Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 13 Dagen

Herfstkleuren in Ontario & Quebec

Terug Bekijk samenvatting

Reis door Ontario en Quebec in Oost-Canada tijdens de Indian Summer. In de maanden september en oktober zijn de dagen nog heerlijk zacht zijn en warm de nachten koud. De bosrijke gebieden in zuidelijk Ontario en Quebec veranderen in deze periode in een schitterend palet van de kleuren rood, geel en oranje, bruin en groen. De esdoorn, oftewel de Maple Leaf en het nationale symbool van Canada, hebben samen met de rode kornoelje en de okergele eiken- en berkenbladeren, al vaak model gestaan voor schitterende foto’s en schilderijen. Het zuidelijke deel van Ontario en de gebieden langs de St. Lawrence rivier zijn bekende plekken waar je optimaal van dit natuurfenomeen kunt genieten. Zelfs de parken van de steden Toronto, Montreal en Quebec zijn schitterend gekleurd.

Dag 1

Aankomst in Toronto

Je komt vandaag aan op het vliegveld van Toronto. De rest van de dag heb je tijd om Toronto te bezichtigen. Ga shoppen in het Eaton Centre of proef aan het uitgaansleven van Toronto. De stad kent veel leuke koffieshops, cafés, bars en restaurants.

Dag 2

Vrije dag Toronto

Toronto ligt direct aan Lake Ontario en het is met meer dan 3 miljoen inwoners de grootste stad van Canada. Toronto heeft een prachtige skyline, met als (letterlijk) hoogtepunt de CN Tower. Het bijzondere karakter van de stad wordt gecreëert door de multiculturele bevolking van de stad. Er zijn verschillende leuke wijken te bezoeken zoals Kensington Market, Little Italy en het universiteitsterrein. Ook de bruisende waterkant is een aanrader. 

De CN Tower behoort met zijn 553 meter tot de hoogste gebouwen ter wereld en bepaalt grotendeels de skyline van Toronto. Je kunt drie verdiepingen bezoeken, met de SkyPod op 447 meter als hoogste uitkijkpunt. Vanaf hier kun je op een heldere dag 160 kilometer ver kijken en bijvoorbeeld de Niagara watervallen zien. Ook indrukwekkend is de de glazen bodem: op 342 meter hoogte kijk je door een dikke glazen vloer de diepte in. 

Vanaf CN Tower en Rogers Centre loop je in vijf minuten naar de waterkant van Toronto. Hier kun je kijken naar bootjes die dobberen op Lake Ontario en zie je vliegtuigen voorbij komen. Er zijn restaurantjes, broodjesketens en er is een (Amsterdamse!) bierbrouwerij; de Amsterdam Brewery. Locals komen hier graag eten en bier drinken. 

Dag 3 (ca. 145 km)

Naar Keene

Vandaag reis je ten noordoosten van Toronto naar de ‘cottage country.’ In minder dan twee uur rijden verandert het landschap van een moderne metropool naar een idyllische vakantiehuisje gemeenschap langs het water. Verblijf twee dagen in een heerlijk vakantiehuisje, genietend van alle voorzieningen van het Elmhirst Resort.

Dag 4

Vrije dag Keene

Word wakker met de geluiden van het water en het bos. Je hebt een volle dag voor allerlei leuke activiteiten bij het Elmhirst Resort. Zo kun je er kanoën, kajakke, barbecuen en in de avond lekker bij een kampvuur zitten. Of breng een bezoek aan de boerderij ter plaatse. Neem de tijd om een wandeling te maken over de lokale wandelpaden genietend van de schitterende kleuren van de herfst.

Dag 5 (ca. 160 km)

Naar Kingston / Gananoque

Je reist vandaag zuidwaarts door de kleurrijke bossen van de regio St. Lawrence en langs tientallen rivieren en waterwegen die samenkomen in de St. Lawrence rivier. In Kingston ga je aan boord voor een spectaculaire cruise door de 1000 Islands regio. Je vaart over een rivier doorspekt met ontelbare kleine eilanden. Geniet van een magisch landschap omgeven door de veranderende bladeren van de bossen. Je verblijft vandaag in het historische Kingston, een van de oudste steden van Canada.

Dag 6 (ca. 200 km)

Naar Ottawa

De weg draait naar het noorden het binnenland van Ontario in. De weelderige landschappen aan de rivier maken plaats voor ruige rotspartijen, omringd door oude bossen die overgaan naar hun herfsttooi. In Ottawa, de hoofdstad van Canada, vind je Neogotische parlementsgebouwen omgeven door uitgestrekte parken in schitterende kleuren en doorsneden door het Rideau Canal. In de avond kun je een wandeling langs het kanaal maken dat op de wereld Erfgoedlijst van Unesco staat. Dit is een prachtige plek om te genieten van de omgeving.

Dag 7 (ca. 155 km)

Naar Tremblant

Neem de ochtend om bijvoorbeeld Parliament Hill te bezoeken waar je het parlementsgebouw van Canada kunt zien. Hier kun je rondleidingen volgen en meer te weten komen over de geschiedenis van Canada. Daarna vertrekt je weer de natuur in en steek je de provinciegrens over naar Quebec. De rit naar Mont Tremblant duurt ongeveer 2,5 uur. Na ongeveer een uur bereik je Montebello, een pittoreske dorpje met het historische Fairmont Chateau Montebello en het Omega Park met veel wild in hun natuurlijke omgeving. Neem vanuit Montebello route 323 door de Laurentians, een schitterende route, vooral in de herfst wanneer de bomen prachtige herfstkleuren hebben. Na anderhalf uur bereik je Mont Tremblant. Tremblant staat bekend om de vele outdoor activiteiten die je hier kan ondernemen.

Dag 8

Vrije dag Tremblant

Geniet van een volledige dag in Tremblant, een populaire wintersportbestemming en in de herfst een prachtige plek om te wandelen of te mountainbiken. Omvoel de adrenaline stromen door een zipline ervaring waarbij je over de verkleurde bomen vliegt en geniet van een prachtig uitzicht op de omgeving.

Of maak een uitstapje naar het dorp van St. Jovite voor een voorproefje van de koloniale geschiedenis van Quebec die nog steeds doorklinkt tot op de dag van vandaag. In het dorp Tremblant bieden de plaatselijke winkels en restaurant alles van lokale wijnen en bieren tot unieke kunstwerken en boetiekjes.

Dag 9 (ca. 370 km)

Naar Quebec City

Je rijdt door naar de oevers van de St. Lawrence en volgt het pad van de rivier langs talrijke historische Frans-Canadese dorpen. Aangekomen bij Quebec City, betreed je een prachtig UNESCO Heritage Site gedomineerd door geplaveide straten, historische gebouwen en een levendige Quebecois gemeenschap.

Dag 10

Vrije dag Quebec City

Het historische centrum ('Le vieux Québec' is met de ommuurde binnenstad één groot historisch museum en staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Bezoek zeker het Quartier Petit Champlain, met de kasseien, terrasjes en kleine winkeltjes het mooiste gedeelte van de oude binnenstad. De Citadel is dominant aanwezig op het hoogste punt van de Cap Diamant. Dit Franse fort is nu in gebruik als ambtswoning van de gouverneur-generaal. De aflossing van de wacht is een veel bezochte attractie. Op het lager gelegen Parc de Champs de la Bataille vonden de beslissende veldslagen tussen de Fransen en de Engelsen plaats. 

Dag 11 (ca. 250 km)

Naar Orford / Bromont

Je rijdt verder langs de zuidelijke oever van de St. Lawrence rivier naar het hart van Quebec. Geniet van de kleine dorpjes en gemeenschappen en de prachtige herfsttinten in dit indrukwekkende landschap. Als je op tijd arriveert kun je tssen 13 september en 13 oktober in de middag met de stoeltjeslift naar Mont Sutton omhoog voor een adembenemende uitzicht over de omgeving.

Dag 12 (ca. 125 km)

Naar Montreal

De rit naar Montreal is niet lang. Je kunt er voor kiezen om nog langer in de natuur bij Bromont of Orford te blijven of je vertrekt al vroeg om de één na grootste stad van Canada te verkennen. Montreal beschikt ook over een oud centrum (Le Vieux-Montreal)  maar ook over een grote ondergrondse stad met winkels en kantoorgebouwen. Bekende plekken zijn de Notre-Dame basiliek en mooie pleinen zoals Jacques-Cartier en Place d'Armes.

Dag 13

Einde van de reis

Vandaag komt je prachtige herfstreis ten einde.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.