Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 5 Dagen

Kano en avontuur in Algonquin Park

Terug Bekijk samenvatting

Het Algonquin Park is een van de mooiste natuurparken in Oost-Canada. Je kunt er met de auto doorheen rijden over Highway 60 en vanaf de weg diverse trails lopen. Wil je het park écht leren kennen en ervaren hoe Canadezen ook genieten van hun natuur dan moet je de wildernis in. Je kunt er voor kiezen om drie dagen te gaan kanoën waarbij je onderweg gaat kamperen in de wildernis. Maar ook kun je kiezen om de comfortabele lodge als uitvalsbasis te hebben en van daaruit wandel- en kanotrips ondernemen. Je kunt kiezen uit een arrangement van drie of vijf dagen, de arrangementen zijn compleet verzorgd en alle maaltijden zijn inclusief. En natuurlijk altijd onder leiding van een deskundige gids. 

Dag 1

Accommodatie: kamperen in de wildernis

Maandag: ontmoeting medereizigers en in de middag vertrek per kano

De bedoeling is dat iedereen om 12.30 uur verzamelt op de afgesproken plek in de noordwestelijke hoek van het Algonquin Park. Na de lunch laden we onze kano's in en vertrekken we per kano het park in. Onderweg leren we de fijne kneepjes van het kanoën, het dragen van de kano's en hebben we alle tijd voor een verfrissende duik in het water. We zoeken een prachtig plekje uit om de tenten op te zetten tussen de bomen en genieten van onze maaltijd die bereid wordt op het kampvuur.

Dag 2

Accommodatie: kamperen in de wildernis

Dinsdag: ontdekkingstocht per kano

Na een hartig ontbijt breken we de tenten af en peddelen we in oostelijke richting door een lint van typische Algonquin Park meertjes. De heerlijke lunch op het water geeft ons voldoende energie om in de middag richting een moeras te peddelen wat een fantastische plek is om bevers, blauwe reigers en elanden te zien. Onze eindstop is een prachtig meer waar we de middag hebben om te wandelen, zwemmen of vissen. We genieten van vers gebakken brood op het kampvuur en luisteren naar verhalen bij het kampvuur.

Dag 3

Accommodatie: Algonquin Log Cabin

Woensdag: kanotocht en verder naar de blokhut

De geur van verse koffie en gebakken spek maakt ons wakker. Na een heerlijk ontbijt pakken we de spullen weer in en maken we een mooie wandeling door het bos waarbij we meer leren over de unieke combinatie van flora en fauna. We leren om solo te kanoén en navigeren weer naar ons startpunt. Onderweg genieten we van een heerlijke Smorgasbord lunch. Laat in de middag arriveren we bij de Algonquin log Cabin waar we twee dagen zullen verblijven. Hier genieten we weer van een lekkere douche of kunnen we de sauna in. We drinken een lekker glaasje wijn voor het avondeten en genieten van onze eerste avond in de cabin.

Dag 4

Accommodatie: Algonquin Log Cabin

Donderdag: wandelen en picknicken

Na het ontbijt gaan we de vele wandelpaden rondom de cabins verkennen. Tijdens de wandeling rondom Music Lake maak je kennis met de oerbossen, een beverdam en eindeloze moerassen. We hebben een picknicklunch bij Music lake voordat we naar Suprise Lake wandelen waar een enorme kano op ons te wachten ligt. Hiermee gaan we eiland-hoppen en peddelen we langzamerhand weer terug naar onze cabin waar we heerlijk kunnen zwemmen, relaxen of in de sauna kunnen gaan. Geniet van het echt Canadese diner en van onze avond-trip over het water, de "Voices of Algonquin".

Dag 5

Vrijdag: ochtendwandeling en vertrek

Na het ontbijt gaan we nog één keer op pad en lopen we naar uitzichtspunt Lookout Bluff waarbij we een prachtig uitzicht hebben over de meren van Algonquin. We lunchen nog bij onze cabin en moeten helaas na de lunch afscheid nemen van deze fantastische omgeving.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.