Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 20 Dagen

Inside Passage & The Rockies incl. vissende beren in Alaska

Terug Bekijk samenvatting

Dit is met recht een van onze populairste rondreizen in West-Canada! Bezoek de eilanden en indrukwekkende fjorden aan de westkust van British Columbia én de beroemde parken van de Rocky Mountains. Je doorkruist Vancouver Island, maakt een boottocht door de Inside Passage, volgt kronkelende rivieren en staat stil bij de gletsjers langs de Icefields Parkway. Op de mooiste locaties hebben we steeds twee nachten opgenomen, zodat je volop de tijd hebt om van al het natuurschoon tijdens je vakantie West-Canada te genieten.

Dag 1

Accommodatie: Sandman downtown - Standard Room (LG)

Aankomst in Vancouver en ophalen huurauto

Je vakantie West-Canada start in Vancouver, al jaren één van 's werelds mooiste steden om in te wone.. Je verblijft in een accommodatie downtown, waar je na het ophalen van de auto vanaf de luchthaven naartoe rijdt. Omdat het in Vancouver 9 uur vroeger is dan in Nederland, heb je na aankomst in Vancouver nog tijd om de eerste Canadese indrukken op te doen.

Dag 2

Accommodatie: Sandman downtown - Standard Room (LG)

Verken Stanley Park en Gastown in Vancouver

Deze hele dag ben je vrij om Vancouver te ontdekken. Wandelen of gebruikmaken van de Gray Line Double Decker Bus (die stopt bij alle bezienswaardigheden) zijn een goede manier om de stad te bekijken. Bij mooi weer is het leuk om een fiets te huren en zo te genieten van deze unieke stad. Vancouver heeft mooie stranden, veel kunst en cultuur en de stad straalt een enorme levensvreugde uit. 

Dag 3 (ca. 70 km)

Accommodatie: Helm's Inn - Standard Room (LG)

Met BC Ferries naar Vancouver Island, Victoria

Vandaag ga je met de ferry (Tsawwassen – Swartz Bay) in anderhalf uur naar Vancouver Island, een eiland vol contrasten. In het hoogseizoen is het verstandig om deze ferry al voor je vertrek uit Nederland te boeken. Dit kun je met je creditcard zelf doen via www.bcferries.com.
De westkust van Vancouver Island is een ruig en grotendeels ontoegankelijk gebied. Het gematigde regenwoud wordt gekenmerkt door enorme woudreuzen, varens en baardmossen. De oostkust heeft een milder klimaat en mooie stranden. Het binnenland is ruig en bergachtig. 

Dag 4

Accommodatie: Helm's Inn - Standard Room (LG)

Victoria, proef de Engelse sfeer

Victoria is de hoofdstad van de provincie British Columbia en een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat omdat hij in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour. Overal kom je volop bloemen tegen. Hier vertrekken ook de walvis- en orka excursies, een grote wens van velen tijdens hun vakantie in West-Canada. Ben je in het hoogseizoen in Victoria en wil je graag deelnemen aan een orka-excursie? Boek deze dan voor je vertrek uit Nederland, want ze zijn snel volgeboekt (zeker de excursies per Zodiac). Het Royal British Columbia Museum en het Maritime Museum zijn allebei een bezoek waard.

Dag 5 (ca. 225 km)

Accommodatie: Anchor Inn - Standard Room (LO)

Langs de kust naar Comox of Campbell River

Vandaag ga je op ontdekkingsreis op Vancouver Island, dat ooit eigendom was van de Saanich-indianen. In het plaatsje Duncan vind je dan ook veel totempalen. In het Native Heritage Centre wordt de geschiedenis van de Saanich-, Cowichan- en Haida-indianen uit de doeken gedaan. Grote muurschilderingen maken een bezoek aan Chemainus de moeite waard. Je vervolgt je weg naar Comox (B&Bs) of Campbell River (hotels) waar je twee nachten verblijft.

Dag 6

Accommodatie: Anchor Inn - Standard Room (LO)

Campbell River

Comox en Campbell River zijn kleine havenstadjes van waaruit je verschillende kanten op kunt. Strathcona Park ligt vlakbij en hier kun je wandelen in de bossen vol reusachtige bomen behangen met baardmossen. Stoeltjesliften en wandelpaden vind je bij Mount Washington, zo'n 25 kilometer ten noorden van het park. Ga voor een schitterend uitzicht tijdens zonsondergang naar het Goose Spit Regional Park waar je schitterende stranden en uitzicht op zee hebt en in het achterland op het bergachtige binnenland van Vancouver Island.

Vanuit Campbell River zijn er ook prachtige bootexcursies te maken waarbij je op zoek gaat naar orka's en ander wildlife op zee, die je tijdens je reis West Canada toch echt een keer gezien moet hebben!

Dag 7 (ca. 295 km)

Accommodatie: Hotels: Airport Inn - Standard Room (LG)

Naar het stille noorden van Vancouver Island, Port Hardy

Je rijdt naar het noordelijke puntje van Vancouver Island. Het is duidelijk zichtbaar dat hoe noordelijker je komt, hoe leger het wordt. Sla vlak voor Port McNeill af richting Telegraph Cove en je hebt een mooi zicht op het houttransport over het water en de eilanden in Johnstone Strait. Telegraph Cove is in Canada de laatst overgebleven plaats die (door ruimtegebrek) op palen in de baai is gebouwd. Het eindpunt van vandaag is Port Hardy van waaruit de ferry door de Inside Passage vertrekt.

Dag 8

Accommodatie: Airport Inn - Standard Room (LG)

Volle dag de tijd om een excursie te maken

Na zalmhoofdstad Campbell River is Telegraph Cove de 'orka hoofdstad' van West-Canada. De orka’s komen hier dicht bij de kust. Om ze intensief te observeren is een boottocht aan te bevelen. In de visrijke wateren van de Johnstone Strait liggen veel kleine eilandjes waar ’s zomers, vanaf half juli tot midden september, meerdere familiegroepen orka’s leven. Enkele keren per dag bezoeken ze de ondiepe baaien en schuren hier met hun buik over de kiezelstenen. Hun lange rugvinnen schuiven door het water terwijl ze op jacht zijn naar zalm en met een beetje geluk zie je er één springen. Ook hier geldt dat de excursies snel zijn volgeboekt. Het is dus aan te raden om voor vertrek al te boeken. 

Ook heb je vandaag de tijd om een volle dag op zoek te gaan naar grizzlyberen, echt fantastisch om te mogen zien tijdens je vakantie in Canada. Vanuit Telegraph Cove vertrekt een avontuurlijke boottocht door de Knight Inlet Fjord, waarbij je op zoek gaat naar grizzlyberen, orka's, dolfijnen en ander wild. 

Dag 9

Accommodatie: Prestige Prince Rupert Inn - Standard Room (LO)

Per ferry door de Inside Passage, van Port Hardy naar Prince Rupert

Vandaag geen 'rijdag', maar een schitterende 'vaardag' tijdens je rondreis West-Canada. Je vaart met de Northern Expedition via de wereldberoemde Inside Passage met zijn indrukwekkende fjordenlandschap naar Prince Rupert. Tegen een toeslag kun je een stoel in de Aurora Lounge boeken. Dit is een lounge met grote panoramaruiten boven en voor in het schip, waar je het beste uitzicht van het schip hebt. De comfortabele stoelen kunnen achterover.
Langs de met regenwouden begroeide eilanden en achter de bergtoppen op het vasteland van British Columbia glinsteren de gletsjers. Behalve het indrukwekkende landschap zie je onderweg met een beetje geluk ook grijze walvissen, orka’s, bultruggen en zeearenden. Twee keer steekt het schip een flink stuk open water over. Aan boord is een restaurant. Ook is het mogelijk om een daghut te reserveren. Je overnacht in Prince Rupert, waar je in de wijk Cow Bay gezellige cafés en winkels vindt. In Roosevelt Park kun je soms totemsnijders aan het werk zien en het museum heeft een mooie collectie Native Art. 

Dag 10

Accommodatie: Prestige Prince Rupert Inn - Standard Room (LO)

Optioneel beren kijken vanuit Prince Rupert in Khutzeymateen Valley

Je vrije dag in Prince Rupert kun je op verschillende manieren besteden. Van eind mei tot eind juli worden er twee tot drie keer per week een 7-uur durende berenexcursie georganiseerd waarbij je met een boot naar de Khutzeymateen Valley gaat. In 1994 is Khutzeymateen Valley uitgeroepen tot Canada’s enige beschermde grizzlyberengebied. 

Vanaf eind juli tot en met de derde week van september zijn de beren helaas wat minder goed te vinden en maken de berenexcursies plaats voor een vier uur durende walvisexcursie. Hierbij maak je kennis met het unieke wild dat je aantreft in de wateren voor de beschutte kust van de Inside Passage. Geniet van de walvissen, je ziet er grijze walvissen, bultrugwalvissen en orka's die de migratie van de zalmen volgen. Daarnaast is de kans groot dat je ook dolfijnen, Stellar Sea Lions, zeehonden en natuurlijk de zeearenden zult tegenkomen. 

Dag 11 (ca. 455 km)

Accommodatie: Ripley Creek Inn (LG)

Langs de Bear Glacier naar Stewart

Je reis West-Canada brengt je verder naar het noorden. In Prince Rupert begint de Yellowhead Highway, een van de twee belangrijke verbindingswegen van de prairie naar de Grote Oceaan. Het eerste deel van de route loopt de weg samen met de Grand Trunk Pacific Railroad door het dal van de Skeena River. Dit door de smeltende gletsjers uitgesleten dal heeft steile, met regenwouden begroeide berghellingen. Vanaf Kitwanga rij je in noordelijke richting over highway 37 naar Stewart en het net over de grens in Alaska liggende Hyder. Deze dorpjes vormen samen een tweelingstadje. Vanaf half juli tot en met de eerste week van september verzamelen zich hier een aantal zwarte beren en grizzlyberen, die in Fish Creek hun maaltje bij elkaar vissen. 

Dag 12

Accommodatie: Ripley Creek Inn (LG)

Beren kijken bij Fish Creek in Hyder

Een unieke kans om een bezoek aan Alaska te brengen. Hyder staat ook wel bekend als de vriendelijkste ‘ghost town’ van Alaska. De economie draait er helemaal op toerisme. Ga vooral naar de ‘Fish Creek bear viewing area’: een platform waar je grizzly’s en zwarte beren kunt zien vissen en jagen op zalmen. Dit platform biedt een unieke mogelijkheid om beren te observeren en fotograferen. De beren komen hier om zich te voeden met de zalmen die zich hier van half tot eind juli verzamelen. Niet alleen beren houden van dit lekkere maaltje, maar ook meeuwen en witkoparenden! In de rivier komen ook veel bevers voor. Vlakbij Hyder ligt de Salmon Glacier, de op vier na grootste gletsjer in Noord-Amerika. De rit naar boven is spectaculair. Neem vooral de tijd om prachtige foto’s te maken.

Dag 13 (ca. 330 km)

Accommodatie: Sandman Hotel - Standard Room (LG)

Mooie route door de Coast Mountain naar Smithers

Je vervolgt je route en na zo’n 216 kilometer kom je weer uit op highway 1, waar je in zuidoostelijke richting verder rijdt. Terrace wordt beheerst door de houtindustrie. Hazelton is een nederzetting van de Gitksan-indianen. In het museumdorp Ksan zie je een realistische reconstructie van hoe deze stam vroeger leefde. Er is een houtsnijschool en hoge totempalen vertellen hun verhalen. Onderweg heb je een prachtig uitzicht op de Seven Sisters Peaks. Vergeet vooral niet te stoppen bij de Moricetown Canyon, want tijdens de zalmtrek in juli en augustus springen de zalmen hier hoog op, op weg naar hun paaigronden. Je eindpunt voor vandaag is Smithers. 

Dag 14 (ca. 370 km)

Accommodatie: Sandman Hotel - Standard Room (LG)

Lange rit over het Interior Plateau naar Prince George

Vandaag brengt je West-Canada reis je verder over het Interior Plateau: een heuvellandschap met bossen, meren vol forel en fraaie uitzichten op de Coastal Mountains en in het oosten de Cariboo Mountains. Dit is een dunbevolkt gebied. Vlak voor Vanderhoof kun je ervoor kiezen om Fort St. James te bezoeken (106 kilometer extra). Dit gerestaureerde fort is mooi gelegen aan Stuart Lake en werd in 1806 gesticht door de ontdekkingsreiziger Simon Fraser. Ooit was dit een belangrijk centrum voor de pelshandel met de Carrier-indianen. In het houthakkersstadje Vanderhoof staat een leuk, klein Pionier Museum met een café waar volgens traditionele recepten wordt gebakken en gekookt. 

Dag 15 (ca. 375 km)

Accommodatie: Marmot Lodge - Standard Room (LG)

Via Mount Robson naar Jasper National Park

Je volgt de Yellowhead Highway, stroomopwaarts langs de Fraser River en door eenzame bossen. Links van de weg doemen de Rocky Mountains op en de 3.954 meter hoge Mount Robson is al van veraf te zien. Tête Jaune Cache is genoemd naar een pelshandelaar die vanwege zijn blonde haar 'geelhoofd' werd genoemd. Verderop loopt de weg door Mount Robson Provincial Park. Na het bezoekerscentrum kom je bij Moose Lake, waar vaak elanden op de drassige oostelijke oever staan. Vlak voor Yellowhead Lake kruist een beekje de weg. Dit is het begin van de Fraser River, die uiteindelijk bij Vancouver uitmondt in de Grote Oceaan. De Yellowhead Pass is de waterscheiding, tijdzonegrens (in Alberta is het 1 uur later) en grens tussen British Columbia en Alberta. De weg klimt langzaam naar de eerste bergpas en je rijdt de wondere wereld van de Rocky Mountains binnen. Eindbestemming voor vandaag is Jasper, het enige plaatsje in één van de mooiste nationale parken in West-Canada. 

Dag 16

Accommodatie: Marmot Lodge - Standard Room (LG)

Ontdek Maligne Canyon en Schaffers Lookout in Jasper National Park

Vandaag heb je de hele dag de tijd voor deze mooie omgeving vol natuurwonderen. Je kunt met de kabelbaan in 7 minuten naar The Whistlers (die zijn genoemd naar  de fluittoon van de marmotten). Vanaf hier is het nog 1,4 kilometer lopen naar de top. Een grandioos uitzicht is je beloning. Er zijn prachtige meren, zoals Pyramid Lake, het buitenzwembad van Jasper. Ook in Lake Edith en Lake Annette kun je zwemmen. Overal om je heen zie je betoverende bergen, meren en subalpiene weiden. Wandel over het Path of the Glacier, door de Maligne Canyon of naar Schaffers Lookout.

Dag 17 (ca. 315 km)

Accommodatie: Grande Rockies Resort - Standard Room (LG)

Over de Icefields Parkway naar Banff en Canmore

Heerlijk uitgerust ga je weer op pad over een van ‘s werelds mooiste bergwegen: de Icefields Parkway. Langs de weg zie je veel gletsjers, prachtige meren, watervallen en hoge, scherpe bergtoppen. Tijdens één van onze studiereizen zei een collega eens: je rijdt hier niet langs de bergen maar gaat er dwars doorheen! En zo ervaar je het ook, je rijdt dwars door het indrukwekkende berglandschap. Tot aan het Columbia Icefield stijgt de weg voortdurend. Op het hoogste punt kom je bij het Columbia Icefield, de grootste attractie van de Parkway. Hier lopen 'mountain goats' en 'bighorn sheep' rond. In het Icefields Park Centre vind je informatie over de zich terugtrekkende gletsjer. Verderop is de Athabasca Glacier goed bereikbaar. Op de Bow Pass kunnen door de harde wind alleen kruipdennen overleven. Op de pas ligt de Peyto Lake Overlook met een schitterend uitzicht op het blauwgroene Peyto Lake. 

Dag 18

Accommodatie: Grande Rockies Resort - Standard Room (LG)

Bezoek Lake Louise in Banff National Park

Neem rustig de tijd om rond te kijken in Banff National Park. Cave and Basin Centennial Centre (een badhuis uit 1914) is een zwembad met warme bronnen en een bezoekerscentrum. Vraag hier naar de uitgebreide wandel-, fiets- en kanomogelijkheden. De keuze uit lange en korte wandelingen is groot. Er zijn musea, zoals het Park Museum (flora en fauna), het Whyte Museum (geschiedenis van de eerste pioniers) en het Luxton Museum of the Plains Indian (verzameling indiaanse kleding, juwelen, wapens en voorwerpen). 

Dag 19

Accommodatie: Grande Rockies Resort - Standard Room (LG)

Bezoek Moraine Lake in Banff National Park

Niet ver van Lake Louise ligt Moraine Lake, dat al net zo mooi is. Heel bijzonder zijn de Upper Hot Springs: een buitenbad met warm bronwater en diverse stoombaden. Vanaf de uitzichtterrassen (met restaurant) van Sulphur Mountain ontvouwen zich betoverende uitzichten. Je kunt naar boven lopen of de kabelbaan nemen. Plan je bezoek aan deze meren het liefst vroeg in de ochtend of in de avond, dan ontloop je de grootste drukte.

Dag 20 (ca. 120 km)

Rit naar Calgary, inleveren huurauto en einde van je rondreis West-Canada

Langs de woeste Bow River verlaat je Banff National Park. Al ver voor Calgary zie je de 90 meter hoge skischans van het Olympisch Park. Voor veel mensen is Calgary een welkome afwisseling na alle overdonderende natuur van de parken. Het is een moderne en schone stad met een aangename binnenstad vol groen en met de zogenaamde “skywalks”. Of je nog tijd hebt om iets van de stad te zien, ligt aan je vluchtschema, want vandaag vlieg je terug naar Nederland. Je levert de auto in op de luchthaven en hiermee is er helaas een einde gekomen aan je fantastische vakantie West-Canada.. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.