Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Dagprogramma 15 Dagen

Hotelrondreis Trans-Canada

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze bijzonder complete en volledig verzorgde bus rondreis ga je op pad met een internationaal gezelschap. Vanuit een comfortabele touringcar geniet je van het uitzicht over het weidse Canada. Bezoek de steden van Oost-Canada, de Niagarawatervallen en de walvissen in de Gulf of St. Lawrence. Na een binnenlandse vlucht krijg je ook de prachtige westkust te zien, met de Rocky Mountains en Vancouver. Je verblijft in goede toeristenklassehotels, waar het ontbijt is inbegrepen. De reisleiding zal in het Engels vertellen over de bezienswaardigheden.

Dag 1

Accommodatie: Courtyard By Mariott Toronto - Standard Room (LO)

Aankomst in Toronto

Na aankomst in Toronto reis je op eigen gelegenheid (per bus of taxi) naar het hotel. Een vertegenwoordiger van onze Canadese agent zal je hier ontvangen en de reisbescheiden met je doornemen. Je hotelkamer is al klaar, zodat je je even kunt opfrissen na de lange reis. De avond heb je ter vrije besteding. Overnachting in Toronto.

Dag 2

Accommodatie: Courtyard By Mariott Toronto - Standard Room (LO)

Stadstour en bezoek aan de Niagarawatervallen

Bij het ontbijt maak je kennis met de rest van het reisgezelschap. Daarna gaan we op pad om de stad te verkennen. Na een rondleiding langs de provinciale parlementsgebouwen, de waterkant, de indrukwekkende CN-toren en het levendige Chinatown verlaten we de stad en reizen we naar de regio Niagara Peninsula. We passeren het charmante dorpje Niagara-on-the-Lake en volgen de pittoreske Niagara Parkway naar een van de grootste natuurwonderen van Canada: de Niagarawatervallen. Je krijgt hier uitgebreid de tijd om de watervallen te bezichtigen en om deel te nemen aan een van de vele activiteiten. Vergeet vooral je fototoestel niet! Overnachting in Toronto.

Dag 3

Accommodatie: Holiday Inn Parliament Hill // Days Inn Downtown Ottawa - Standard Room (LO)

Bus naar Ottawa, stadstour

Vandaag staat Ottawa (de hoofdstad van Canada) op het programma. Na aankomst in Ottawa maken we een stadstour. In Ottawa zijn veel indrukwekkende gebouwen te zien, zoals de Parliament Buildings. Deze gebouwen liggen op de hoge oever en het uitzicht over de rivier en het aan de andere kant gelegen Hull is spectaculair. Wat Ottawa ook zo leuk maakt, zijn de vele bezienswaardigheden op het gebied van kunst, zoals het National Arts Center en de National Gallery. Voor de liefhebbers: de RCMP (Royal Canadian Mounted Police oftewel de mounties) demonstreren drie keer per dag hun rijkunst in de RCMP Stables aan Rockcliffe Parkway. Ook het Canadian Museum of Civilization in het aan de andere kant van de rivier gelegen Hull is erg de moeite waard. Hier vind je onder andere een mooie verzameling totempalen en het gebouw zelf heeft de vorm van het gezicht van een indiaan. Het Rideau-kanaal staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Overnachting in Ottawa.

Dag 4

Accommodatie: Hôtel Ambassadeur // Travelodge Quebec // Hotel Lindbergh - Standard Room (LO)

Busrit naar Quebec City

‘s Morgens reizen we door het schilderachtige landschap langs de rivier de Ottawa naar de Franstalige provincie Quebec. We passeren de prachtige Laurentian-bergen en volgen de Chemin du Roy langs rustieke dorpjes. Vandaag eindigt de reis in het culturele hart van de provincie Quebec: de stad Quebec, die ook wel de meest romantische stad van Noord-Amerika wordt genoemd. We maken een tour binnen de stadsmuren van de oude stad en bezichtigen onder andere de sierlijke stadspoort, het stadsdeel Lower Town, de Citadel en Battlefields Park. Overnachting in Quebec.

Dag 5

Accommodatie: Hôtel Ambassadeur // Travelodge Quebec // Hotel Lindbergh - Standard Room (LO)

Vrij in Quebec City, optionele walvisexcursie

Je hebt de hele dag de tijd om op eigen gelegenheid de bezienswaardigheden van deze charmante stad, die op de UNESCO-werelderfgoedlijst staat, te bekijken. Het centrum van de stad is prima te voet te verkennen. Wandel langs de Basilica, Place Royale, de Citadel en het historische Chateau Frontenac en strijk neer op een van de gezellige terrasjes in Quartier Latin.

Je kunt ook deelnemen aan een optionele excursie naar Tadoussac voor een walvistour van 3 uur op de St. Lawrence-rivier (ca CAD 126). Stap aan boord en ga op zoek naar de grootste zoogdieren ter wereld. Daarnaast bezichtigen we de spectaculaire Montmorency-watervallen, die zelfs 30 meter hoger zijn dan de wereldberoemde Niagarawatervallen. De rest van de dag heb je ter vrije besteding. Overnachting in Quebec.

Dag 6

Accommodatie: Hotel Faubourg Montreal // Hotel Chrome // Les Suites Labelle - Standard Room (LO)

Rit naar Montreal, stadstour

Vandaag maken we een stadstour in de op één na grootste Franstalige stad (na Parijs) ter wereld. Deze dynamische stad herbergt de twee culturen die de grondvesten voor Canada gelegd hebben en is een zeldzame mix van een rijke geschiedenis en het moderne leven. Terwijl we door de binnenstad rijden, zien we het Olympic Complex van de Olympische Spelen in 1976, het sfeervolle stadsdeel Old Montreal, de McGill University, het charmante Mount Royal en de levendige winkelstraten. Overnachting in Montreal. 

Dag 7

Accommodatie: Toronto Airport Marriot Hotel - Standard Room (LO)

Rit naar Toronto

Vandaag gaan we weer terug naar Toronto. Onderweg passeren we het plaatsje Rockport, waar je de mogelijkheid hebt om deel te nemen aan een facultatieve boottocht door een schitterend gebied met wel 1000 eilanden (ca CAD 30). Bij aankomst in Toronto heb je nog genoeg tijd over om de grootste stad van Canada en het kloppende hart van de Canadese economie te verkennen. In deze enorme stad wonen 3,8 miljoen mensen. Je vindt er wolkenkrabbers, winkelcentra en het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld: de 553 meter hoge CN Tower. Kortom: dit is een stad van superlatieven. Het is dan ook de meest ‘Amerikaanse’ stad van Canada. Toch vind je hier ook leuke winkelstaatjes, terrasjes en bijvoorbeeld een uitgebreide Chinese wijk. Het Royal Ontario Museum is het belangrijkste museum van de stad. Geniet van een hapje en drankje in een van de vele uitgaansgelegenheden die Toronto rijk is. Overnachting in Toronto.

Dag 8

Accommodatie: Sandman Signature Calgary Downtown - Standard Room (LO)

Vlucht naar Calgary

Je gaat vandaag op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Toronto, vanwaar je de vlucht neemt naar Calgary, de stad die bekendstaat om de jaarlijkse Stampede. Na aankomst ga je op eigen gelegenheid naar je hotel in de stad. De rest van de dag kun je op je gemak Calgary bekijken of shoppen in de winkeltjes en boetiekjes. Overnachting in Calgary.

Dag 9

Accommodatie: Coast Canmore Hotel & Conference Centre // Quality Resort Canmore - Standard Room (LO)

Banff National Park

Vanmorgen gaan we al vroeg op pad om de bezienswaardigheden van Calgary te bekijken. Onderweg zien we allerlei moderne en historische monumenten, zoals de Calgary Tower, Fort Calgary en de wolkenkrabbers van het zakendistrict. Daarna verlaten we Calgary en gaan we op weg richting de Rocky Mountains, die we in de verte al zien liggen. We reizen door de omgeving van Banff National Park met zijn besneeuwde bergtoppen, glinsterende gletsjers en smaragdgroene meren. Op het programma staan onder andere het monumentale hotel Banff Springs, de Bow Falls en Tunnel Mountain. Overnachting in Canmore. 

Dag 10

Accommodatie: Coast Canmore Hotel & Conference Centre // Quality Resort Canmore - Standard Room (LO)

Banff National Park

De gehele dag is ter vrije besteding in het 6.641 km² grote park. Dit is het eerste Canadese nationale park en het is opgericht in 1885 ter bescherming van de warmwaterbronnen. Je kunt op je gemak Banff bekijken en gezellig gaan winkelen in een van de vele winkeltjes en boetiekjes op Banff Avenue. Bezoek het Cave and Basin Centennial Centre (badhuis uit 1914); een zwembad met warme bronnen en een bezoekerscentrum. Vraag hier naar de uitgebreide wandel-, fiets- en kanomogelijkheden. De keuze uit lange en korte wandelingen is groot. Er zijn diverse musea, zoals het Park Museum (flora en fauna), het Whyte Museum (geschiedenis van de eerste pioniers) en het Luxton Museum of the Plains Indian (verzameling indiaanse kleding, juwelen, wapens en voorwerpen). Loop eens binnen in het Banff Springs Hotel.

Het is ook mogelijk om een optionele dagexcursie naar het Columbia Icefield te maken (ca. CAD 176). De tour begint met een bezoek aan het meest gefotografeerde meer van Canada: Lake Louise, hét juweel van de Rockies met haar turkoois gekleurd water en spectaculaire gletsjer. Na de onovertroffen schoonheid van Lake Louise gaan we door de ruwe wildernis verder over de wereldberoemde Icefields Parkway. Bij elke bocht heeft u een adembenemend uitzicht op de dramatische aaneenschakeling van bergketens, valleien en weides. Bij het spectaculaire Columbia Icefield nemen we plaats in de Ice Explorer die ons meeneemt naar de zeer oude Athabasca gletsjer. Laat in de namiddag keren we terug naar Banff. Overnachting in Canmore.

Dag 11

Accommodatie: Ramada Kamloops - Standard Room (LO)

Over Rogers Pass naar Kamloops

Vandaag rijden we over de beroemde Trans-Canada Highway, die de route volgt van de spoorwegingenieurs en pelshandelaars uit het midden van de 19e eeuw. We vervolgen onze reis door de Canadese nationale parken via de Kicking Horse-bergpas en Yoho National Park. Vanaf de weg kunnen we genieten van het schitterende uitzicht met uitgestrekte ijsvelden, diepe ravijnen, dichte bossen en riviertjes.

Het ene adembenemende landschap volgt het andere op tijdens onze rit door Glacier National Park, waar we het ongelooflijk mooie uitzicht bij Rogers Pass bewonderen. We vervolgen onze reis door de bergketens Monashee en Selkirk tot aan de stad Kamloops. Overnachting in Kamloops.

Dag 12

Accommodatie: Whistler Village Inn & Suites // The Listel Hotel Whistler - Standard Room (LO)

Door het binnenland naar Whistler

Vandaag ervaren we spectaculaire veranderingen in het landschap terwijl we dwars door de landerijen richting het kustgebergte rijden. Je kunt deelnemen aan een optionele rondvlucht per watervliegtuig over Garibaldi Provincial Park met een fascinerend uitzicht op het natuurreservaat met zijn vulkanische bergtoppen, meren en weides (vanaf ca. CAD 186). De rest van de dag is ter vrije besteding. Overnachting in Whistler.

Dag 13

Accommodatie: Sandman Hotel Vancouver City Centre // Sandman Suite on Davie - Standard Room (LO)

Over de Sea to Sky Higway naar Vancouver, sightseeing

We rijden zuidwaarts over de spectaculaire Sea to Sky Highway door het indrukwekkende landschap vol grillige kusten met fjorden en met ijs bedekte bergtoppen. In Vancouver maken we een stadstour langs onder andere Stanley Park, Prospect Point, English Bay, Gastown en het levendige Chinatown. De middag heb je ter vrije besteding. Overnachting in Vancouver.

Dag 14

Accommodatie: Sandman Hotel Vancouver City Centre // Sandman Suite on Davie - Standard Room (LO)

Vrije dag in Vancouver, diverse opties

Je hebt de hele dag de tijd om te genieten van deze enerverende stad. Ga winkelen op Robson Street, ontspan in Stanley Park of breng een bezoek aan de pittoreske markt op Granville Island. Wil je de natuur in, dan kun je de kabelbaan nemen naar de top van Grouse Mountain. Maar je kunt ook deelnemen aan de optionele dagexcursie naar de charmante provinciehoofdstad Victoria (ca. CAD 225). Hier bezichtig je prachtige 19e-eeuwse monumenten en geniet je van de levendige sfeer. Voordat we per ferry terugkeren naar Vancouver bezoeken we Butchart Gardens, een van de mooiste bloementuinen ter wereld. Overnachting in Vancouver.

Dag 15

Einde van de reis

Met de laatste dag van je reis is ook de tijd om afscheid te nemen aangebroken. Afhankelijk van je persoonlijke reisplannen kun je misschien nog wat laatste cadeaus en souvenirs kopen. Je reist op eigen gelegenheid (per bus of taxi) naar de luchthaven van Vancouver. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.