Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 3 Dagen

Uitbreiding naar Zuid Labrador

Terug Bekijk samenvatting

Maak kennis met het lege maar spectaculaire, ruige en bergachtige landschap in Zuid-Labrador. Vanuit St. Barbe steek je per veerboot over naar Blanc Sablon, dat nét aan de andere kant van de grens met Labrador in de provincie Quebec ligt. Van hieruit ga je verder naar L'Anse aux Claire waar je twee nachten verblijft. Al vanaf de veerboot zie je de grootsheid van Labrador. Tijdens je vrije dag heb je alle tijd om het plaatsje Red Bay te bezoeken, waar je nog steeds herinneringen kunt vinden aan de enorme walvisjacht die er in de 16e eeuw plaatsvond door Baskische walvisvaarders. Wandelend over de Boney Shore Trail langs de kust kun je nog honderden jaren oude walvisbotten zien liggen als gevolg van deze jacht. Ben je echt geïnteresseerd in het verleden van deze plek, vraag ons dan naar de mogelijkheden om in de accommodaties van Battle Harbour te verblijven. 

ferry naar Blanc Sablon en verder naar L'Anse aux Claire

Vanuit Main Brook rijd je verder noordelijk naar St. Barbe waar je per ferry oversteekt naar Zuid Labrador. Na 1 uur en 45 minuten arriveer je in Blanc Sablon, dat net over de grens ligt in de provincie Quebec. Van hieruit rijd je verder naar L'Anse au Claire dat 3 kilometer van de grens met Quebec ligt.

L'Anse au Clair heeft één van de mooiste zandstranden van de omgeving en er zijn hier diverse wandelpaden. Sommigen brengen je langs de kust, andere voeren naar verscholen en historische plekken.  Bekende trails zijn Doctor's Path, Bubbling Sands en  Aunt Mary Jane's Playhouse. Breng vooral een bezoek aan het Gateway to Labrador Visitor Centre, de gerestaureerde kerk uit begin 20e eeuw is al een attractie op zichzelf. Hier krijg je alle informatie die je nodig hebt om de prachtige kust van Zuid Labrador te ontdekken. 

Dag 2

Accommodatie: Northern Light Inn

Vrije dag, bezoek aan Red Bay

Een bezoek aan Red Bay is een aanrader! De weg is verhard, maar pas wel op want er kunnen flinke gaten in het wegdek zitten. Het is slechts een korte rit waardoor je voldoende tijd overhoudt om uit te stappen en af en toe een mooie wandeling te maken. Wanneer je uitzicht hebt op de kust, bestaat tot ca. half augustus de kans dat je ijsbergen voorbij ziet drijven en walvissen ziet zwemmen.

In Red Bay ligt het National Historic Site Interpretation Centre, een tentoonstelling over alle voorwerpen, apparaten en persoonlijke bezittingen die gevonden zijn in de vele scheepswrakken die hier gevonden zijn. Sommigen hiervan dateren uit 1565. Ieder jaar kwamen er walvisvaarders naar Red Bay om op Groenlandse walvissen te jagen. In het museum tref je nog veel informatie aan over deze tijd van de walvisvaart. 

Je kunt in Red Bay ook een paar interessante wandelingen maken. De eerste is de Tracey Hill Walking Trail (3km) die over een boardwalk naar boven voert. Borden langs de route geven uitleg over de geschiedenis van dit gebied en je hebt een schitterend uitzicht over de Iceberg Alley waarin het voorjaar en de vroege zomer de ijsbergen voorbij drijven. De andere trail is de Boney Shore Walking Trail die naar een deel van de kust voert waar nog steeds walvis karkassen te vinden zijn die door de Baskische walvisvaarders zijn achter gelaten op Saddle Island en hier aan land zijn gespoeld. Tussen het drijfhout vind je de botten van grijze walvissen die het verhaal vertellen van de walvis vangst van meer dan 300 jaar geleden. Het pad is makkelijk te volgen en neemt ongeveer een half uur tijd in beslag. 

Dag 3

ferry naar Newfoundland en einde van dit arrangement

In de ochtend heb je misschien nog wat tijd voor een mooie wandeling. De mooiste tref je aan op deze website van Labrador.

Een 1,5 uur durende ferrytocht brengt je van Labrador naar het door weer en wind gevormde eiland Newfoundland. Check minimaal een uur van te voren in, want anders gaan ze er vanuit dat je niet mee wilt en wordt je plaatsje weggegeven. Bij L’Anse aux Meadows, het meest noordelijke punt van Newfoundland, is het enige Vikingdorp van Noord-Amerika te vinden. Replica’s van Viking hutten laten je zien hoe deze eerste Europeanen leefden in dit gebied. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.