Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Farewell Harbour Lodge

Duur 4 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Prijs (vanaf) € 3.150

Unieke wildernislodge

In het hart van het Great Bear Rainforest aan de monding van de Knight Inlet ligt de eilandengroep Broughton Archipelago. Het is een befaamde regio vanwege haar natuurlijke schoonheid, maar vooral vanwege de aanwezigheid van orka's en grizzly beren. Op één van de mooiste eilandjes, Berry Island, ligt de Farewell Harbour Lodge. De lodge bereik je met een watertaxi in een half uurtje vanuit Alder Bay in het noorden van Vancouver Island. In totaal zijn er twaalf kamers, waarvan acht op een klif liggen met uitzicht over de schilderachtige Farewell Harbour. Je bent hier een aantal dagen te gast en wordt heerlijk in de watten gelegd. Nieuwsgierig? Klik dan hier voor een kijkje in dit prachtige gebied. 

De Johnstone Strait is dé plek om orka's te zien. Met name tussen juli en oktober, wanneer de zalmen terugkeren naar hun geboortegronden, kan dit leiden tot een groot spektakel. In het vroege voorjaar zie je veel zeeleeuwen, dolfijnen en ook bultrugwalvissen. Wie ook azen op de zalmen in die tijd zijn de grizzly beren, die zich eerst in het voorjaar en de zomer nog verlekkeren aan bessen, zaden en wortels. Met een gids ga je op pad om de zeedieren én natuurlijk de beren te spotten. Bij terugkomst in de lodge kun je genieten van een drankje aan de bar of bij het haardvuur. En met uitzicht op het westen wordt de dag vaak afgesloten met een prachtige zonsondergang. Een unieke plek, waar je je even helemaal uit de drukte van de dag waant.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Met een watertaxi naar Farewell Lodge vanuit Alder Bay: Om 12.00 uur vertrekt vanuit Alder Bay de watertaxi, die je in vijfentwintig minuten naar Farewell Harbour brengt. Na een vriendelijk ontvangst en een oriëntatie rondje wacht er een heerlijke lunch. In de middag ga je per boot op zoek naar wildlife in de Johnstone Strait en het Robson Bight Ecological Reserve. Je bent om 16.30 uur terug in de lodge en hebt nog even om te relaxen tot het eten wordt opgediend om 18.00 uur. Na de briefing voor morgen wordt er nog een presentatie gegeven over de ecologie van de plaatselijke kust.
Dag 2 - Op zoek naar grizzlyberen in het Great Bear Rainforest: Na het ontbijt verzamelen we om 08.00 uur op de steiger voor een volledige dag beren spotten. We bezoeken meerdere plekken in diverse riviermondingen, waar we per zodiac op zoek gaan naar de grizzlyberen of te voet, afhankelijk van het tij. De lodge maakt geen gebruik van platvorms om de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving te kunnen zien. Om 16.30 uur ben je terug in de lodge en volgt het diner weer om 18.00 uur. 's Avonds krijg je een presentatie over het Great Bear Rainforest, Bears of de cultuur van de First Nations.
Dag 3 - Orka's en ander wildlife: Het ontbijt wordt om 07.00 uur geserveerd, zodat je om 08.00 uur klaar bent voor een tweede dag beren kijken of voor een uitgebreide zoektocht over de wateren van de Johnstone Strait en het Robson Bight Ecological Reserve. Orka's worden hier veelvuldig gezien vanaf half juli, terwijl in mei en juni het vooral bultrugwalvissen en andere zeedieren zijn die je ziet. Ook vandaag keer je om 16.30 uur terug naar de lodge.
Dag 4 - Nog een korte excursie rondom de lodge en terug naar Alder Bay: Na het ontbijt kun je vanmorgen nog kiezen uit één van de volgende activiteiten. Een korte zeekajak tocht door de beschermde baai bij de Farewell Harbour Lodge, een 'marine tour' excursie per boot of een wandeling met gids door het regenwoud. Aansluitend vertrekt de watertaxi terug naar Alder Bay, waar je tussen 10.00 en 11.00 uur weer zult aankomen.
Tamara Stuijt

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Data 2024: dagelijks van 1 juni t/m 5 oktober 2024.
Vertrek: vanuit Alder Bay Resort op vijftien kilometer ten zuiden van Port McNeill
Kinderprijs: geldt alleen bij delen van een kamer met twee volbetalenden

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen
• retourtocht per watertaxi Alder Bay Resort – Farewell Harbour Island (en retourtransfer Alder Bay Resort - Port Hardy Airport wanneer nodig)
• 2 of 3 nachten in Farewell Harbour Lodge in een 2-persoonskamer met eigen douche/toilet
• alle maaltijden en snacks in de lodge vanaf diner op dag 1 tot en met lunch op dag 3 of 4
• wijn bij het diner
• welkom briefing
• alle vervoer/transfers naar wildlife excursies
• 'marine wildlife tour' op dag van aankomst
• een volle dag berenexcursie naar één van de observatieplekken
• een volle dag 'marine wildlife tour' of nogmaals volle dag berenexcursie naar één van de observatieplekken
• optionele korte 'marine wildlife tour' of zeekajakken op dag van vertrek
• BC Government hotel tax
• lokale belasting à 5%
• lezingen door ervaren gidsen
• CAD10 per persoon voor hun lokale CO2 compensatieprogramma

Niet inbegrepen
• vervoer naar Alder Bay
• fooien - aanbevolen CAD40 per dag per gast
• drankjes, behalve wijn bij het diner

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.