Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Orca Camp op Vancouver Island

  • • Unieke belevenis,
  • • Kajak in het gebied van de orka!
  • • En maak kennis met het luxe kamperen, de glamping.
Duur 4 Dagen

Soort Wildlife excursies

Prijs (vanaf) € 1.660

Tijdens dit unieke avontuur ga je kajakken in de Johnstone Strait, een van de toplocaties om orka’s in het wild te observeren. De populatie bestaat uit ongeveer 300 dieren, waarvan een groot deel de zomermaanden (juni tot oktober) in dit gebied doorbrengt om te jagen op de enorme hoeveelheden zalm die hier voorkomen. De maanden waarin de meeste orka’s aanwezig zijn in dit gebied, zijn juli en augustus. 

Breng kamperen naar een hoger niveau door te genieten van ruime safaritenten in het afgelegen regenwoud en de heerlijke gastronomische maaltijden. Vanuit Campbell River brengt een motorboot de groep in circa 2,5 uur vaartijd naar het Orca Camp.Dit kamp ligt naast het Robson Bight Ecological Reserve, een gebied dat is opgericht om orka's te beschermen. Dit reservaat is bekend om zijn "Orca Rubbing Beaches"  de ondiepe kiezelstranden waar de orka's hun lichamen schoon schuren. Naast de dagelijkse kajakexcursies kan je ook genieten van wandelingen, een hot tub en avondkampvuren. Of je nu vroeg opstaat om naar orka's te kijken vanaf het kamp of erop uitgaat om 's ochtends, 's middags of bij zonsondergang te kajakken, je hebt vele mogelijkheden om de overvloed aan wilde dieren in de regio te ontdekken. Omdat de kajaks zo geruisloos zijn, vormen ze geen bedreiging voor de dieren en is er een goede kans dat de orka’s dichtbij opduiken. Dat is een onvergetelijke ervaring!

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Per watertaxi van Campbell River naar Orca Camp: Je ontmoet de watertaxi bij Campbell River Whale Watching in Campbell River om 7:30 uur. Je deskundige gids zal je informeren over de boottocht naar het kamp. Daar organiseert Wildcoast het Orca Camp voor je. De 2,5 uur durende boottocht gaat door de Discovery Passage en de beruchte 'Seymour Narrows'. Bruinvissen, dolfijnen en walvissen worden vaak gezien nog voor je het kamp bereikt. Bij aankomst in het kamp word je begroet door het kamppersoneel en kun je je installeren in je luxe safaritent. Het kamp heeft ruime safaritenten voor twee personen op verhoogde platforms met matrassen (vergeet het slapen op de grond!) en warm beddengoed. En als je alleen reist, krijg je je eigen tent, ze koppelen je niet aan iemand anders.  De verse maaltijden die elke dag worden bereid door de lokale chef kok zijn overheerlijk. Lokale gerechten, waaronder zalm en lokaal geteelde groenten maken allemaal deel uit van de kustkeuken. Vanuit het overdekte eetgedeelte heb je een prachtig uitzicht over het water. De kans om vanaf de kant orka’s te zien is aanwezig! Een kajak oriëntatie in de namiddag zal je voorbereiden op je eerste peddel van deze tour. Ervaring met kajakken is niet vereist. Je krijgt uitgebreide instructies en de kajaks zijn zeewaardig en zeer stabiel.
Dag 2 - Kajakken en op zoek naar orka's: Deze dag breng je door op de wateren of (tijdens wandelingen) aan de kust van de Johnstone Strait. De Johnstone Strait staat internationaal bekend als een van de beste locaties om orka’s in het wild te observeren. Terwijl je peddelt in het territorium van de orka's en luistert naar orkasignalen, geven de gidsen je informatie over deze wilde dieren en de afgelegen omgeving. Het is niet alleen spectaculair om op het water te zijn, maar je gaat ook landinwaarts naar een prachtige waterval om een gewaagde duik te nemen in het ijskoude bergwater. Het weer varieert met gemiddelde temperaturen van 21-24 graden Celsius. De avonden zijn koel met een temperatuur van ongeveer 10 graden. Lange periodes van regen zijn ongewoon, maar niet uitgesloten. De ochtenden kunnen nog wat mistig zijn.
Dag 3 - Kajakken en op zoek naar orka's: Het is tijd om de Johnstone Strait over te steken naar het eiland tegenover het kamp. Al kajakkend langs de kust kan je beren en welpen tegenkomen op het strand. Na de peddelavonturen van de dag keren je terug om te genieten van een inheemse sauna en hot tub, een geweldige afsluiting van een fantastische dag.
Dag 4 - Einde Orca Camp, per watertaxi van Orca Camp naar Campbell River: Vandaag de laatste kans voor een zonsopgang peddel . Geniet van de laatste momenten van je wilderniservaring terwijl je op het strand wacht op de watertaxi. Je komt terug in Campbell River tussen 15:30 en 17:30 uur.
Antoinette Bakker

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Belangrijk: orka’s en walvissen zijn wilde dieren en daarom zijn hun reisroutes en de plek waar ze voorkomen onvoorspelbaar. Hoewel we het zien van orka’s niet kunnen garanderen zullen de gidsen alle mogelijkheden in dit reisschema aangrijpen om een ontmoeting met orka’s voor je te realiseren. U heeft geen zeekajak ervaring nodig om aan dit Orca Camp deel te kunnen nemen. 

Startdatum:
Juli: 1t/m4 , 4t/m7 - 7t/m10 - 10t/m13 - 13t/m16 - 16t/m19 - 19t/m22 - 22t/m25 - 25t/m28 - 28t/m31 - 31t/m3aug
Augustus: 3t/m6 , 6t/m9 - 9t/m12 - 12t/m15 - 15t/m18 - 18t/m21 - 21t/m24 - 24t/m27 - 27t/m30 - 30t/m2sept
September: 2t/m5 , 5t/m8 - 8t/m11 - 11t/m14 - 14t/m17 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• transfer Campbell River-Orca Camp v.v
• alle maaltijden en snacks in Orca Camp
• bedlinnen 
• ervaren zeekajak gidsen
• dagelijkse orkatocht met zee kajak
• alle benodigde kajakuitrusting voor je tocht (kajaks, peddels, droge tassen & veiligheidsuitrusting)

Niet inbegrepen:
• reis- en annuleringsverzekering

Houd er rekening mee dat er tijdens het hoogseizoen tussen 13 juli en 1 september een toeslag van $500 geldt voor alleenreizenden.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.