Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 6 Dagen

IJsberen van Churchill

Terug Bekijk samenvatting

Iedere herfst, tijdens een periode van ongeveer zeven weken, is de kustlijn van de Hudson Bay in Manitoba hét koninkrijk van de ijsbeer. De beren verzamelen zich langs de kustlijn bij Churchill en kijken vol spanning uit naar het moment waarop de Hudson Baai genoeg is dichtgevroren. Zodra de baai bevriest, verlaten ze het land om op het pakijs op zeehonden te gaan jagen. Het reukzintuig van ijsberen is zo sterk ontwikkeld, dat ze hun prooi kunnen ruiken tot één meter onder ijs en sneeuw. Grijp deze unieke kans om deze indrukwekkende dieren in hun natuurlijke omgeving te observeren en kennis te maken met het ongerepte noorden van Canada.

Dag 1

Aankomst Winnipeg en overnachting in hotel nabij de luchthaven of in de stad

Na aankomst in Winnipeg ga je op eigen gelegenheid naar je accommodatie. In de avond wordt een korte welkomstbijeenkomst gehouden, waarbij je ook kennismaakt met je medereizigers.

Dag 2

Accommodatie: Lazy Bear Lodge

Vlucht naar Churchill

In de loop van de dag word je naar de luchthaven gebracht voor de 2,5 uur durende vlucht naar Churchill. Na aankomst word je opgewacht door een lokale gids, die je tijdens een stadstour meteen laat kennismaken met de rijke cultuurhistorie van Churchill. Je bezoekt lokale bezienswaardigheden zoals Cape Merry, Port of Churchill en de Polar Bear Compound. In de middag heb je tijd om het Eskimo Museum te bezoeken. Optioneel kan ook een helikoptervlucht voor je worden geregeld en met een beetje geluk zie je 's avonds het bijzondere noorderlicht. Later in de middag word je naar je hotel gebracht, waar in de avond een welkomstdiner is. In de Lazy Bear Lodge wordt geen alcohol geschonken. Wil je toch graag een glas wijn bij het diner, dan raden we je aan bij een van de andere eetgelegenheden in Churchill te gaan eten.

Dag 3

Accommodatie: Lazy Bear Lodge

Dagtour met de Arctic Crawler naar de ijsberen

Bij de jaarlijkse migratie van deze uitzonderlijke dieren struinen ze de kust van de Hudson Bay af, wachtend op het moment dat de baai bevriest. Je reist over de bevroren toendra zuidwaarts langs de kust van de Hudson Bay. De wagens, zogenaamde ‘tundra buggies’, staan hoog op de wielen om over dit ruwe terrein te kunnen rijden. Zo kun je goed uitkijken over de ijsberen in hun sub-Arctische omgeving. Begin november begint de eerste sneeuw te vallen. Aan boord van de toendrabuggy is behalve een warme kachel ook koffie en thee aanwezig. Daarnaast krijg je soep en een sandwich. Tegen zonsondergang word je teruggebracht naar je hotel. De avond kun je besteden zoals je wilt.

Dag 4

Accommodatie: Lazy Bear Lodge

Hondenslede-excursie en middag in Churchill

In de ochtend ga je naar een hondenslede-expert en maak je kennis met de honden. Na een uitleg maak je zelf ook een korte rit op de hondenslee. In de middag bezoek je het Parks Canada Interpretive Center, waar je een mooie rondleiding krijgt met diashows en een tentoonstelling over de natuur, cultuur en geschiedenis van Churchill. Je overnacht weer in Churchill.

Dag 5

Nog een dag tussen de ijsberen en vlucht naar Winnipeg

Geniet van een tweede dag op de toendra om de ijsberen te observeren. Misschien spot je ook nog wel ander wild, zoals de arctische haas, vossen, de sneeuwuil en de sneeuwhoen. Na deze indrukwekkende dag word je naar de luchthaven gebracht voor je vlucht naar Winnipeg. Hier word je naar je hotel gebracht voor de laatste overnachting.

Dag 6

Vertrek uit Winnipeg

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.