Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 14 Dagen

Beren & walvissen bij Vancouver Island

Terug Bekijk samenvatting

Tijdens deze afwisselende reis door het meest westelijke deel van West-Canada staat alles in het teken van indrukwekkende natuur en het spotten van wildlife op Vancouver Island. De rijafstanden zijn kort, waardoor je nóg meer tijd hebt om Vancouver Island met haar bruisende steden, kleine havenstadjes en nationale parken te ontdekken. Geniet van de relaxte eilandsfeer en de kans dat je zomaar wild tegen kunt komen, want dát leeft hier in overvloed. Al ga je ook specifiek op zoek naar wilde dieren: de walvisexcursie vanuit Campbell River en de berenexcursie naar de Knight Inlet zijn namelijk aan te raden. 

Dag 1 (ca. 14 km)

Accommodatie: Moda Hotel - Standaardkamer (LG)

Vlucht naar en aankomst in Vancouver

Je reis door West-Canada start in Vancouver, al jaren één van 's werelds mooiste steden om in te wonen. Na het ophalen van de huurauto op de luchthaven rijd je naar je eerste accommodatie. Omdat het in Vancouver 9 uur vroeger is dan in Nederland, heb je na aankomst in Vancouver nog tijd om de eerste Canadese indrukken op te doen.

Dag 2 (ca. 115 km)

Accommodatie: Embassy Inn - standaardkamer(LO)

Per ferry naar Victoria op Vancouver Island

Vandaag ga je per ferry vanuit Vancouver naar Victoria op Vancouver Island. Victoria is de hoofdstad van British Columbia en is Engelser dan de meeste Engelse steden. Het wordt ook wel de City of Gardens genoemd, overal tref je prachtige tuinen aan en er rijden rode dubbeldekker bussen rond. Midden in het stadje ligt de gezellige haven waar het een komen en gaan is van bootjes, watertaxi's en float-planes. Er is een heuse Fishermans Wharf en aan de haven ligt ook het dominante Royal Empress Hotel.

Dag 3 (ca. 115 km)

Accommodatie: West Coast Trail Lodge - standaardkamer (LG)

Ontdek het Victoriaanse Victoria en rit naar Port Renfrew

Victoria biedt je een soort mix van Engeland tijdens de Victoriaanse tijd (afternoon tea en scones in het Empress Hotel) en de moderne tijd. De stad heeft een heerlijk klimaat en kent statistisch de meeste zonuren van British Columbia, omdat het in de regenschaduw van de bergen ligt. Het oude centrum is klein en leuk om doorheen te wandelen vanaf de Inner Harbour. Overal kom je tuinen, planten en bloemen tegen. Hier vertrekken ook de orka- en walvisexcursies. Je kunt een bezoek brengen aan Butchart Gardens. Hier zijn verschillende thematuinen aangelegd, waarvan de verzonken tuin in een oude steengroeve de mooiste is. Daarnaast is ook een bezoek aan het Royal British Columbia Museum en het Maritime Museum zeker de moeite waard.

In de middag vertrek je in noordelijke richting naar Port Renfrew. Het is slechts een korte rit van anderhalf uur dus je hebt de tijd aan jezelf.

Excursietip:
• Victoria whale watching

Dag 4

Accommodatie: West Coast Trail Lodge - standaardkamer (LG)

vrije dag Port Renfrew

Dit charmante kustplaatsje biedt een overvloed aan leuke activiteiten om van te genieten. Begin je dag met een rustgevende wandeling langs de prachtige stranden. Port Renfrew staat bekend om zijn schilderachtige kustlijn. Wanneer je van avontuur houdt, is een wandeling naar de nabijgelegen Botanical Beach een absolute must! Hier zie je een overvloed aan getijdepoelen, vol met kleurrijke zeesterren, anemonen en andere fascinerende zeedieren. Het is een geweldige plek om te stoppen, te ontspannen en te genieten van de omgeving. 

Een andere aanrader is de wandeling in het Upper Avatar Grove, een van de oudste en meest majestueuze bossen van Canada. De bomen zijn honderden jaren oud en creëren een betoverende omgeving die je zeker zal imponeren. Een van de hoogtepunten van Upper Avatar Grove is het bekijken van "Canada's Gnarliest Tree." Deze iconische boom heeft bizarre en kronkelende vormen die het tot een van de meest fotogenieke en unieke bomen in het gebied maken.

Dag 5 (ca. 290 km)

Accommodatie: Anchor Inn - standaardkamer (LO)

Rit naar Campbell River

Via de Cowichan Valley en Duncan (waar je later in de reis nog terug zult komen) rijd je verder naar Campbell River. Naarmate je verder naar het noorden rijdt, verandert het landschap geleidelijk in dichte bossen en schilderachtige valleien. Je passeert kleine gemeenschappen en charmante stadjes waar je lokale lekkernijen kunt proeven. Je verblijft twee nachten in Campbell River.

Dag 6

Accommodatie: Anchor Inn - standaardkamer (LO)

Vrije dag Campbell River, tijd voor een walvisexcursie

Campbell River is een klein havenstadje van waaruit je verschillende kanten op kunt. Strathcona Park ligt vlakbij en hier kun je wandelen in de bossen vol reusachtige bomen behangen met baardmossen. Stoeltjesliften en wandelpaden vind je bij Mount Washington, zo'n 25 kilometer ten noorden van het park. Ga voor een schitterend uitzicht tijdens zonsondergang naar het Goose Spit Regional Park, waar je schitterende stranden en uitzicht hebt op zee en het bergachtige binnenland van Vancouver Island in het achterland.

Vanuit Campbell River zijn er ook prachtige bootexcursies te maken waarbij je op zoek gaat naar orka's en ander wildlife op zee, een must-see tijdens je reis West-Canada.

Dag 7 (ca. 200 km)

Accommodatie: Telegraph Cove Resort - standaard lodge kamer (LG)

Rit naar het noorden, Telegraph Cove

Je rijdt naar het noordelijke puntje van Vancouver Island. Het is duidelijk zichtbaar dat hoe noordelijker je komt, hoe leger het wordt. Sla vlak voor Port McNeill af richting Telegraph Cove en je hebt een mooi zicht op het houttransport over het water en de eilanden in Johnstone Strait. Telegraph Cove is in Canada de laatst overgebleven plaats die (door ruimtegebrek) op palen in de baai is gebouwd.

Excursietips:
• de beren van Knight Inlet dagexcursie
• orka excursie Telegraph Cove
• grizzly's, wildlife & first nations cultuur

Dag 8

Accommodatie: Telegraph Cove Resort - standaard lodge kamer (LG)

Vrije dag Telegraph Cove, een volle dag op zoek naar grizzlyberen

Vanuit Telegraph Cove kan je de avontuurlijke boottocht door de Knight Inlet Fjord boeken, op zoek naar grizzlyberen, orka's, dolfijnen en ander wild. Eerst vaar je per snelle watertaxi naar Glendale Cove, waar de beren te vinden zijn. Na een tocht van ongeveer 1,5 tot 2 uur stap je over op een platbodem met elektromotor om hiermee geruisloos langs de kust te varen. In het voorjaar zijn de beren vaak aan de kust te vinden, op zoek naar sappige grassen en allerlei schelpdieren. Het is dan ook paartijd en de grote mannetjesberen zoeken een geschikte partner. Vanaf de boot kun je hun gedrag goed observeren. Moeders met jongen komen voorzichtig tevoorschijn, maar blijven liever uit de buurt van andere grote beren.

Vanaf eind juni zoeken de beren graag plekken op waar de bessen rijpen. Hiermee vullen ze hun dieet aan tot de zalmen eind augustus massaal de rivier in zwemmen. Ze trekken dan met de zalmen mee stroomopwaarts. De beste tijd om beren te zien is van 15 mei tot half juni en van eind augustus tot eind september/begin oktober.

Dag 9 (ca. 206 km)

Accommodatie: High Point Resort - Standaard kamer (LG)

Terug naar Campbell River en met de ferry naar Quadra Island

Je volgt de weg terug naar Campbell River waar je avontuur naar Quadra Island begint met een tocht per ferry van 10 minuten. 
Quadra Island is het grootste eiland van de Discovery Islands en ligt tussen Vancouver Island en het vasteland van Canada. Het eiland staat vooral bekend om haar prachtige natuur en de relaxte levensstijl.
Tijdens de ferryovertocht door de Discovery Coast Passage is de kans aanwezig dat je orka’s, zeehonden, otters en witkoparenden kunt zien. 

Dag 10

Accommodatie: High Point Resort - Standaard kamer (LG)

Quadra Island

Je hebt een vrije dag op Quadra Island. Er zijn volop mogelijkheden om je dag in te vullen, zoals:
* Wandel naar het Cape Mudge Lighthouse en verken de stranden langs de Discovery Coast Passage. Bij eb zijn op de grote keien langs de kust oeroude petrogliefen te zien.
* Breng een bezoek aan het Nuyumbalees Cultural Centre in Cape Mudge Village om de grote collectie kunst van de First Nations te bekijken.
* Boek een zeekajaktocht. Er zijn meerdere mogelijkheden, van een 2 uur durende 'sunset tour' tot een complete dagtocht per kajak. Er zijn ook meerdaagse kajaktochten te boeken.
* Bezoek de lokale kunstgaleries en studio’s. 
* Huur een fiets en maak een tocht rondom Morte Lake.

Dag 11 (ca. 207 km)

Accommodatie: BW Cowichan Valley Inn - standaardkamer (LG)

Per ferry terug naar Campbell River en rit naar Duncan

Je volgt de weg terug naar Vancouver Island, waar je met een tocht per ferry van 10 minuten aankomt in Campbell River. Tijdens deze tocht door de Discovery Coast Passage is de kans aanwezig dat je orka’s, zeehonden, otters en witkoparenden kunt zien. Je rijdt hierna weer naar het zuiden en verblijft twee nachten bij Duncan.

Dag 12

Accommodatie: BW Cowichan Valley Inn - standaardkamer (LG)

Vrije dag Duncan

In Duncan woonde de Cowichan-stam dus deze plaats ligt in de Cowichan District tussen Victoria en Nanaimo. Duncan wordt ook wel 'City of Totems' genoemd door de vele totempalen langs de weg en het centrum heeft leuke restaurants en winkeltjes te bieden in combinatie met oude en historische gebouwen. Ga lekker zwemmen in het grootste zoetwatermeer van Vancouver Island, Lake Cowichan en bezoek het Gordon Bay Provincial Park. 

Dag 13

Accommodatie: Moda Hotel - standaardkamer (LG)

Terug naar Vancouver op het vasteland

Je verlaat Duncan en vaart langs de eilanden voor de kust naar het vasteland. Dit eilandengebied is de zomerresidentie van veel orka’s en het komt vaak voor dat ze vanaf de ferry te zien zijn tijdens hun zoektocht naar zalm. 

Dag 14

Accommodatie: Moda Hotel - standaardkamer (LG)

Verken Stanley Park en Gastown in Vancouver

Deze hele dag ben je vrij om Vancouver te ontdekken. Wandelen of gebruikmaken van de Gray Line Double Decker Bus (die stopt bij alle bezienswaardigheden) zijn een goede manier om de stad te bekijken. Bij mooi weer is het leuk om een fiets te huren en zo te genieten van deze unieke stad. Vancouver heeft mooie stranden, veel kunst en cultuur en de stad straalt een enorme levensvreugde uit. De oude, overzichtelijke stadskern ligt op een schiereiland. Een stadswandeling door “downtown” kun je beginnen bij de 'vijf zeilen' van Canada Place. Dichtbij ligt het Waterfront Centre, waarin je ook het Visitor Information Center vindt. Onder de bruggen van Granville Island is een gezellig uitgaanscentrum met winkeltjes en een markt. Andere bezienswaardigheden zijn mogelijk het Museum of Antropology met een prachtige collectie kunst van de indianen in een eigenzinnig gebouw, Chinatown met de mooie Dr. Sun Yat-Sen-tuin, het Vancouver Public Aquarium of Gastown, de oudste wijk van Vancouver.

Excursietip:
• the Mail Run per watervliegtuig

Dag 15

Terugvlucht vanuit Vancouver

Dag 16

Aankomst in Amsterdam

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.