Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Bezoek aan Kolenmijn nummer 3

Duur 3 Uur

Soort Excursies vanuit longyearbyen

Prijs (vanaf) € 79

maak kennis met het mijnen op Spitsbergen

Stap terug in de tijd en leer meer over hoe het mijnen in Spitsbergen zijn entree deed en zich ontwikkelde in de loop van de jaren. Tijdens deze tour maak je kennis met het leven van de mijners en leer je wat het mijnen betekende voor Longyearbyen. Voordat we naar de mijn rijden krijg je nog een korte sightseeing rond het dorpje. De mijn ligt vlakbij de luchthaven en op weg daar naartoe passeren we de Global Seed Vault.  Eenmaal bij de mijn aangekomen heb je een fantastisch uitzicht over de Adventfjord. De gids laat je binnen en je krijgt een overall, helm en handschoenen te leen.

Van hieruit ga je verder de mijn in, hoewel je nog steeds maar in de buitenste gangen van de mijn zult blijven. Je hoeft niet bang te zijn dat we diep de gangen in gaan maar je kunt wel een stukje proberen en leren hoe het was voor de mijners om in deze barre omstandigheden te werken in een nauwe gang van slechts 50 centimeter hoogte.

Heel interessant om te zien is hoe de mijn van de ene dag op de andere verlaten is. Alles moest blijven liggen en men heeft gewoon de deur achter zich dicht getrokken. De gids vertelt je alles over hoe het mijnen gebeurde en op een gegeven moment zal hij vragen om alle hoofdlampen uit te doen. Pas dan besef je hoe donker het is!

De tour duurt drie uur en beschermende kleding is inbegrepen. Warme kleding gewenst! In de mijn is het fris, de temperatuur ligt net boven het vriespunt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen:
• 
transfer vanaf je accommodatie
• beschermende kleding
• lokale gids ter plaatse
• koffie, thee en koekjes

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de aanvraag af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.