Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Overnachten in vuurtoren Pot á l'Eau de Vie

Duur 2 Dagen

Soort Meerdaagse excursies

Charmante herberg

Ben je ook zo gecharmeerd van de karakteristieke wit met rode vuurtorens?  De vuurtoren Pot a l'Eau-de-Vie is niet heel groot maar wél een zeer charmante vuurtoren waar je kunt overnachten. Het eilandje Ile de Pot á l'Eau-de-Vie ligt temidden van een archipel van ongerepte eilandjes op ongeveer 15 km van de kust van Riviere-du-Loup in de St. Lawrence rivier. Ze bieden onderdak aan kolonies zeevogels en zeehonden en zijn een geweldige plek om beluga walvissen te observeren. Slechts twee van deze eilandjes zijn toegankelijk voor het publiek: één daarvan is het eiland Pot a l'Eau-de-Vie. Hier tref je een kleine en charmante, gerestaureerde vuurtoren aan die in 1964 geheel verlaten is na 102 jaar in gebruik te zijn geweest.  In 1989 is het volledig gerestaureerd en is er een gezellige herberg van gemaakt, geheel in de stijl van de 19e eeuw. Verwacht hier geen luxe maar je kunt wel een fantastische ervaring tegemoet zien. Ook de wandelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, er liggen fantastische wandelmogelijkheden op het eiland!

Er zijn drie kamers waar je kunt overnachten, elk met een tweepersoonsbed en gedeelde faciliteiten. Alle maaltijden zijn inbegrepen. Indien gewenst, kun je je eigen alcoholische drankje meenemen. Het ferryschema naar het eilandje is afhankelijk van het getij en mogelijke weersinvloeden, vandaar dat een overnachting in Riviere du Loup voorafgaande aan je overnachting op het eiland aan te raden is. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Rond het middaguur per ferry naar Ile du Pot á l'Eau-de-Vie: Je hebt overnacht in Riviere du Loup. Rond de middag, ongeveer een half uur voor vertrek, parkeer je de auto bij het kantoor van Societe Duvetnor waar je de auto kan laten staan tot de volgende dag. De ferry brengt je in een kleine 20 minuten naar het eilandje en de vuurtoren. Een klein stukje achtergrondinformatieDe vuurtoren van Île du Pot à l'Eau-de-Vie werd gebouwd in 1860-1861, op de zuidoostelijke punt van het eiland Île du Pot à l'Eau-de-Vie, gelegen in de riviermonding van de St. Lawrence. Het bestaat uit een ruim 9 meter hoge cilindervormige toren die oprijst uit het midden van de vierkante vuurtoren. De witgekalkte buitenmuren van de vuurtoren staan in schril contrast met het rode piramidedak. De vuurtoren ligt acht kilometer uit de kust in een schilderachtige omgeving en is alleen toegankelijk via een reeks van loopbruggen en trappen. De vuurtoren Île du Pot à l'Eau-de-Vie is een erfgoedvuurtoren vanwege zijn historische, architectonische en gemeenschapswaarden. Vanwege de strategische ligging in de rivier heeft de vuurtoren een belangrijke bijdrage geleverd aan de veiligheid van de scheepvaart. Tegenwoordig is het de laatste gecombineerde vuurtoren en woning die nog overeind staat op een eilandje in de St. Lawrence rivier. Vanwege de goede kwaliteit van de oorspronkelijke bouwmaterialen, het vakmanschap en het onderhoud heeft deze zeldzame, pittoreske vuurtoren de afgelopen 150 jaar opmerkelijk goed kunnen overleven.
Dag 2 - Rond het middaguur per ferry terug naar Riviere du Loup:
Nathalie de Leeuw

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Deze accommodatie is niet geschikt voor kinderen onder de 10 jaar.

Check-in locatie (ongeveer 30 minuten voor de bootovertocht):
Kantoor Societe Duvetnor
200 rue Hayward
La Pointe de Riviere-du-Loup, Quebec

Wij raden je aan een kleinere tas of rugzak mee te nemen voor het verblijf op het eiland. Neem warme kleding mee voor zowel de boottocht als het verblijf op het eiland. Eén stuk bagage per persoon is toegestaan.

Vanwege de afhankelijkheid van de getijden mbt de veerboot naar het eiland en de mogelijke gevolgen van weersvertragingen, raden wij je ten zeerste aan een voorovernachting in Riviere-du-Loup te boeken. De vertrektijd is meestal rond 12:30 uur en de terugkeer rond 13:45 uur. De vertrektijd wordt bevestigd bij de boeking.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen
• 1 overnachting in Lighthouse Pot á L'Eau-de-Vie in 2-persoonskamer met dubbel bed en wastafel en gedeelde badkamer.
• retour per boot vanaf Riviere-du-Loup
• maaltijden t.w. ontbijt, snack en diner (neem evt. je eigen wijn mee), fooien
• parkeren naast kantoor van La Pointe de Riviere-du-Loup

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.