Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Hoogtepunten van Oost-Canada

  • • Inclusief bezoek vogelrots Ile Bonaventure
  • • Inclusief walvisexcursie
  • • Quebec, New Brunswick, Nova Scotia en Prince Edward Island
  • • Upgradepakket overnachtingen
Duur 19 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 2.780

Prachtige reis voor natuurliefhebbers

Maak kennis met maar liefst vier provincies tijdens deze rondreis door Oost-Canada en geniet van de verscheidenheid in de natuur. De schitterende kustlijn van Atlantisch Canada combineren we met een bezoek aan bijzondere parken in het binnenland van Quebec. Je slaapt in een mix van accommodaties waaronder Charmante Inn's en Bed & Breakfasts die we met zorg hebben uitgekozen. Tijdens de reis maak je een walvisexcursie in de Bay of Fundy en een paar dagen later maak je een excursie naar de beroemde vogelrots op Bonaventure Island, waar tienduizenden jan-van-genten te vinden zijn. De reis begint in Nova Scotia, je doorkruist New Brunswick, rijdt via het oostelijke deel van de provincie Quebec naar Prince Edward Island om vervolgens te eindigen in het mooiste deel van Nova Scotia: Cape Breton Island.

Tijdens je Oost-Canada reis bezoek je ook minder bekende en daardoor ook minder druk bezochte plekken. Zoals bijvoorbeeld de provincie New Brunswick, dat ver van de toeristische drukte vooral aan natuurliefhebbers veel te bieden heeft. Dit is een van de minst bezochte provincies in Canada en dat is eigenlijk onterecht. Of het kleine en lieflijke Prince Edward Island, met zijn zachte klimaat, grillige kustlijn, heuvelachtige landschap en prachtige duingebieden. Hier slaap je bij een vuurtoren en kun je genieten van het schitterende kustlandschap. Natuurlijk hebben we de beroemde Cabot Trail op Cape Breton Island in de rondreis opgenomen. Die voert je langs steile rotskusten, dichte bossen, heldere beken en een voortdurend veranderend landschap. Na enkele niet al te lange rijdagen rijd je op je gemak weer terug naar Halifax.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Halifax: Je Oost-Canada vakantie begint in Halifax, waar je overnacht in een hotel in het centrum van deze levendige havenstad. Onderweg passeer je een tolbrug waar je circa CAD 1 cash voor nodig hebt. De tweelingsteden Halifax en Dartmouth, met daartussen de drukke haven, heten je welkom in Canada. Hoge gebouwen staan naast moderne winkelcentra. Boetieks en bars zijn ondergebracht in historische panden. Alles is gegroepeerd rond de Citadel in het nationaal historische park. 
Dag 2 - Via Peggy's Cove Lighthouse naar Western Shore: Vandaag begint je rondreis door dit prachtige deel van Oost-Canada. Zodra je Halifax achter je laat rijd je via de ‘Lighthouse Trail’ langs de grillige kust met Schots aandoende vissersdorpjes, de voormalige thuisbasis van piraten uit vroegere tijden. Onderweg kom je langs sfeervolle vissersplaatsjes, baaien en zandstrandjes. (Geen aankomst mogelijk op vrijdag of zaterdag in verband met minimum verblijf van 2 nachten in het weekend).
Dag 3 - Dwars door het binnenland via Kejimkujik National Park naar Digby/Smith Cove: Je rijdt door het binnenland via het nationale park Kejimkujik naar Smith Cove en Digby aan de noordkant van Nova Scotia. Het landschap is glooiend en rijk aan dichte bossen en een grote verscheidenheid aan rivieren, vennen en meren. In het park leeft veel wild en de kans om iets te zien is het grootst in de vroege ochtend of in de avond. Wandelen behoort hier ook zeker tot de mogelijkheden. Er zijn hier een aantal goed bewaard gebleven prehistorische Mi’kmaq-indianen kampeerplaatsen te vinden. Wanneer je nog iets verder doorrijdt het park in kom je bij een meer waarin in je in de zomer goed kunt zwemmen.
Dag 4 - Vrije dag omgeving Digby en walvisexcursie Bay of Fundy: Vandaag hebben wij voor je een walvisexcursie in de Bay of Fundy vanuit Brier Island op het programma staan. Deze baai is een geliefd zomerverblijf voor diverse soorten walvissen en de kans dat je er een paar ziet is erg groot. Brier Island ligt op ongeveer anderhalf uur rijden vanaf Digby en is het laatste eilandje van de Digby Neck. Deze route vergt wel enige planning vooraf omdat je 2 ferry's moet nemen om bij Brier Island te komen. 
Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Autohuur: In de prijs is een huurauto van Avis inbegrepen. Onderstaand een indicatie van het autotype per categorie; voor meer details verwijzen wij u naar de website van Avis.

Data: Wanneer je vertrekt op vrijdag krijgen we te maken met een minimum verblijf van 2 nachten en moet het reisschema daarop aangepast worden. 

Upgradepakket overnachtingen: je overnacht in de hotelversie in standaardkamers. Voor een meerprijs ( op aanvraag) kun je een upgrade boeken waarbij je in een aantal accommodaties luxere kamers krijgt óf in een andere accommodatie verblijft, te weten:

Halifax: Halliburton Inn, cat. Queen Suite
Western Shore: Oak Island Resort, cat Oceanside
Digby: Harbourview Inn, cat. Waterview
Fredericton: Crowne Plaza Fredericton, cat Executive
Riviere du Loup: Auberge de la Pointe, cat Riverview
Sainte Anne des Monts: Auberge la Seigneurie des Monts
Gaspe: Auberge sous les Arbres, cat Superior
Campbellton: Quality Inn Campbellton
Saint Louis: L'Ancrage B&B 
West Point: West Point Lighthouse, cat Inn 1st floor
Montague: Rodd Brudenell, cat ROH
Cheticamp: Maison Fiset House
Baddeck: Inverary Resort, cat Main Lodge



Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• 18 overnachtingen in een mix van middenklasse hotels, Inns en B&Bs inclusief 10 x ontbijt (soms continental)
• 18 dagen huurauto met:
Avis in gekozen categorie (of gelijkwaardig) inclusief schade- en diefstaldekking (LDW met eigen risico CAD 300-500 per gebeurtenis exclusief lokale belasting), aanvullende WA-verzekering tot CAD 1.000.000, ongelimiteerde kilometers (uitzondering voor de standaard SUV; hierbij geldt een maximum van 200 km per dag), lokale belastingen, luchthaventoeslag en 1 bestuurder
• walvisexcursie Brier Island op dag 4
• excursie vogelrots Bonaventure Island op dag 10
• ferry Digby - Saint John voor 1 auto en personen 
• lokale belastingen
• ondersteuning door onze lokale agent
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking 
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• vlucht Amsterdam - Halifax v.v. (kunnen bijgeboekt worden)
• overige maaltijden
• entreegeld parken
• brug/ferry naar en van Prince Edward Island
• indien een standaard SUV van Avis en meer dan 200 km per dag: 0,25$ per extra gereden kilometer (ter plaatse te voldoen)
• brandstof
• overige excursies
• parkeergelden
• reis- en annuleringsverzekering
• optionele afkoop eigen risico cascoverzekering voor de huurauto

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.