Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Alta Borealis

  • • Alta is hét noorderlichtstadje van het hoge noorden
  • • Inclusief noorderlichtexcursie en walvissafari
  • • Veel vrijheid om extra activiteiten toe te voegen
Duur 5 Dagen

Soort Winterreizen

Prijs (vanaf) € 1.405

Winterreis Alta met veel vrijheid en slapen in het Igloo hotel

Winterreis naar het hoge noorden van Noorwegen. Een aantal dagen verblijf je in Alta, hét Noorderlicht stadje van Noorwegen, en onderneem je activiteiten. In de avond ga je op pad met een minibus om het noorderlicht te spotten en met een kleine boot ga je op zoek naar walvissen in het Altafjord. Er is voldoende ruimte om extra activiteiten als een husky- of sneeuwscootertocht bij te boeken. 

Je Noorwegen wintervakantie naar Alta begint met een walvissafari in het Altafjord. De afgelopen jaren zijn de walvissen steeds noordelijker getrokken en bevinden zich nu in de winter in de wateren van de regio Finnmark. Grote kans dat je potvissen en orka's spot tijdens de boottocht. Een avond staat in het teken van een zoektocht naar het noorderlicht. Bij helder weer heb je grote kans dat je dit bijzondere licht ziet, want Alta ligt zeer gunstig onder de noorderlichtband. Wil je de reis graag aanvullen met nog meer winterse activiteiten? Geen probleem, vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden. In de omgeving van Alta maak je o.a. mooie sneeuwschoenwandelingen, kan je gaan skiën of een lange huskysafari maken op het uitgestrekte Finnmark plateau. 

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht Amsterdam naar Alta: Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Alta. Vanaf de luchthaven van Alta word je per transfer naar je hotel in het centrum van Alta gebracht. De komende twee nachten slaap je in het centrum van Alta.
Dag 2 - Walvisexcursie (dec-jan) of bootexcursie in het Altafjord (ca. 4-6 uur): In de maanden december en januari staat er een walvisexcursie op het programma. De laatste jaren zijn de walvissen steeds noordelijker gespot en brengen ze de winters nu door in de wateren van Finnmark. In het Altafjord worden nu vooral potvissen en orka’s gespot. Vanaf februari maak je een fjordexcursie door het Altafjord. Met een kleine groep maak je een tocht van ca. 4 tot 6 uur.
Dag 3 - Noorderlichtexcursie: De ochtend en middag heb je vrij te besteden in Alta. In de avond ga je een noorderlichtexcursie maken met gids. Afhankelijk van de weersomstandigheden volg je de kustlijn of trek je het Finnmark plateau op. De gids vertelt onderweg over de cultuur en geschiedenis van Alta, het noorderlicht en helpt je met het fotograferen van het bijzonder Aurora Borealis. 
Dag 4 - Vrije dag: Vandaag is er ruimte om nog een toffe winteractiviteit te ondernemen indien gewenst. Houd je van skiën? Pak dan een afdaling ten noorden van Alta met uitzicht op het Altafjord. Breng ook zeker een bezoek aan de Noorderlicht kathedraal met een bijzondere architectuur en een tentoonstelling over het noorderlicht. Net buiten Alta ligt het Igloo Hotel, dé tip voor een bijzondere afsluiting van deze reis. In een warme slaapzak en op een matras met rendiervellen breng je de nacht door bij een temperatuur van -5°C. Vraag onze reisexperts naar de mogelijkheden.
Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: bijna dagelijks van 1 december t/m 31 maart.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht SAS Amsterdam – Oslo – Alta in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 242 luchthaven- en vliegbelasting
• transfers
• 4 nachten in 2-pers. kamer op basis van logies en ontbijt
• noorderlichtexcursie
• walvisexcursie tot februari
• fjordexcursie vanaf februari
• Engelssprekende begeleiding tijdens de excursies
• winter outfit tijdens de excursies
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p. (N.B. met Kerst en Oud & Nieuw zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag)
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reis- en annuleringsverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.