Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 18 Dagen

Op zoek naar wild in West-Canada

Terug Bekijk samenvatting

De indrukwekkende natuur van West-Canada vormt een uitstekend leefgebied voor allerlei wilde dieren. In de bergwereld van de Rocky Mountains leven onder andere zwarte beren, elanden, wapiti’s en adelaars. Voor orka’s, dolfijnen en zeeleeuwen ga je naar Vancouver Island, waar je volop tijd en mogelijkheden hebt om de machtige reuzen van de zee en ander zeeleven te observeren.

Dag 1 (ca. 120 km)

Accommodatie: Grande Rockies Resort - 1-bedroom suite (LG)

Aankomst in Calgary, ophalen huurauto en korte rit naar Canmore

Na aankomst in Calgary haal je je huurauto op en rijd je naar je eerste accommodatie in Canmore, op ongeveer anderhalf uur rijden van Calgary. 

Dag 2

Accommodatie: Grande Rockies Resort - 1-bedroom suite (LG)

Bezoek Lake Louise in Banff National Park, wildlife safari in de avond

Neem rustig de tijd om rond te kijken in Banff National Park. Cave and Basin Centennial Centre (een badhuis uit 1914) is een zwembad met warme bronnen en een bezoekerscentrum. Vraag hier naar de uitgebreide wandel-, fiets- en kano mogelijkheden. De keuze uit lange en korte wandelingen is groot. Er zijn musea, zoals het Park Museum (flora en fauna), het Whyte Museum (geschiedenis van de eerste pioniers) en het Luxton Museum of the Plains Indian (verzameling indiaanse kleding, juwelen, wapens en voorwerpen). 

Voor in de avond staat een wildlife safari op de planning.

Dag 3

Accommodatie: Grande Rockies Resort - 1-bedroom suite (LG)

Bezoek Moraine Lake in Banff National Park

Niet ver van Lake Louise ligt Moraine Lake, dat net zo mooi is. Heel bijzonder zijn de Upper Hot Springs: een buitenbad met warm bronwater en diverse stoombaden. Vanaf de uitzichtterrassen (met restaurant) van Sulphur Mountain ontvouwen zich betoverende uitzichten. Je kunt naar boven lopen of de kabelbaan nemen. Plan je bezoek aan deze meren het liefst vroeg in de ochtend of in de avond, dan ontloop je de grootste drukte.

Dag 4 (ca. 315 km)

Accommodatie: Whistler's Inn - Standard Room (LG)

Over Icefields Parkway en via Columbia Icefield naar Jasper

Heerlijk uitgerust ga je weer op pad over een van ‘s werelds mooiste bergwegen: de Icefields Parkway, een snelweg met een uitzicht. De Rockies zijn je decor! Met hun besneeuwde toppen bieden de bergen een majestueus uitzicht. Om hun aanwezigheid kracht bij te zetten, laten ze zich weerspiegelen in het groenblauwe water van de talloze meren onderweg. Op de Bow Pass kunnen door de harde wind alleen kruipdennen overleven. Bij Bow Lake kun je een prachtige wandeling maken: langs het meer naar de puinwaaier, langs de canyon naar de voet van de Bow Glacier, die hier dreigend boven je “hangt”. Let onderweg goed op, want langs de kant van de weg kan plotseling een beer, wapitihert of ander wild scharrelen. Boven op de pas ligt de Peyto Lake Overlook met een schitterend uitzicht op het blauwgroene Peyto Lake. Verderop is de Athabasca Glacier goed bereikbaar. Op het hoogste punt kom je bij de grootste attractie van de Parkway: het Columbia Icefield. Hier lopen 'mountain goats' en 'bighorn sheep' rond. In het Icefields Park Centre vind je veel informatie over de zich terugtrekkende gletsjer. Je eindbestemming voor vandaag is Jasper, het enige plaatsje in het gelijknamige nationale park. 

Excursietip:
• helikoptertour Rockies (evt. met wildernisstop en glas bubbels)

Dag 5

Accommodatie: Whistler's Inn - Standard Room (LG)

Jasper National Park

Vandaag heb je een vrije dag in deze mooie omgeving met allerlei natuurwonderen. Je kunt in 7 minuten met de kabelbaan naar The Whistlers (genoemd naar de fluittoon van de marmotten). Vanaf hier is het nog 1,4 kilometer lopen naar de top. Een grandioos uitzicht is je beloning. Er zijn prachtige meren, zoals Pyramid Lake, het buitenzwembad van Jasper. Ook in Lake Edith en Lake Annette kun je zwemmen. Overal om je heen liggen betoverende bergen, meren en subalpiene weiden. Wandel over het Path of the Glacier, in de Maligne Canyon of naar Schaffers Lookout.

Dag 6 (ca. 320 km)

Accommodatie: Quality Inn & Suites - Standard Room (LO)

Rit naar Wells Gray Park

De reis gaat verder over Yellowhead Highway langs de Fraser River. De 3.954 meter hoge Mount Robson is al van verre te zien. Houd je ogen open voor de pijlsnelle kolibries die de omgeving een tropisch tintje geven. In de buurt van het bezoekerscentrum ligt Moose Lake. Hier staan vaak elanden op de drassige oever. De weg buigt af naar Clearwater, de toegangspoort tot Wells Gray Park.

Dag 7

Accommodatie: Quality Inn & Suites - Standard Room (LO)

Helmcken Falls, Dawson Falls en andere hoogtepunten van Wells Gray Park

Deze dag verblijf je in Wells Gray Provincial Park, het land van vulkanen en cowboys. Je kunt een dagje lekker niets doen, maar je kunt bijvoorbeeld ook gaan paardrijden of kanoën. Een goede mogelijkheid om van de stille natuur te genieten is een kanotocht op Clearwater Lake midden in het park. Vergeet niet de twee hoogtepunten van Wells Gray te gaan bekijken: de Helmckens- en Dawson-watervallen. Wil je liever gaan wandelen, dan heb je de keuze uit prima trails. Askja Reizen biedt ook de mogelijkheid om je reis een avontuurlijk tintje te geven: een spectaculaire raftervaring op de Clearwater River!

Dag 8 (ca. 425 km)

Accommodatie: Adara Hotel - Standard Room (LG)

Afwisselende route naar Whistler

Je volgt vandaag de Goldrush Trail (ook wel bekend als de Duffey Lake Road) dwars door het uitgestrekte binnenland van British Columbia. Geniet onderweg van de mooie vergezichten en het afwisselende landschap. Via een mooie route door de granieten Coast Mountains, langs stille meren en door dichte bossen rij je ten slotte naar het plaatsje Whistler. Dit is hét winter- en zomerskioord van British Columbia en je einddoel van deze dag.

Dag 9

Accommodatie: Adara Hotel - Standard Room (LG)

Verken Whistler en wandel in de Blackcomb Mountains

Vandaag kun je nog een hele dag genieten van de indrukwekkende bergwereld rond Whistler. Een hoogtepunt in West-Canada is de Peak 2 Peak: een 4,4 kilometer lange tocht per gondel tussen de Whistler en Blackcomb Mountains (niet inbegrepen). Je zweeft dan hoog boven de grond en maakt kennis met het unieke berglandschap in de omgeving van Whistler. Boven in de bergen zijn prachtige wandelingen te maken en mogelijkheden om te lunchen en dineren. Liefhebbers kunnen wildwaterkanoën, mountainbikes huren of zelfs skiën op de nabijgelegen Blackcomb Glacier. Whistler is de bekendste wintersportplaats van Noord-Amerika. Het plaatsje zelf is autovrij en daardoor heerst er een gezellige en rustige sfeer. Er zijn volop terrasjes en restaurants, zodat ook de inwendige mens goed verzorgd kan worden.

Dag 10 (ca. 320 km)

Accommodatie: Anchor Inn - Standard Room (LO)

BC Ferries naar Vancouver Island, Campbell River

Je verlaat het ‘vaste’ land en neemt vandaag de ferry om op Vancouver Island aan te komen. Vanuit Whistler rijd je eerst naar Horshoe Bay, vanwaar je de ferry neemt naar Nanaimo. Eenmaal aangekomen op Vancouver Island is het nog ongeveer anderhalf uur rijden naar Campbell River waar je de komende twee nachten verblijft.

Dag 11

Accommodatie: Anchor Inn - Standard Room (LO)

Walvis- en wildlife excursie vanuit Campbell River per zodiac

Bij Campbell River komen meerdere visrijke zeestraten samen, waardoor dit ook wel de 'zalmhoofdstad' van Canada wordt genoemd. Op al die zalm komen ook weer andere wilde dieren af. De beste manier om al deze prachtige dieren te bekijken is vanaf een boot. Vandaag staat er een 4 uur durende walvisexcursie op het programma, waarbij je grote kans hebt om orka’s, dolfijnen, bruinvissen, zeearenden en zeehonden te zien. In de maand juni zijn hier nog niet heel veel orka's te vinden, maar wel veel andere wilde dieren. Misschien zie je wel een bruine beer langs de kust struinen op zoek naar voedsel.

Dag 12 (ca. 270 km)

Accommodatie: West Coast Motel - Standard Room (LG)

Dwars over Vancouver Island naar de westkust, Ucluelet

Je verlaat Campbell River en steekt dwars het eiland over. Bij Parksville begint de weg naar Pacific Rim National Park. Onderweg kom je bij Cathedral Grove, een onderdeel van Mac Millan Provincial Park. Dit is een natuurreservaat met reusachtige bomen en door het park lopen prima wandelpaden. Met z’n 800 jaar oude douglas-sparren en enorme rode cedars is dit een van de laatste stukken oerbos van het eiland. De cedar is overigens geen ceder, maar behoort tot de thuja’s of levensbomen, die bij ons veel als haag worden gebruikt. De weg komt bij de grillige Pacific-kust. Je verblijft in Ucluelet.

Dag 13

Accommodatie: West Coast Motel - Standard Room (LG)

Zwarte beren excursie Pacific Rim National Park

Vandaag staat er een mooie berenexcursie op het programma. Je gaat op zoek naar de fascinerende zwarte beren aan de westkust van Vancouver Island. Wanneer het tij keert, komen de beren vanuit de bossen tevoorschijn en gaan ze langs de kust op zoek naar krabben of andere lekkernijen om te eten. De rest van de dag heb je vrij. Een heerlijke strandwandeling over Long Beach mag natuurlijk niet ontbreken.

Dag 14 (ca. 315 km)

Accommodatie: Embassy Inn - Standard Room (LO)

Rit naar Victoria

Je verlaat de westkust weer en rijd verder richting Victoria. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en is engelser dan de meeste engelse steden. Het wordt ook wel de City of Gardens genoemd, overal tref je prachtige tuinen aan en er rijden rode dubbeldekker bussen rond. Midden in het stadje ligt de gezellig haven waar het een komen en gaan is van bootjes, watertaxi's en float-planes. Er is een heuse Fishermans Wharf en aan de haven ligt ook het dominante Royal Empress Hotel.

Dag 15

Accommodatie: Embassy Inn - Standard Room (LO)

Ontdek het Victoriaanse Victoria

Victoria biedt je een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat en kent de statistisch de meeste zonuren van British Columbia, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour. Overal kom je tuinen, planten en bloemen tegen. Hier vertrekken ook de orka- en walvisexcursies. Je kunt een bezoek brengen aan Butchart Gardens. Hier zijn verschillende thematuinen aangelegd, waarvan de verzonken tuin in een oude steengroeve de mooiste is. Daarnaast is ook een bezoek aan het Royal British Columbia Museum en het Maritime Museum zeker de moeite waard.

Dag 16 (ca. 115 km)

Accommodatie: Moda Hotel - Standard Room (LG)

Terug naar Vancouver op het vasteland

Je verlaat het gezellige Victoria voor een ferrytocht van Swartz Bay langs de eilanden voor de kust naar het vasteland. Onderweg vaar je langs Salt Spring Island, Pender Island en Galiano Island. Dit gebied is de zomerresidentie van veel orka’s en het komt vaak voor dat ze vanaf de ferry te zien zijn tijdens hun zoektocht naar zalm. Vervolgens neem je de ferry terug naar Vancouver waar je de laatste twee nachten van je vakantie West-Canada doorbrengt.

Dag 17

Accommodatie: Moda Hotel - Standard Room (LG)

Ontdek Vancouver per fiets

Vancouver is een heerlijke stad met een gezellige sfeer. Voor vandaag staat er een fietstocht op de planning waarbij je in drie uur Vancouver gaat verkennen. De rest van de dag heb je ter vrije besteding en kun je meer van Vancouver gaan verkennen. Enkele suggesties: struinen door Canada's grootste Chinatown, wandelen door Stanley Park of een bezoek brengen aan de beroemde Zoo. De locals vermaken zich na het werk uitstekend op de stranden van English Bay. Er zijn volop mogelijkheden om te winkelen, want in Gastown (het oudste deel van de stad) zijn veel gerestaureerde Victoriaanse huizen ingericht als boetiekjes. Maar ook op andere plaatsen zijn allerlei winkels te vinden. Onder de bruggen van Granville Island is een gezellig uitgaanscentrum ontstaan. Hou je meer van natuur, dan raden we je aan om het regenwoud aan de noordkant van Vancouver te ontdekken. Daar kun je verschillende wandelingen maken onder begeleiding van een gids. Ook de Capillano Suspension Bridge in Capillano Park is een fenomeen op zich.

Dag 18

Huurauto inleveren en einde van de reis

Afhankelijk van je vertrektijd heb je nog wat tijd om je laatste inkopen te doen. Daarna rij je naar de luchthaven, waar je de auto weer inlevert.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.