort waar je twee nachten verblijft. 

Dag 3

Accommodatie: Southern Lakes Resort - Lakefront Cabin (LG)

Vrije dag in Tagish

Je verblijft in een heerlijke accommodatie aan de rand van het Tagish Lake. Overdag kun je mooie wandelingen maken, op jezelf maar ook zijn er mogelijkheden onder leiding van een gids waarbij je tot boven de boomgrens komt en schitterend uitzicht hebt over Windy Arm en Tagish Lake. Ook liggen er een aantal kajaks en kano's die je kunt huren voor een tocht op het meer.

Dag 4 (ca. 400 km)

Accommodatie: Air Force Lodge - Standard Room (LG)

Over de Alaska Highway naar Watson Lake

Je reist via de Alaska Highway verder richting Watson Lake. Onderweg kom je verschillende plekken tegen om te stoppen voor wandelingen en om de omgeving te verkennen. Stop in ieder geval in het mooi gelegen Teslin, de thuisbasis van de Tlingit-bevolking. Een andere mooie plek is Rancheria Falls, waar een korte wandeling je naar de watervallen brengt. 

Dag 5

Accommodatie: Air Force Lodge - Standard Room (LG)

Vrije dag in Watson Lake

Watson Lake staat bekend om het Signpost Forrest, dat is opgericht in 1942. Inmiddels bevinden zich hier zo’n 70.000 verkeersborden en natuurlijk is het mogelijk om er zelf nog één toe te voegen. Een andere bezienswaardigheid in Watson Lake is het Northern Lights Center, waar dagelijks een multimediapresentatie gegeven wordt.  

Dag 6 (ca. 590 km)

Accommodatie: Hotel Carmacks - Standard Room (LG)

Over de Robert Campbell Highway naar Carmacks

Vandaag een lange, maar mooie rijdag vanuit Watson Lake naar Carmacks. Vanaf Watson Lake volg je Highway 4 (de Robert Campbell Highway) in noordelijke richting. Dit gebied wordt “the Road Less Travelled” genoemd, want vanaf hier wordt het aantal voorzieningen beperkter en kom je steeds minder mensen tegen. Ross River ligt bij de kruising van de rivieren de Ross en de Pelly. Hier vind je de langste hangbrug van de Yukon met een lengte van 182 meter. Door naar Faro, ooit het economische hart van de Yukon. Deze oude mijnplaats is op en top Yukon: een rustige, gastvrije plaats, omgeven door helderblauwe meren, bergketens en kronkelende rivieren. Je verblijf vanavond in Carmacks, nabij Faro.

Dag 7 (ca. 230 km)

Accommodatie: Bedrock Motel - Run of the House (LG)

Over de Silver Trail richting Mayo

Vandaag gaat de route van de Klondike Highway naar de Silver Trail. Dit is de route die de bewoonde gebieden van de Yukon met elkaar verbindt. De tocht van vandaag gaat langs de Pelly River Valley en biedt volop gelegenheden om elanden, beren en ander wild te spotten. Je reist langs de Silver Trail naar historische mijnbouwdorpen, waar je dit weinig bezochte gebied zult ontdekken. Vroeger vond hier ‘s werelds grootste zilverproductie plaats en bijna 24 jaar later noemen de bewoners van deze mijnbouwstad dit nog steeds hun thuis. 

Dag 8

Accommodatie: Bedrock Motel - Run of the House (LG)

Vrije dag op de Silver Trail

Je hebt een hele dag ter besteding op de Silver Trail. Ga op zoek naar halfedelmetalen of maak een wandeling naar de top van Keno Hill om de bekende wegwijzer te zien die vroeger door mijnwerkers en toeristen is geplaatst. Keno is een relaxt dorp dat zijn historische karakter behouden heeft en hierdoor zeer geliefd is bij bezoekers.

Dag 9 (ca. 230 km)

Accommodatie: The Downtown - Standard 2 Beds (LG) of Midnight Sun Hotel - Deluxe 2 Queens (LG)

Rit naar Dawson City

Je reist terug naar de Klondike Highway en vervolgt de weg naar Dawson City. Onderweg zijn de uitzichten weer eindeloos. Je merkt wel dat je vanaf hier weer meer toeristen tegenkomt, die een kijkje komen nemen in Dawson. Voordat je Dawson City bereikt, zie je de oude goudvelden al liggen. Even later waan je je bij het binnenrijden van dit historische dorp terug in de tijd. 

Dag 10

Accommodatie: The Downtown - Standard 2 Beds (LG) of Midnight Sun Hotel - Deluxe 2 Queens (LG)

Vrije dag in historisch Dawson City

Breng een bezoek aan de Kissing Buildings en het Dawson City Museum, waar je meer te weten komt over de geschiedenis van deze boeiende regio. ’s Avonds mag je het uitgaansleven van Dawson zeker niet missen. Diamond Tooth Gerties was het eerste legale casino in Canada en het terrein van de Can Can Dancers, die hier elke avond een show opvoeren.

Dag 11 (ca. 410 km)

Accommodatie: Eagle Plains Hotel - Standard Room (LG)

Over de Dempster Highway naar Eagle Plains

De Dempster Highway, Canada’s enige doorgang naar de poolcirkel, is een van de bijzonderste routes door Noord-Amerika. Je reist een stukje terug in de richting waaruit je bent gekomen en slaat dan linksaf de Dempster Highway op. De weg is volledig onverhard, maar normaal gesproken in goede staat. Stop in ieder geval bij de Tombstone Mountains en het hier gelegen bezoekerscentrum.  

Dag 12 (ca. 365 km)

Accommodatie: Capital Suites Inuvik - One Bedroom Suite (LG)

Verder noordwaarts naar Inuvik

Na een overnachting in Eagle Plains steek je de poolcirkel over. Welkom in het land van de midzomernachtzon! Je laat de Richardson Mountains achter je en daalt maar liefst 850 meter af naar Peel River, net boven zeeniveau. Hier steek je met een pontje de gelijknamige rivier over. In de winter is hier een ijsbrug die door truckers wordt gebruikt. De volgende oversteek is de Mackenzie River. Vanaf hier is het nog ongeveer 2 uur verder naar Inuvik.

Dag 13

Accommodatie: Capital Suites Inuvik - One Bedroom Suite (LG)

Vrije dag in Inuvik

Bezoek vanochtend de Igloo Church in Inuvik en kijk rond in dit afgelegen dorpje. Je kunt je roadtrip ook vervolgen, want inmiddels eindigt de Dempster Highway niet meer in Inuvik, maar kun je met de auto ook de laatste 150 kilometer doorrijden tot in Tuktoyaktuk. Een bijzondere rit door de eindeloze toendra tot aan de Arctische Oceaan. Het dorp heeft ongeveer 3.500 inwoners en is de uitvalsbasis voor de first nations-dorpen die nog verder afgelegen zijn. Vind je rijden te veel, dan kun je ook voor een excursie per vliegtuigje kiezen.

Dag 14 (ca. 365 km)

Accommodatie: Eagle Plains Hotel - Standard Room (LG)

Terug over de Dempster Highway naar Eagle Plains

Over dezelfde route rijd je in twee dagen weer terug van Inuvik naar Dawson City. Hoewel de weg hetzelfde is, zijn de panorama’s deze keer heel anders. Je bekijkt de gebergten van de andere kant en hopelijk kruisen er regelmatig beren, elanden en kariboesje pad. 

Dag 15 (ca. 410 km)

Accommodatie: The Downtown - Standard 2 Beds (LG) of Midnight Sun Hotel - Deluxe 2 Queens (LG)

Zuidwaarts naar Dawson City

Dit is je laatste rijdag op de bijzondere Dempster Highway! Door Tombstone Territorial Park rijd je terug naar Dawson City. Wil je de benen strekken? Maak dan bij de Tombstone Mountains een wandeling over de North Klondike River Trail (3,4 kilometer) of de Goldensides Mountain trail (3,4 kilometer). 

Dag 16 (ca. 300 km)

Accommodatie: Three Bears Tok Motel - Double Room (LO)

Over de Top of the World Highway naar Tok

De route naar Tok in Alaska is prachtig en voert je over de Top of the World Highway. Met name het eerste deel tot aan de grens met Amerika loopt over grote hoogte en biedt prachtige panorama’s over de wijde omgeving. Vanaf de grens daal je af en passeer je gehuchten als Jack Wade en Chicken. Na een hele dag rijden kom je aan in Tok, dat ook wel “mainstreet Alaska” wordt genoemd.

Dag 17 (ca. 505 km)

Accommodatie: Dalton Trail Lodge - Double Room (VP)

Verder naar Haines Junction

Een prachtige rit over de Alaska Highway neemt je mee terug de Yukon in. Je reist langs de grenzen van Kluane National Park, waar de bergen, meren en wegen eindeloos lijken. Stop bij Beaver Creek even om de benen te strekken en voor het bezoekerscentrum. Bij Burwash Landing bereik je Kluane Lake, met op de achtergrond de pieken van de Ruby Range. Je overnacht in Haines Junction, de kruising tussen de Alaska Highway en Haines Road. 

Dag 18

Accommodatie: Dalton Trail Lodge - Double Room (VP)

Ga wandelen in het Kluane National Park

Kluane National Park is niet per auto te bereizen, maar er zijn genoeg mogelijkheden om toch met het park kennis te maken. Kluane vormt samen met het in Alaska gelegen Wrangell St. Elias National Park een van de grootste aaneengesloten wildernisgebieden van Noord-Amerika en is bedekt met ondoordringbare groene wouden en kilometers lange gletsjers. 

Excursietips:
• Flightseeing Kluane National Park
• Kluane rafting

Dag 19 (ca. 195 km)

Accommodatie: The Sternwheeler Hotel & Conference Centre - Standard Room (LG)

Terug naar Whitehorse

In de ochtend heb je eventueel nog wat tijd bij Haines Junction voordat je aan de korte rit naar Whitehorse begint. Wil je liever verder reizen, kies dan voor een bezoek aan Carcross met de kleinste woestijn ter wereld en Emerald Lake, voorbij Whitehorse.

Dag 20

Vertrek uit de Yukon

Na de laatste overnachting in Whitehorse lever je de volgende dag de huurauto in de op luchthaven van Whitehorse, waarmee deze Yukon rondreis ten einde is gekomen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.