Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Spitsbergen in zes dagen

  • • Nieuw schip
  • • Kans op ijsberen en ander wildlife
  • • Compacte reis vol hoogtepunten
Duur 6 Dagen

Soort Scheepsreizen

Prijs (vanaf) € 4.665

Deze compacte reis van zes dagen laat je kennismaken met het indrukwekkende noorden van Spitsbergen. Je vaart langs de plek waar onze landgenoot Willem Barentsz in de 16e eeuw land in zicht kreeg en zo, op zoek naar een doorvaart over de Noordpool, Spitsbergen ontdekte. De reis begint in Oslo met een vlucht naar Longyearbyen. Eenmaal geland, ga je direct aan boord van de Ocean Albatros, het nieuwste schip van Albatros Expeditions. We varen langs een kust met ruige bergen, schitterende fjorden en enorme ijsmassa’s die zo kenmerkend zijn voor Spitsbergen. Onderweg is van alles te zien: we komen langs overblijfselen van oude poolexpedities en we hopen natuurlijk ijsberen te vinden. De kans is groot maar garanties zijn er nooit. Maar ook als ze niet gevonden worden wordt het een ongelofelijk mooie reis waarbij we ongetwijfeld ook walvissen, pelsrobben of de altijd grappige walrussen zullen zien. Je gaat elke dag met zodiacs van boord om onder deskundige leiding excursies te maken. Het wordt hoe dan ook een prachtige tocht. Na afloop van de bootreis vlieg je weer terug naar Oslo waar de reis eindigt.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vertrek uit Oslo, vlucht naar Longyearbyen en inscheping.: Je reis start met een vlucht van Oslo naar Longyearbyen. Na aankomst wordt je naar het schip gebracht.Na de inscheping volgt een feestelijke toast van je Expeditieleider. Vervolgens krijg je een instructie met alle essentiële informatie over de reis, de dagelijkse routine van het schip en belangrijke veiligheidsprotocollen. Iedereen neemt deel aan een veiligheidsoefening waarna we het Advent Fjord verlaten.
Dag 2 - Langs de kust naar het noorden, Smeerenburg: Ons programma is geheel onder voorbehoud van de weerstomstandigheden. Voor vandaag proberen we een cruise door Danskergattet te maken waarbij we op zoek gaan naar zeehonden bij Virgohamna. Daarna varen we van Danskøya naar Amsterdamøya om Smeerenburg te bezoeken, de beroemde 17e-eeuwse walvisvaardersnederzetting. Er wordt gezegd dat er tijdens het hoogtepunt van de blubberproductie meer dan tweehonderd mannen woonden (en helaas ook stierven). Dit noordwestelijke gebied van Spitsbergen bevat veel bezienswaardigheden die we kunnen bezoeken als het weer meezit - onder andere Ytre Norskøya, een uitkijkpost die in het verleden door walvisvaarders werd gebruikt.
Dag 3 - Ontdekkingsreis Spitsbergen, Alkefjellet, Hinloopen Straat: We varen langs de iconische Alkefjellet en hopen op een heldere lucht zodat we goed zicht hebben op de duizelingwekkende kliffen met tienduizenden vogels. Vooral de enorme populatie Brünichs zeekoeten is indrukwekkend. In de zomer is hun uitzinnige hofmakerij een prachtig gezicht, zowel op de klifwand als in het water eronder. Ook is de kans groot dat we de talloze walrussen zien luieren aan de kust terwijl ze zich voeden met de schelpdieren en weekdieren die in het ondiepe water van Spitsbergen te vinden zijn.
Dag 4 - Liefdefjorden en Monaco Gletsjer: Een van onze meeste geliefde fjorden is het Liefdefjord. Hier proberen we langzaam langs de overweldigende gletsjerwand van de Monacobreen te varen, voor een schitterend uitzicht op de gletsjer en te genieten van de ijsbergen om ons heen. Deze gletsjer werd vernoemd naar Albert I van Monaco, die het onderzoek op Spitsbergen sterk ondersteunde. Dit afgelegen gebied werd in het verleden veel bezocht door pelsjagers, waarvan sommigen hier zelfs overwinterden en hutten bouwden. Een bijzonder bekende hut, Texas Bar genaamd, is vermoedelijk vernoemd naar de Amerikaanse staat Texas en gebouwd in 1927. 
Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Wat is inbegrepen?

inbegrepen: 
• retourvlucht van Oslo naar Longyearbyen in economy klasse
• expeditiecruise zoals omschreven met accommodatie aan boord in de hut van je keuze op basis van volpension
• koffie en thee
• alle excursies en lezingen gedurende de expeditiecruise
• uitgebreide reisinformatie
• bijdrage Future For Nature

niet inbegrepen: 
• evt. brandstoftoeslag expeditiecruise
• vluchten Amsterdam naar Oslo en terug
• hotelovernachtingen voor- en na de expeditiecruise
• drankjes en overige persoonlijke uitgaven aan boord
• reserveringskosten
• reis- en annuleringsverzekering

Reis je alleen, dan kun je op indeling boeken. Je wordt dan ingedeeld bij iemand van hetzelfde geslacht. 

IJs & weder dienende.
Het is goed mogelijk dat we van het reisschema afwijken. Elke route is onder voorbehoud van ijs, wind en weer. Zo gaat dat in het poolgebied. Het programma is verder ook flexibel, want er wordt natuurlijk graag een stukje omgevaren als er een ijsbeer te zien is of om walrussen te bekijken.

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.