Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 10 Dagen

Rockies Trail

Terug Bekijk samenvatting

De Canadese Rockies zijn je eerste kennismaking met Canada. Je bezoekt de warmwaterbronnen, ijsvelden en gletsjers en het uitzicht op deze bergen is adembenemend. In het binnenland van British Columbia maak je kennis met het land van de pioniers, goudzoekers en cowboys. Via Whistler reizen we (deels per veerboot) naar Vancouver Island, waar we twee nachten verblijven in Victoria. Hier ervaar je een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. De reis eindigt in Vancouver.

Dag 1

Accommodatie: Delta Hotels by Marriott Calgary Downtown - Standard Room (LO)

Aankomst in Calgary

Na aankomst in Calgary reis je op eigen gelegenheid (per bus of taxi) naar het hotel. Je hebt de rest van de dag ter vrije besteding. In de late middag zal de vertegenwoordiger van onze Canadese partner contact met je opnemen om je te informeren over de details van de tour.

Ontdek vandaag nog the Old West in de Glenbow Museum of Fort Calgary, struin door the Eau Claire Market, bezoek de Calgary Tower voor een fantastisch uitzicht en geniet van de heerlijke restaurants en het dynamische nachtleven.

Dag 2

Accommodatie: Mount Royal Hotel // Banff Aspen Lodge - Standard Room (LO)

Stadstour door Calgary en rit naar Banff National Park

Bij het ontbijt maken we kennis met de rest van ons reisgezelschap. Daarna gaan we op pad om de stad te verkennen. Na een tour langs de hoogtepunten van Calgary reizen we richting de Rocky Mountains via de beroemde Trans-Canada Highway. Je overnacht in Banff en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 3

Accommodatie: Mount Royal Hotel // Banff Aspen Lodge - Standard Room (LO)

Bezoek aan Banff National Park

In de ochtend gaan we de omgeving van Banff National Park verkennen. Dit 6.641 km² grote park is het eerste Canadese nationale park. Het is opgericht in 1885 ter bescherming van de warmwaterbronnen. Een optionele helikoptertour biedt de mogelijkheid om het park op spectaculaire wijze te verkennen (vanaf ongeveer CAD 346). Maar je kunt er ook voor kiezen om mee te gaan met de optionele kabelbaanrit vanuit Banff naar de top van Sulphur Mountain. Een korte wandeling biedt een prachtig uitzicht over de vallei van de Bow River (ongeveer CAD 58). 

De rest van de dag is ter vrije besteding. Neem rustig de tijd om rond te kijken. Cave and Basin Centennial Centre (een badhuis uit 1914) is een zwembad met warme bronnen en een bezoekerscentrum. Vraag hier naar de uitgebreide wandel-, fiets- en kanomogelijkheden. Je kunt hier allerlei lange en korte wandelingen maken. Er zijn musea, zoals het Park Museum (over flora en fauna), het Whyte Museum (over de geschiedenis van de eerste pioniers) en het Luxton Museum of the Plains Indian (met een verzameling Indiaanse kleding, juwelen, wapens en voorwerpen). Loop ook even binnen in het Banff Springs Hotel. Je overnacht in Banff en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 4

Accommodatie: Lobstick Lodge - Standard Room (LO)

Busrit over de Icefields Parkway naar Jasper National Park

Vandaag rijden we over een van de mooiste bergwegen ter wereld: de Icefields Parkway, een snelweg met prachtig uitzicht op de Rockies. Met hun wit besneeuwde toppen bieden deze bergen een majestueuze aanblik. Al snel nadat we Banff National Park achter ons hebben gelaten, komen we aan bij het meest gefotografeerde meer van Canada: Lake Louise.

Op het hoogste punt van de Icefields Parkway komen we bij het Columbia Icefield, de grootste trekpleister van dit gebied. Hier lopen mountain goats en bighorn sheep rond. In het Icefields Park Centre vind je veel informatie over de zich terugtrekkende gletsjer. We nemen plaats in de Ice Explorer, die ons meeneemt naar de zeer oude Athabasca-gletsjer. Hierna kun je optioneel gaan raften op de rivier de Athabasca (ongeveer CAD 79). Dan vervolgen we onze reis richting Jasper, het enige plaatsje in het gelijknamige nationale park. Je overnacht in Jasper en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 5

Accommodatie: The Thompson Hotel & Conference Centre - Standard Room (LO)

Van Jasper National Park naar Kamloops

Voordat we Jasper National Park verlaten, kun je optioneel mee met een boottocht op Maligne Lake naar Spirit Lake (ongeveer CAD 77), de meest fotogenieke en grootste gletsjermeer van het park. Als alternatief kun je optioneel mee met een motor tour in Jasper, waarbij je meerijd in een comfortabele ‘sidecar’ en kunt genieten van de bossen en bergen (ongeveer CAD 168).

Daarna verlaten we Jasper National Park en rijden we richting het westen, over Yellowhead Highway, naar het binnenland van British Columbia. De route gaat langs prachtige vergezichten, de Thompson River en door de fotogenieke Shuswap Highlands. Je overnacht in Kamloops en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 6

Accommodatie: Delta Hotels by Marriott Whistler Village Suites - Standard Room (LO)

Van Kamloops naar Whistler

Vandaag ervaren we spectaculaire veranderingen in het landschap terwijl we dwars door de landerijen richting het kustgebergte rijden. Je kunt deelnemen aan de facultatieve rondvlucht per watervliegtuig over Garibaldi Provincial Park voor een fascinerend uitzicht op het natuurreservaat met zijn vulkanische bergtoppen, meren en weides (vanaf ongeveer CAD 186). De rest van de dag is ter vrije besteding. Je overnacht in Whistler en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 7

Accommodatie: Coast Victoria Hotel & Marina by APA - Standard Room (LO)

Ferry van Horseshoe Bay naar Vancouver Island en rit naar Victoria

Vandaag gaat de route door het spectaculaire landschap aan de kust. Bij Horseshoe Bay ga je aan boord van de ferry. Je vaart over de ‘Strait of Georgia’ naar Vancouver Island, van waaruit je naar Victoria (de hoofdstad van British Columbia) gaat. In Victoria maken we een stadstour door dit voormalige, Britse enclave. Je overnacht in Victoria en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 8

Accommodatie: Coast Victoria Hotel & Marina by APA - Standard Room (LO)

Bezoek aan Butchart Gardens, optionele excursies

Vandaag brengen we een bezoek aan de beroemde Butchart Gardens, een van de grootste tuinen ter wereld. Je krijgt alle tijd om de schitterende tuinen te verkennen. De rest van de dag is ter vrije besteding. Je kunt een optionele rondvlucht in een watervliegtuig maken boven de stad Victoria en de ‘Strait of Juan de Fuca’ met in de verte de Olympische bergen (ongeveer CAD 123). Of maak een optionele excursie waarbij je walvissen gaat spotten (CAD 126). De wateren rond Victoria zijn vooral in de zomer het leefgebied voor veel orka’s. De beste tijd om ze te zien zijn de maanden mei tot en met september. Familiegroepen orka’s zwerven dan rond tussen de vele eilanden voor de kust, op zoek naar vis. Ook grijze walvissen, bultruggen en de altijd vrolijke dolfijnen brengen regelmatig een bezoek aan dit gebied.

Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat, omdat hij in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour, met overal volop bloemen. Het Royal British Columbia Museum en het Maritime Museum zijn beide een bezoek waard. Je overnacht in Victoria en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 9

Accommodatie: Sutton Place Hotel Vancouver - Standard Room (HP)

Per ferry naar Vancouver, stadstour en afscheidsdiner

Je verlaat het gezellige Victoria voor een overtocht van Swartz Bay tussen de eilanden van de kust door naar het vasteland. Onderweg vaar je langs Saltspring Island, Pender Island en Galiano Island. Dit gebied is de zomerresidentie van veel orka’s en het komt vaak voor dat ze vanaf de ferry te zien zijn tijdens hun zoektocht naar voedsel. In Vancouver staat een stadstour langs onder andere Stanley Park, English Bay, Gastown en Chinatown op het programma. De rest van de dag is ter vrije besteding. 's Avonds is er een afscheidsdiner. Je overnacht in Vancouver en het ontbijt is inbegrepen.

Dag 10

Einde van de reis

Met de laatste dag van je reis is ook het moment van afscheid aangebroken. Afhankelijk van je persoonlijke reisplannen kun je misschien nog wat laatste cadeaus en souvenirs kopen. Je reist op eigen gelegenheid (per bus of taxi) naar de luchthaven van Vancouver. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.