Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 19 Dagen

Puur Ontario & Quebec

Terug Bekijk samenvatting

Een geweldige reis Canada door de twee grootste provincies van Canada: Ontario & Quebec. Je vindt er fantastische natuurparken waar je je eindeloos kunt vermaken en echt Canadese buitenactiviteiten kunt ondernemen. Hou je van kanoën, kajakken en wandelen in de natuur? Maak dan kennis met het echte het buitenleven. Waar ze niet allemaal een fiets hebben maar dan wel een kano. Perfect voor gezinnen met kinderen maar ook voor iedereen die houdt van een actieve vakantie buiten. Op veel locaties overnacht je op plekken waar van alles te doen en te ondernemen is. In Algonquin Park ga je iets bijzonders doen. In plaats van te overnachten in een hotel aan de rand van het park ga je écht de wildernis in. Weg van alle drukte en weg van televisie, internet of telefoon. Je vult je dagen met kanoën of wandelen en zit 's avonds lekker bij het kampvuur. Houd je ogen open voor de bevers, elanden en misschien zelfs een zwarte beer. En wie weet, als je 's nachts goed luistert, vang je het mysterieuze gehuil van wolven op. Een speeltuin voor natuurliefhebbers en een avontuur om nooit te vergeten. 

Dag 1 (ca. 125 km)

Accommodatie: Hilton Garden Inn of Best Western Colonel Butler - standaard kamer (LO)

Aankomst Toronto, huurauto ophalen en rit naar Niagara on the Lake

Na aankomst op de luchthaven haal je de gereedstaande huurauto op en rijd je in circa anderhalf uur naar de plaats Niagara on the Lake. Dit kleine plaatsje vlakbij Niagara Falls wordt ook wel 'the loveliest town in Canada' genoemd. Vooral vanwege de prachtige oude gebouwen in het centrum aan het pittoreske Queen Street dat in oude glorie is gerestaureerd. Je verblijft hier twee nachten. 

Dag 2 (ca. 160 km)

Accommodatie: Hilton Garden Inn of Best Western Colonel Butler - standaard kamer (LO)

Tijd voor bezoek aan Niagara Falls

De hele dag de tijd om naar Niagara Falls te gaan. Je ziet al snel het vershcil met Niagara on the Lake, waar dit een klein charmant plaatsje is, is Niagara Falls een bruisende plaats met overal attracties die temaken hebben met de wereldberoemde Niagara watervallen. De plaats is erg commercieel, de watervallen zijn echt een spektakel om te zien. Voor ons is nog altijd de leukste attractie om de watervallen te bekijken de Hornblower cruise, waarbij je gewapend met regenponcho op een bootje tot vlak onder de watervallen vaart.

Excursietip:
Helikoptervlucht over de Niagara Falls

Dag 3

Accommodatie: Elmhirst's Resort, deluxe cottage (LG)

Rit naar Keene, naar Elmhirst's Resort

Je vertrekt weer uit  Niagara on the Lake en het eerste stuk is richting Toronto. Van daaruit reis je verder in oostelijke richting naar Keene waar Elmhirst's Resort ligt. Je verblijft hier in een deluxe cottage aan het meer. Alle huisjes hebben een terras met barbecue, bubbelbad en een keuken met fornuis, vaatwasser en koelkast. Op het terrein kun je wandelen en fietsen en als je geen zin hebt om zelf te koken kun je terecht voor een heerlijke maaltijd met verse biologische groenten in de Hearthside Dining Room.

Dag 4 (ca. 295 km)

Accommodatie: Elmhirst's Resort, deluxe cottage (LG)

Vrije dag Elmhirst's Resort

Vandaag een heerlijk relaxte vakantiedag! Of je kunt kiezen uit allerlei activiteiten die rondom het Resort te ondernemen zijn. In het meertje kun je zwemmen of kanoën, of een bootje huren, maar ook ligt er een gigantisch platform in het water met opblaasbare glijbanen etcetera. Kortom, je houdt tijd over voor jezelf terwijl de kinderen lekker aan het spelen zijn! Ook kun je er golfen, vissen of paardrijden en 's avonds is het altijd gezellig bij het kampvuur. Geen tijd om je te vervelen!

Dag 5 (ca. 185 km)

Accommodatie: Port Severn Lodge (LO)

Naar het noorden, Port Severn

Je verlaat Keene en rijdt verder naar het noordwesten richting de Georgian Bay.  De afstand is niet groot zodat je rustig op je gemak deze rit kunt maken. Port Severn is een heerlijke vakantieplek waar ook de Canadezen graag komen. De Severn Lodge heeft ook weer veel te bieden voor iedereen. Het resort ligt aan in het hart van het wereldberoemde Muskoka-Georgian Bay merengebied en 150 km ten noorden van Toronto. Het resort ligt in een rustige beschutte baai aan Gloucester Pool, een deel van de Trent Severn Waterway, met 100 hectare bebost terrein en meer dan 700 meter privé waterkant.

Dag 6

Accommodatie: Port Severn Lodge (LO)

Vrije dag Georgian Bay

Geniet van je vrije dag in dit prachtige gebied. De Georgian Bay biedt een typisch Canadees landschap met kristalheldere meren en rivieren, beverdammen, kale granietrotsen en uitgestrekte bossen. Je kunt er heerlijk wandelen, varen of fietsen. Vogelliefhebbers kunnen vlakbij, in Midland, het Wye Marsh Wildlife Centre bezoeken. Ook het Six Mile Lake Provincial Park en de White Falls zijn een aanrader. 

Het resort biedt allerlei leuke activiteiten voor de kinderen zoals een verwarmd buitenzwembad, waterpark, glijbaan, bubbelbad en tennisbanen. 

Dag 7 (ca. 185 km)

Accommodatie: kamperen in de wildernis - tent (HP)

Start van je 3-daagse kano avontuur in Algonquin Park

Het Algonquin Park is je volgende bestemming. Dit park is een van de mooiste natuurparken in Oost-Canada. Je kunt er met de auto doorheen rijden over Highway 60 en vanaf de weg diverse trails lopen. Maar jij gaat het park écht leren kennen en ervaren hoe Canadezen ook genieten van hun natuur. Je gaat hier echt de wildernis in!

Wij hebben een 3-daags kano avontuur voor je inbegrepen waarbij je 2 nachten gaat kamperen in de wildernis. (Zie je dit echt niet zitten dan kun je er ook voor kiezen om in een comfortabele lodge te verblijven) . De arrangementen zijn compleet verzorgd en alle maaltijden zijn inclusief. En natuurlijk altijd onder leiding van een deskundige gids. 

De bedoeling is dat iedereen om 12.30 uur verzamelt op de afgesproken plek in de noordwestelijke hoek van het Algonquin Park. Na de lunch laden we onze kano's in en vertrekken we per kano het park in. Onderweg leren we de fijne kneepjes van het kanoën, het dragen van de kano's en hebben we alle tijd voor een verfrissende duik in het water. We zoeken een prachtig plekje uit om de tenten op te zetten tussen de bomen en genieten van onze maaltijd die bereid wordt op het kampvuur.

Dag 8

Accommodatie: kamperen in de wildernis - tent (VP)

3-daagse kano avontuur in Algonquin Park

Na een hartig ontbijt breken we de tenten af en peddelen we in oostelijke richting door een lint van typische Algonquin Park meertjes. De heerlijke lunch op het water geeft ons voldoende energie om in de middag richting een moeras te peddelen wat een fantastische plek is om bevers, blauwe reigers en elanden te zien. Onze eindstop is een prachtig meer waar we de middag hebben om te wandelen, zwemmen of vissen. We genieten van vers gebakken brood op het kampvuur en luisteren naar verhalen bij het kampvuur.

Dag 9

Accommodatie: Lord Elgin Hotel of Travelodge Ottawa East- Standard room(LG)

Einde 3-daagse kano avontuur in Algonquin Park

De geur van verse koffie en gebakken spek maakt ons wakker. Na een heerlijk ontbijt pakken we de spullen weer in en maken we een mooie wandeling door het bos waarbij we meer leren over de unieke combinatie van flora en fauna. We leren om solo te kanoën en navigeren weer naar ons startpunt. Onderweg genieten we van een heerlijke Smorgasbord lunch. Daarna heb je nog een flinke rit voor de boeg naar Ottawa. We raden je aan bovenlangs het park te rijden, dat is de snelste route.

Dag 10 (ca. 230 km)

Accommodatie: Lord Elgin Hotel of Travelodge Ottawa East- Standard room(LG)

vrije dag Ottawa

Vandaag staat Ottawa, de hoofdstad van Canada op het programma. Ook hier zijn een groot aantal indrukwekkende gebouwen te zien zoals de Parliament Buildings. Deze gebouwen liggen op de hoge oever; het uitzicht over de rivier en het aan de andere kant gelegen Hull is spectaculair. Wat Ottawa ook leuk maakt zijn de vele artistieke hoogtepunten zoals het National Arts Center en de National Gallery. Voor de liefhebbers: De RCMP (Royal Canadian Mounted Police oftewel de mounties) verzorgen driemaal daags demonstraties van hun rijkunst in de RCMP Stables, gelegen aan Rockcliffe Parkway. Het Canadian Museum of Civilization in het aan de andere zijde van de rivier gelegen Hull, is zeer de moeite waard. Hier vindt u onder andere een fraaie verzameling totempalen. Het gebouw heeft de vorm van het gezicht van een indiaan. 

 

Dag 11

Accommodatie: Le Grand Lodge Mont Tremblant - 1 Bedroom Suite Lake View (LG)

Verder naar Mont Tremblant National Park

Het is slechts een korte rit naar Mont tremblant, dat met 968 meter hoogte de hoogste berg is van het gebied de Laurentides. In de winter is het een druk bezochte wintersportplaats maar in de zomer is het park een eldorado voor wandelliefhebbers, fietsers en watersporters. Als beginnende kanoër kun je hier je hart ophalen! Op veel plekken kun je kano's huren waarmee je op één van de vele meren terecht kunt. Die zijn er in overvloed, er zijn meer dan 500 meren en velen staan met elkaar in verbinding. Je overnacht in een cabin in het park.

Dag 12

Accommodatie: Le Grand Lodge Mont Tremblant - 1 Bedroom Suite Lake View (LG)

Vrije dag Mont Tremblant

Geniet van je twee vrije dagen in Mont Tremblant nationaal park. Je cabin ligt midden in de natuur, een perfecte plek om even te onthaasten en uit te rusten. Er is volop gelegenheid om de natuur verder te verkennen maar ook het dorpje Mont Tremblant kun je terecht voor gezelligheid. Je kunt de berg op met de gondel om daar hoog in de bergen te wandelen of je kunt fietsen of kano's huren. 

Dag 13

Accommodatie: Le Grand Lodge Mont Tremblant - 1 Bedroom Suite Lake View (LG)

Extra vrije dag in Mont Tremblant

Vrije dag in het mooie Mont Tremblant National Park.

Dag 14 (ca. 220 km)

Accommodatie: Le Baluchon Éco-Resort - Standard room (LG)

Door de bossen naar St. Paulin

Een korte rit door de bossen brengt je in het vakantiegebied de Mauricie, dat ligt tussen Quebec stad en Montreal. Wederom een prachtig park met veel wandelmogelijkheden en uitzichtspunten. Eco tourism staat hoog in het vaandel in Le Baluchon Éco-Resort. Het terrein van Le Baluchon bestaat uit 1000 hectare natuur, waarvan 200 hectare landbouwgrond. Het heeft ook 40 km bospaden voor wandelen, langlaufen, sneeuwschoenwandelen, hondensleeën en mountainbiken.

Le Baluchon wil als voorbeeld dienen voor de toeristische sector door als voornaamste kernwaarde eco-verantwoordelijkheid voorop te stellen. Ze ondernemen allerlei akties om de accommodatie zo eco-vriendelijk mogelijk te maken. Zo recycelen ze gas, metaal en karton. Papier wordt gerecycleerd voor gebruik als blocnotes. Plastic tassen van klanten en werknemers worden aan een plaatselijke ambachtsman gegeven die van het gerecycleerde plastic herbruikbare tassen maakt die worden verkocht in het Eco-café Au Bout du Monde. Er is meer dan 1,2 miljoen dollar geïnvesteerd in een systeem voor afvalwaterbeheer om de Rivière du Loup te beschermen. Het water wordt behandeld met riet (rietzuiveringsinstallatie). Het water dat terugkeert naar de rivier is van uitstekende kwaliteit. Ook hebben ze veel geïnvesteerd in energie beperkende mogelijkheden in samenwerking met Hydro-Québec.

Dag 15

Accommodatie: Le Baluchon Éco-Resort - Standard room (LG)

Vrije dag Mauricie nationaal park

Le Baluchon ligt in een natuurgebied van circa 400 hectare met 40 kilometer aan bospaden waar je heerlijk kunt wandelen of mountainbiken. In het hart van het gebied ligt een weiland waar paarden vrij grazen en waar je een windmolen en een houten kapelletje aantreft. Aan het einde hiervan ligt het mooie Rivière-du-Loup, een ideale plek om te zwemmen, kajakken of kanoën of gewoon in het gras te zitten genietend van het landschap.

Dag 16

Accommodatie: Hotel Ambassadeur of Super 8 Sainte Foy - Standard room (LG)

Door bosrijk gebied naar Quebec City

Je rijdt langs de oever van de immense St. Lawrence rivier naar Quebec City, de hoofdstad van de provincie Quebec. Ongeveer 10 kilometer ten noorden van Quebec liggen de 84 meter hoge watervallen Chutes Montmorency. Vlak voor Quebec zie je al het indrukwekkende kasteelhotel Frontenac, die hoog boven het landschap uittorent. Je verblijft twee nachten in Quebec City met zijn vele mooie gebouwen en franse uitstraling.

Dag 17

Accommodatie: Hotel Ambassadeur of Super 8 Sainte Foy - Standard room (LG)

Slenteren door Quebec City

Vrije dag in Quebec City. Bezoek zeker het Quartier Petit Champlain, met de kasseien, terrasjes en kleine winkeltjes het mooiste gedeelte van de oude binnenstad. De Citadel is dominant aanwezig op het hoogste punt van de Cap Diamant. Dit Franse fort is nu in gebruik als ambtswoning van de gouverneur-generaal. De aflossing van de wacht is een veel bezochte attractie. Op het lager gelegen Parc de Chaps de la Battaille vonden de beslissende veldslagen tussen de Fransen en de Engelsen plaats. Het oude centrum van Quebec City is één groot historisch museum. Bijzonder is ook het historische Ile d’Orléans. Een eiland in de St. Lawrence van 35 kilometer lang met schitterende dorpjes. Het eiland staat in haar geheel op de monumentenlijst en is via een brug bereikbaar.

Excursietip: 
Historische wandeltocht door oud Quebec

Dag 18

Accommodatie: Les Suites Labelle of Hotel Le Roberval (LO)

Rit naar Montreal

Je rijdt over wat landelijkere wegen naar Montreal. In de avond kun je nog een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Vieux Montreal of gaan genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Mont Real. Vroeger was Montreal het centrum van de pelshandel, vandaag is de stad hét financieel, commercieel en economisch hart van de provincie. Met meer dan 1 miljoen inwoners is het een echte grote stad, maar door de Franse invloeden lijkt het meer op Parijs dan op de meeste Noord-Amerikaanse steden. Zo kunt u een kopje koffie drinken op het terras van de cafés op de Place Jacques Cartier of in het Quartier Latin. De basiliek Notre Dame de Montreal is zeer de moeite waard, evenals het indrukwekkende Biodome museum en de vlakbij gelegen botanische tuinen. Het oude historische centrum van Montreal is geheel gerenoveerd en het is nu een heel gezellige wijk geworden.

Dag 19

einde van de reis

Afhankelijk van jevertrektijd heb je nog mogelijkheid om nog een laatste blik op de stad te werpen. Je levert je auto weer op het vliegveld in.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.