Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Avontuurlijk Tromsø

  • • Overnachting in wilderniskamp
  • • Noorderlicht sneeuwscootertocht inclusief
  • • Huskysafari inclusief
Duur 5 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 2.085

Winterreis Tromsø inclusief 3 activiteiten en slapen in wilderniskamp

Je overnacht drie nachten in een comfortabel hotel in Tromsø en gaat er overdag op uit. In de avond ga je met een gids op pad vanuit Tromsø, op zoek naar het noorderlicht. Halverwege de reis bezoek je het wilderniskamp Tamok, dat in onbewoond gebied ligt. Daar breng je de nacht door in een blokhut met een dakraam voor het eventuele noorderlicht. Een onvergetelijke belevenis! In de avonduren maak je een sneeuwscootertocht, misschien wel inclusief Aurora Borealis. Ook is er een huskysafari voor je geboekt.

Je verblijft in Tromsø, een levendige stad in het noorden van Noorwegen en een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien. Door het aanbod aan musea (zoals het Polaria en Poolmuseum) en allerlei winteractiviteiten vermaak je je hier prima. Aan de overkant van het fjord ligt de IJszeekathedraal en als je de kabelbaan neemt naar de top van de berg Storsteinen, geniet je van een prachtig uitzicht over de stad en het omliggende winterse landschap. Je bevindt je hier echt in het Hoge Noorden! Vanuit Tromsø ga je op pad met een gids voor een noorderlichtexcursie. De gids vertelt verhalen over het bijzondere licht en helpt je bij het maken van foto's. Op dag drie word je in de loop van de dag naar wilderniskamp Tamok gebracht. 's Avonds maak je hier een sneeuwscootersafari onder de sterrenhemel en als je geluk hebt ook onder het noorderlicht. De overnachting midden in de stille natuur is een belevenis op zich. De volgende ochtend, voordat je weer teruggaat naar Tromsø, staat er nog een huskysafari op het programma. Laat je inspireren door Ilse's blog over haar winterweekend Tromsø

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Tromsø: Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. Vanaf de luchthaven van Tromsø ga je op eigen gelegenheid naar het hotel in Tromsø. Je overnacht in het centrum van Tromsø.
Dag 2 - Noorderlichtexcursie: Vandaag heb je de tijd om de stad te verkennen. Er zijn diverse musea die je kunt bezoeken, waarvan het Poolmuseum een aanrader is. Dit museum biedt een schat aan informatie over de gedurfde poolexpedities van o.a. Roald Amundsen, de manier waarop pelsjagers overwinterden en de jacht. Het Polaria museum en bibliotheek zijn overigens ook de moeite waard om te bezoeken. Aan de overkant van het fjord ligt de IJszeekathedraal, dat met een lange brug verbonden is aan de stad. Op ca. 10 minuten loopafstand van de kathedraal neem je de kabelbaan naar de top van de berg Storsteinen, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in een van de vele cafés en restaurants in Tromsø.In de avond ga je een noorderlichtexcursie maken. In een comfortabele minibus voor maximaal 15 personen ga je op zoek naar het magische licht in de omgeving van Tromsø. De gids vertelt verhalen over het bijzondere noorderlicht en helpt bij het fotograferen.
Dag 3 - Naar wilderniskamp Tamok, sneeuwscootertocht in de avond: In de loop van de dag word je opgehaald en naar het wilderniskamp Tamok gebracht, ongeveer anderhalf uur buiten Tromsø gelegen. Je slaapt in het wilderniskamp in een wilderniskamer.Na aankomst in het wilderniskamp krijg je warme kleding en een korte introductie waarna je op pad gaat met de sneeuwscooters (2 personen per scooter). Het rijden in het donker vergt extra concentratie maar de sneeuw maakt alles ook weer lichter. Het is een onvergetelijke ervaring om onder de sterrenhemel te rijden naar het hoogste punt, een bevroren meer. Als je geluk hebt zie je onderweg het noorderlicht dansen aan de hemel. Aan het einde van de tocht wordt er een lichte warme maaltijd geserveerd in de Lavvu.
Dag 4 - Huskysafari, transfer naar Tromsø: Na het ontbijt word je verwelkomt door enthousiast blaffende husky's. Na een korte introductie, over hoe je de slede moet besturen, ga je op pad. Je gaat met twee personen op één slede, je neemt plaats in de slede en de ander gaat de slede besturen. Halverwege de tocht heb je de mogelijkheid om te wisselen. De 16 kilometer lange tocht leid je door de met sneeuwbedekte vallei van Tamok. Na de huskysafari heb je vrije tijd in en rondom het kamp voordat de lunch wordt geserveerd. In de middag ben je weer terug in Tromsø en heb je de rest van de dag vrij te besteden.
  • Camp Tamok
Manuela Sutmuller

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: bijna dagelijks van 1 december t/m 31 maart.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht SAS Amsterdam – Tromsø via Oslo en/of Kopenhagen in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 242 luchthaven- en vliegbelasting
• 3 nachten in 2-pers. kamer met eigen douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• 1 nacht in wilderniskamp inclusief lichte avondmaaltijd, ontbijt en lunch 
• genoemde excursies
• thermokleding, schoenen, handschoenen en muts tijdens de safari’s
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• transfer van en naar de luchthaven
• overige maaltijden
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p. (N.B. met Kerst, Oud & Nieuw en tijdens de voorjaarsvakantie zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag)
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.