Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 22 Dagen

Roadtrip Ontario & Quebec

Terug Bekijk samenvatting

Ben je op zoek naar een afwisselende reis Oost-Canada vol hoogtepunten? Dan is dít een geschikte rondreis voor jou. De provincies Ontario en Quebec in Oost-Canada staan bekend om de warme zomers met veel zon, een grote diversiteit aan landschappen en de prachtige herfstkleuren tijdens de Indian Summer. Op sommige plekken geniet je van de rust en de stilte, maar andere plekken bruisen omdat er van alles gebeurt. Dat maakt deze reis nu juist zo leuk.  Neem alleen al de eerste dagen in de reis, waarop je van Toronto en de Niagara Falls naar het Algonquin Park rijdt. Het contrast kan bijna niet groter. Je overnacht in een leuke mix van Hotels, Country Inns en Bed & Breakfasts

Dag 1

Accommodatie: Le Germain Toronto - Standard Room (LO)

Aankomst in Toronto en ophalen huurauto

Je vakantie Canada begint in Toronto. Na aankomst op de luchthaven haalt je de gereedstaande huurauto op en rijd je in circa een half uur naar het centrum van Toronto. Afhankelijk van je aankomsttijd kun je de eerste dag nog even de stad in om een eerste indruk op te doen van deze grootste stad van Canada, het kloppend hart van de Canadese economie. In deze enorme stad leven 3,8 miljoen mensen. 

Dag 2 (ca. 130 km)

Accommodatie: Best Western Cairn Croft- Standard Room (LG)

Korte rit naar Niagara Falls

In de ochtend rijd je vanuit Toronto naar de Niagara Falls. Iedereen kent de beelden van de grootste van deze watervallen, de Horseshoe Falls. Je kunt met een bootje tot onder de waterval komen, waar een enorme muur van water en mist het zicht tot nul terugbrengt. ‘s Avonds worden de watervallen in verschillende kleuren belicht, een feeëriek schouwspel. Als je de watervallen vanuit een ander perspectief wilt zien dan kun je een bijzondere helikoptervlucht maken boven het Lake Ontario en de Niagara Falls. De overnachting is in Niagara-on-the-Lake. Deze kleine plaats ligt noordelijk van Niagara Falls aan Lake Ontario en heeft een gezellig centrum. Oude gerestaureerde Victoriaanse huizen vormen het decor, omgeven door bloemperken en hanging baskets vol kleurige bloemen en planten. De meeste van deze huizen zijn nu ingericht als boetiek of restaurant. Je overnacht vlakbij de waterval, waar u 's avonds kunt genieten van het uitgaansleven, bijvoorbeeld het lokale casino. 

Excursietip:
Helikoptervlucht over de Niagara Falls

Dag 3 (ca. 335 km)

Accommodatie: Hidden Valley Resort- Standard Room (LG)

Rit naar Algonquin Park

Je rijdt naar het Algonquin Park en overnacht in Huntsville, de westelijke gateway voor een bezoek aan Algonquin Park. In het plaatsje is van alles te doen maar de meeste bezoekers komen hier voor een bezoek aan het park. 

Wil je écht iets bijzonders tijdens je Canada vakantie? Breng dan een paar dagen door in de wildernis van het Algonquin Park. Kies voor één van de kano-arrangementen die we hier aanbieden.
Je kunt kiezen uit een verblijf in een comfortabele lodge maar helemaal gaaf is om te kamperen in een tentje midden in de wildernis. Natuurlijk volledig verzorgd en onder begeleiding van een gids.

Excursietip:
Kano en Avontuur in Algonquin park

Dag 4

Accommodatie: Hidden Valley Resort - Standard Room (LG)

Vrije dag Algonquin Provincial Park

Het Algonquin park bestaat vooral uit heuvelachtig land bedekt met bossen, meren en moerassen. Het heuvelachtige gebied is een paradijs dat vooral goed per kano kan worden ontdekt. Je kunt dit op eigen gelegenheid doen met behulp van een reisgids en goed kaartmateriaal maar het is wel verstandig vooraf een reservering te maken. Je kunt ook onder leiding van een gids het park intrekken op zoek naar elanden, zwarte beren en bevers. Vanaf de hoofdweg Highway 60 zijn een aantal mooie wandelingen uitgezet hoewel ze nooit ver het park in gaan. Voor informatie, exposities en een tentoonstelling kun je terecht bij het Visitor Centre niet ver van de oostelijke ingang.

Excursietip:
Kanoën in Algonquin Provincial Park Dag 5 (ca. 345 km)

Accommodatie: Lord Elgin Hotel - Standard Room (LG)

De hoofdstad van Canada, Ottawa

Vandaag staat Ottawa, de hoofdstad van Canada op het programma. Ook hier zijn een groot aantal indrukwekkende gebouwen te zien zoals de Parliament Buildings. Deze gebouwen liggen op de hoge oever; het uitzicht over de rivier en het aan de andere kant gelegen Hull is spectaculair. Wat Ottawa ook leuk maakt zijn de vele artistieke hoogtepunten zoals het National Arts Center en de National Gallery. Voor de liefhebbers: De RCMP (Royal Canadian Mounted Police oftewel de mounties) verzorgen driemaal daags demonstraties van hun rijkunst in de RCMP Stables, gelegen aan Rockcliffe Parkway. Het Canadian Museum of Civilization in het aan de andere zijde van de rivier gelegen Hull, is zeer de moeite waard. Hier vind je onder andere een fraaie verzameling totempalen. Het gebouw heeft de vorm van het gezicht van een indiaan.

Dag 6 (ca. 330 km)

Accommodatie: L' Auberge du Lac a L'Eau Claire - standard room (LG)

Rit naar St. Alexis-des-Monts

Die rit naar Montreal kun je over twee verschillende wegen rijden: de snelle highway 417 of de mooiere route via highway 50. Wanneer je highway 50 kiest, kom je na ongeveer een uurtje langs Parc Omega, een safaripark dat echt de moeite waard is te bezoeken. Daarna vervolg je je weg en uiteindelijk rijd je via highway 40 het binnenland in waar je overnacht in leuke accommodatie aan het meer Lac á l'Eau Claire. Je kunt hier kajaks en roeiboten huren om het meer op te gaan, er zijn wandelroutes en de accommodatie heeft een groot binnenzwembad, hamam en fitnessruimte.

Dag 7

Accommodatie: L' Auberge du Lac a L'Eau Claire - standard room (LG)

Vrije dag

Geniet van het omliggende natuurgebied van circa 400 hectare met minimaal 40 kilometer aan bospaden waar je heerlijk kunt wandelen of mountainbiken.

Dag 8 (ca. 430 km)

Accommodatie: Auberge des Battures- standard room (LG)

Richting het Lac Saint-Jean, La Baia

De reis gaat vandaag door het binnenland van Quebec langs Lac Saint-Jean. Het hele gebied rond dit meer en het Saguenay fjord is bij uitstek geschikt voor vele activiteiten. Onderweg naar het Saguenay Fjord zijn veel mogelijkheden voor excursies en wandelingen. De Auberge ligt vlak aan het fjord op zo'n 7,5 kilometer van La Baie.

Dag 9

Accommodatie: Auberge des Battures- standard room (LG)

Vrije dag La Baie

Je hebt een vrije dag ter besteding.
Het plaatsje La Baie is genesteld temidden van het diepe fjord en de bossen rondom. Een rustige locatie, waar je diverse activiteiten kunt ondernemen

Excursietip:
Black Bear Oberservation


Dag 10 (ca. 155 km)

Accommodatie: Hotel Tadoussac - standard room (LG)

Naar de monding van de St.Lawrence River, Tadoussac

Tadoussac is de oudste handelspost van Canada en stamt uit 1598. Je bent nu in één van de spectaculaire regio’s van Oost-Canada, de Charlevoix. Als je nog geen walvissen hebt gezien of er niet genoeg van kunt krijgen, dan is dit je kans. Hiervandaan vertrekken de excursies om deze giganten te observeren. De rijke wateren rondom de monding van de Saguenay rivier zijn een eersteklas locatie om deze reuzen van de zee van dichtbij te zien. Het is met name een prima habitat voor belugas (witte walvissen) en bultrugwalvissen, maar ook de grootste walvissoort ter wereld kan hier zijn opwachting maken, de blauwe vinvis. Belangrijkste reden voor deze grote verscheidenheid is het zoute water van de St. Lawrence River, dat hier ver het Saguenay fjord kan binnendringen door de grote diepte. Dag 11

Accommodatie: Hotel Tadoussac - standard room (LG)

Vrije dag Tadoussac

Er zijn verschillende wandelroutes die je kunt volgen en die een mooi uitzicht geven over de rivier. Ook kun je hier een bezoek brengen aan het CCIM waar je een goed beeld krijgt waarom hier zoveel walvissen leven. 

Excursietip:
Walvissen & Beluga's Tadoussac

Dag 12 (ca. 200 km)

Accommodatie: Riotel Matane - Standard Room (LG)

Met de ferry van Baie Comeau naar Matane

Vanuit Tadoussac rijd je naar Baie Comeau. De overtocht naar Matane duurt circa 2 uur en 15 minuten. Matane is het Mi’kmaq woord voor ‘bever meer’. Zalm en garnalen zijn daar nu voor in de plaats gekomen en tegenwoordig is het dorpje bekend om haar vismarkt, rookhuizen en voortreffelijke visrestaurants die tijdens je vakantie in Oost-Canada natuurlijk goed van pas komen. Geniet van een wandeling over de downtown promenade of ookwel de Captain’s Walk genoemd of maak een wandeling door La Grotte des Fées, met 6 kilometer aan wandelpaden, een spectaculaire waterval, diepe kloof en Blanche River. 

Dag 13 (ca. 125 km)

Accommodatie: Auberge la Seigneurie des Monts - standard room (LG)

Rit naar Gaspesie

Een korte rit vandaag waarbij je de kustweg volgt totdat je bij Sainte Anne des Monts arriveert. Deze kustweg biedt vele vergezichten, kleine plaatsjes en mooie vuurtorens. Wanneer je al iets van het park wilt verkennen sla je af op de Route du Parc de la Gaspesie, de rit naar de mooie Saint Anne waterval is ongeveer 40 kilometer, een half uur rijden. Hier vind je een mooie waterval en veel wandeltrails. Net iets daarvoor tref je het Discovery Center aan wat je het beste als eerste kunt bezoeken. Hier is veel informatie te vinden over het nationale park, de bezienswaardigheden en wandelmogelijkheden.

Dag 14

Accommodatie: Auberge la Seigneurie des Monts - standard room (LG)

Wandelen in het Gaspesie National Park

Vrije dag in het park dat een ideale uitvalsbasis is voor wandelingen en wildobservatie. Het heeft een oppervlakte van 802 km², bestaande uit bergachtig terrein en het is een onderdeel van de noordelijke Appalachian mountains. Mont Albert en Mont Jacques Cartier, die ongeveer 1.277 meter hoog is, zijn de bekendste bergen voor wandelingen en wildobservatie. Dit is het enige park in Quebec waar kariboes, elanden en witstaartherten naast elkaar leven. Geweldige uitzichten en 100 kilometer aan uitgezette wandelwegen maken van Gaspésie National Park de plaats voor lange en kortere wandelingen of excursies.

Dag 15 (ca. 305 km)

Accommodatie: Riotel Percé- Standard Room (LG)

Een afwisselende rit langs de kust van het Gaspe Peninsula naar Percé

Je rijdt het park weer uit op weg naar Percé. Onderweg heb je de mogelijkheid om een walvisexcursie te maken of een wandeling in het Forillon National Park, gelegen op een in zee uitstekende landtong. Vanaf de punt heb je naar drie kanten een eindeloos uitzicht over de oceaan en de ruige kustlijn. Soms zie je de walvissen gewoon voorbij zwemmen! Bezoek ook het plaatsje Gaspé. Hier staat de enige houten kathedraal van Canada met onder andere een prachtige 400 jaar oude fresco waarop de landing van Jacques Cartier wordt uitgebeeld. Op deze plaats is Canada in 1534 tot Frans grondgebied uitgeroepen.

Percé is vooral bekend vanwege de enorme rots die in zee staat: de Rocher Percé. Pittoreske witte huisjes en groene weiden geven het dorp een vriendelijke uitstraling en de vele hotels en restaurants bieden bijna allemaal uitzicht op de enorme rots. Bij laag tij kun je een wandeling maken naar de 88 meter hoge Percé Rock. Er zijn ook andere wandelroutes uitgezet, zoals Mont Ste. Anne. Deze begint achter de kerk en loopt naar een bijzondere grot. 

Dag 16

Accommodatie: Riotel Percé - Standard Room (LG)

Vrije dag omgeving Percé

Vrije dag in Percé. Je kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het vogelreservaat Ile Bonaventure, dat uitsluitend per boot bereikbaar is. Door de wind geteisterde coniferen groeien vanaf de steile klippen, die onderdak bieden aan honderdduizenden zeevogels, waaronder ongeveer 80.000 broedende jan-van-genten. Een onvergetelijk schouwspel van schreeuwende en ruziënde vogels. Ook kun je kiezen om op zoek te gaan naar diverse soorten walvissen en dolfijnen. Percé zelf trok in 1930 al bezoekers aan, toen het een populair cultureel centrum was. Het plaatsje heeft dit artistieke karakter kunnen behouden. Er zijn nog veel kunstgalerieën, die op je bezoek wachten.

Excursietip:
Cruise Percé Rock & Bonaventura Island
Walvisexcursie vanuit Percé

Dag 17 (ca. 140 km)

Accommodatie: Le Manoir Belle Plage Gallerie - Standard Room (LO)

Mooie rit van Percé naar Carleton-sur-Mer

Je vervolgt je weg langs de zuidkust van het Gaspé schiereiland naar het plaatsje Bonaventure. Onderweg passeer je typische vissersdorpjes met eigen vissersvloten en visverwerkingsbedrijven. Langs de  beschutte baai Des Chaleurs verdienen velen hun kost in de houtindustrie. Er wordt hier ook veel krantenpapier gemaakt voor de export. Fascinerend is dat het ene dorpje een Engelse sfeer uitstraalt zoals New Carlisle en de ander weer een echt Acadische (dus Franse) oorsprong heeft, zoals Bonaventure. De bewoners van Bonaventure wijden zich vanuit hun vroegere traditie aan de landbouw in plaats van de visserij. De oorspronkelijk bewoners, de Miicmac indianen, hebben een gemeenschap aan de monding van de Cascapedia rivier. Zij zijn met name bekend vanwege het schitterende vlechtwerk zoals manden van berkenbast. 

Je rijdt nog een klein stukje verder en verblijft een nacht aan Baie des Chaleurs in Hotel Le Manoir Belle Plage.

Dag 18 (ca. 325 km)

Accommodatie: Auberge du Mange Grenouille - Standard Room (LO)

Verder naar Bic

Je kunt de mooie Métis tuinen in Métis bezoeken en de interessante fossielen van Miguasha Park. In Ste. Flavie is een interpretatie centrum over de atlantische zalm. De baai wordt nu steeds nauwer en aan de overkant kun je New Brunswick zien liggen. Je neemt nu route 132 en zo steek je dwars door het  heuvelachtige en beboste schiereiland Gaspé heen, op weg naar Rimouski. De accommodatie waar je overnacht is weer een bijzondere. Dit country style hotel s ingericht met felle kleuren en de kamers hebben een theatrale uitstraling. Er is een wijnbar en je kunt er heerlijk á la carte dineren.

Dag 19 (ca. 320 km)

Accommodatie: Hotel Clarendon- Standard Room (LG)

Rit naar Quebec City

Je hebt eerst nog tijd om het compact Bic National Park te bezoeken, een prachtig natuurgebied wat vooral tijdens eb goed te zien is. Het bestaat uit allemaal kleine eilandjes die droogvallen bij eb en juist dan komen de zeehonden tevoorschijn en zie je allerlei bijzondere planten. Het gebied leent zich uitsteknd voor een mooie wandeling. Ook kun je met een shuttlebus naar de 346 meter hoge top van de Pic Champlain, van waaraf je een schitterend uitzicht hebt over de omgeving. 

Daarna rijd je verder richting Quebec City, de mooiste stad van Oost-Canada. Vlak voor je bij de stad arriveert zie je al het indrukwekkende kasteelhotel Frontenac, dat hoog boven het landschap uittorent. Je verblijft in Quebec City, met zijn vele mooie gebouwen. 

Dag 20

Accommodatie: Hotel Clarendon - Standard Room (LG)

Slenteren door Quebec City

Vrije dag in Quebec City. Bezoek zeker het Quartier Petit Champlain, met de kasseien, terrasjes en kleine winkeltjes het mooiste gedeelte van de oude binnenstad. De Citadel is dominant aanwezig op het hoogste punt van de Cap Diamant. Dit Franse fort is nu in gebruik als ambtswoning van de gouverneur-generaal. De aflossing van de wacht is een veel bezochte attractie. Op het lager gelegen Parc de Chaps de la Battaille vonden de beslissende veldslagen tussen de Fransen en de Engelsen plaats. Het oude centrum van Quebec City is één groot historisch museum. Bijzonder is ook het historische Ile d’Orléans. Een eiland in de St. Lawrence River van 35 kilometer lang met schitterende dorpjes. Het eiland staat in haar geheel op de monumentenlijst en is via een brug bereikbaar.

Excursietip: 
Historische wandeltocht door oud Quebec

Dag 21 (ca. 255 km)

Accommodatie: Le Chateau Versaille - Standard Room (LG)

Rit naar Montreal

Je rijdt over wat landelijkere wegen naar Montreal. In de avond kun je nog een bezoek brengen aan bijvoorbeeld Vieux Montreal of gaan genieten van het uitzicht over de stad vanaf de Mont Real. De meeste inwoners van Montreal zijn tweetalig. Je kunt je hier, zoals in de hele provincie Quebec waar de voertaal Frans is, uitstekend redden met de Engelse taal. 

Vroeger was Montreal het centrum van de pelshandel, vandaag is de stad hét financieel, commercieel en economisch hart van de provincie. Met meer dan 1 miljoen inwoners is het een echte grote stad, maar door de Franse invloeden lijkt het meer op Parijs dan op de meeste Noord-Amerikaanse steden. Zo kun je een kopje koffie drinken op het terras van de cafés op de Place Jacques Cartier of in het Quartier Latin. De basiliek Notre Dame de Montreal is zeer de moeite waard, evenals het indrukwekkende Biodome museum en de vlakbij gelegen botanische tuinen. Het oude historische centrum van Montreal is geheel gerenoveerd en het is er nu gezellig toeven.

Dag 22

Inleveren huurauto en einde van de reis

Afhankelijk van de vertrektijd van je vlucht heb je vandaag nog tijd om je laatste inkopen te doen. Je levert de huurauto weer in op de luchthaven.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.