Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Winterse avonturenweek Spitsbergen

 • • Arctische avond, husky safari
 • • Sneeuwscootertocht
 • • Bezoek ijsgrot
Duur 7 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 2.325

Reis in de winter naar Spitsbergen voor een stoere, arctische week

Alle winterreizen van Askja zijn gemaakt voor avonturiers. Maar soms wil je gewoon iets bijzonders en zoek je een reis waarvan je hart sneller gaat kloppen. Je houdt van avontuur en bent bestand tegen een stootje? Reis dan naar Spitsbergen, waar het in de winter tot half februari echt de hele dag donker is. Daarna wordt het in rap tempo licht en na twee weken heb je al meer dan zeven uur daglicht. In de eerste week van maart zie je de eerste zonnestralen in het dorp Longyearbyen en dat wordt natuurlijk gevierd! De ruige natuur en extreme winterse omstandigheden maken jouw reis naar Spitsbergen gegarandeerd bijzonder.

Je maakt verschillende winterse excursies waaronder natuurlijk een hondensledetocht. Maar ook een tocht diep in een ijsgrot in de gletsjer staat op het programma, net als een sneeuwscootertocht en andere winterse aktiviteiten. Gegarandeerd dat jij hier nog eens terug wil komen om het in de zomer te zien!

Wil je erbij zijn op het moment dat de eerste zonnestralen terugkeren in het dorpje Longyearbyen? Zorg dan dat je hier op 8 maart bent. Ieder jaar op dezelfde dag keert de zon terug in het dorp. De eerste zonnestralen vallen op de trap van het oude ziekenhuis en dat wordt groots gevierd. (Inmiddels staat het ziekenhuis op een andere plek en is de trap vernieuwd, maar het idee is nog steeds mooi). Deze dag wordt Soldagen genoemd, Zon dag. De 10e week van het jaar, waarin 8 maart valt, is een feestweek en wordt ook wel Solfestuka genoemd. Via deze link kun je een leuk artikel over dit festival lezen.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Oslo airport: Aankomst Oslo airport waar je in de meeste gevallen een overnachting nodig hebt bij de luchthaven. De vliegreis is niet in de reissom inbegrepen en hiervoor sturen we je de prijs op aanvraag. 
Dag 2 - Doorreizen naar Longyearbyen: Je vervolgt je reis en vliegt naar Longyearbyen, het startpunt van je winter reis naar Spitsbergen. Na aankomst kun je per flybus van de luchthaven naar je hotel. Tot half februari is het 24 uur per dag donker op Spitsbergen, Daarna wordt het in rap tempo iedere dag lichter, in het begin zelfs met sprongen van anderhalf uur per dag. Op 15 februari start de dag met 18 minuten daglicht terwijl 28 februari al 7 uur daglicht heeft!
Dag 3 - Noorderlicht excursie of huskysafari naar Bolterdalen: Je kunt niet anders dan gecharmeerd zijn van het eenzame plaatsje Longyearbyen. Het ligt diep genesteld tussen de bergen en ijzige vlaktes en het ademt de sfeer van pioniers en expeditiereizigers uit vroegere tijden. Fel gekleurde gebouwen steken sterk af tegen de met sneeuw bedekte bergen op de achtergrond. Na het ontbijt ga je een huskysafari maken! Het is een geweldige ervaring om met een hondensledeteam het arctische gebied te verkennen. Deze tocht geeft je een prima introductie in de mushing techniek. Je voelt direct hoe plezierig het is te werken met toegewijde en onvermoeibare poolhonden. Nadat je meegeholpen hebt de honden in te spannen vertrek je. We volgen een rivierbedding die kronkelt door Bolterdalen, een gebied omringd met prachtige bergen. Vaak zien we rendieren onderweg en soms ook poolvossen of een Svalbard patrijs. We maken op verschillende plekken een fotostop en aan de voet van de Scott Turner Glacier draaien we om om weer terug te gaan naar de kennel. Hier krijg je de jongste puppies te zien en eindig je dit avontuur met een warm drankje en een lekkere snack. En wie weet heb je na dit avontuur zin in méér gekregen en heb je nog gelegenheid een extra tocht toe te voegen aan je vakantie naar Spitsbergen!  
Dag 4 - Ijsgrottentocht en Arctische avond met lezingen: Vandaag staat er een tocht door de ijsgrot in de Longyear Glacier op het programma. Je wordt bij je hotel opgehaald met een snowcat en daarin rijden we naar de Longyear Glacier. Met hoofdlampen op vinden we onze weg door de smeltwater kanalen diep in de gletsjer, een adembenemende ervaring! Je komt terecht in een wereld met glinsterende ijswanden in fascinerende formaties. Je krijgt een hoofdlamp en helm te leen en moet zelf zorgen voor waterdichte kleding, sterke winterschoenen en zin in avontuur! In de avond wordt je bij je hotel opgehaald voor een avondvullend programma. Je bent van harte welkom op Camp Barentz in de Advent Vallei, op zo'n 10 kilometer van Longyearbyen. Hier wordt een heerlijk warme en typisch Noorse maaltijd geserveerd en geniet je van een presentatie over ijsberen en andere verhalen over Spitsbergen. Het is een binnen aktiviteit, echter worden warme kleren en schoenen wel aangeraden want de kans bestaat dat buiten het noorderlicht zich zal laten zien. 
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Kirsti Ikonen voor Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Foto van Basecamp Explorer
 • Spitsbergen
Ilse van der Horst-Borghouts

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Coalminers Cabins: De prijzen zijn gebaseerd op een verblijf in de categorie Liggen Basic. Dit zijn de eenvoudigste kamers waar voorheen de mijnwerkers overnachtten. Voor een klein bedrag kun je upgraden naar de Strossa (waar de leidinggevenden sliepen) of naar de Formannsmessa (waar het management sliep). De toeslagen zijn als volgt: naar Strossa: € 25 per kamer per nacht en naar Formannsmessa: € 37 per kamer per nacht

3- en 4- persoonskamers: zijn aanwezig in de Coalminers Cabins, Radisson Blu Polar en in het Basecamp Hotel. Prijzen op aanvraag.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• retourvlucht SAS Amsterdam – Oslo – Spitsbergen in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 265 luchthavenbelasting en brandstoftoeslag 
• 4 nachten in Longyearbyen in 2-pers. kamer met gedeelde faciliteiten op basis van logies en ontbijt, 2 nachten (1 op heen- en 1 op terugreis) bij de luchthaven van Oslo in 2-pers. kamer met privé faciliteiten op basis van logies en ontbijt
• Icecave Tour (zelf waterdichte kleding en winterlaarzen meenemen)
• arctische avond*
• huskysafari (4 uur) inclusief winterkleding en -laarzen
• sneeuwscootertocht (3-4 uur)* inclusief sneeuwscooterpak, helm, laarzen, overhandschoenen. Prijs is op basis van 1 persoon per sneeuwscooter. Indien je als bijrijder op de sneeuwscooter van je reispartner meegaat ontvang je een korting van EUR125.
• informatiepakket 
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen: 
• transfer van en naar de luchthavens 
• overige maaltijden
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p. 
• reserveringskosten; reis- en annuleringsverzekering

* op deze excursies geldt een minimum aantal deelnemers: Arctische avond (6) en sneeuwscootertocht (2)

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.