Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Grizzlyberen in de Toba Inlet

Duur 3 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Prijs (vanaf) € 1.425

een exclusieve belevenis!

Wil je zalmvissende grizzlyberen zien tijdens je reis door Canada? Dan is dit een ideale plek om met een kleine groep deze indrukwekkende beren te bekijken! De groep bestaat uit maximaal 12 personen wat een exclusieve beleving garandeert.

Diep verscholen in een wirwar van waterwegen en eilandjes ligt de Homfray Lodge. Wat een sprookjesachtige ligging! Alle kamers kijken uit over het kalme water van de Desolation Sound. Per watertaxi word je vanaf Lund naar de lodge gebracht, die in het hart van de wildernis van British Columbia ligt. De afstand tot Vancouver is slechts 100 mijl, maar qua gevoel zit je mijlen ver van de bewoonde wereld. Ontdek zelf de omgeving per kajak of ga mee met een gids op een ecotour door de fjorden waar ook dolfijnen, zeeleeuwen, witkopzeearenden en orka's leven. Van eind augustus tot oktober komt er in de nabijgelegen Toba Inlet een interessante bewoner bij, de grizzlybeer. Tijdens een kleinschalige tour ga je dan op zoek naar deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke leefomgeving.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - transfer vanaf Lund naar de Homfray Lodge: Per boot wordt je vanaf Lund, aan de noordkant van de Sunshine Coast, naar de Lodge gebracht. Vertrek is rond 16.00 uur en de tocht duurt circa anderhalf uur. Na aankomst check je in en kun je de lodge verkennen. Je mag alle faciliteiten gebruiken zoals kajaks en paddleboards. In de avond wacht je een heerlijk diner en 's avonds is er een kampvuur. Alle maaltijden zijn inbegrepen, inclusief bier en huiswijn tijdens het eten.  
Dag 2 - Vrije dag, boottocht naar de Desolation Sound of grizzlyberen excursie: Afhankelijk van het seizoen kun je de omgeving zelf per kajak verkennen. Of ga mee met een gids op een ecotour door de fjorden waar ook dolfijnen, zeeleeuwen, witkopzeearenden en orka's leven. Vanaf eind augustus tot half oktober is voor jou een schitterende excursie op zoek naar grizzlyberen inbegrepen. Deze 6-uur durende zoektocht naar grizzly's begint met een boottocht van een uur naar de Toba Inlet. Hier volgt een hartelijk en traditioneel welkom door de gidsen van de Klahoose First Nations.  Een korte rit brengt je bij de speciaal daarvoor bestemde uitzichtsplatforms langs de rivier waar je kunt genieten van de beren in hun natuurlijke omgeving. De groep is klein en bestat uit maximaal 12 personen zodat de impact op de beren minimaal is. Na de berenexcursie heb je alle gelegenheid om bij de lodge een kajaktocht te maken of te genieten van de rust in de lodge.
Dag 3 - Transfer naar Lund: Na het ontbijt wordt je per boot weer teruggebracht naar Lund. Het vertrek staat gepland om 10.00 uur.
Karin Tolsma

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• 2 overnachtingen in Homfray Lodge
• exclusieve 6-uur durende Grizzly Bear Watching Tour in de nabij gelegen Toba Inlet inclusief 1 uur cruises vanaf Toba Inlet, maximaal 12 gasten
• transport naar de uitzichtsplatforms
• alle maaltijden vanaf diner op dag 1 tot en met ontbijt op dag 3 
• alle huisdrankjes inclusief wijn en bier aan boord van de Pacific Bear en in de Homfray Lodge  
• natuurgids aan boord van de Pacific Bear
• lokale belastingen
• CO2 compensatie reis

Niet inbegrepen
• parkeergeld in Lund
• fooien (vraag ons naar een richtlijn)

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.