Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 8 Dagen

Winter op de Vesterålen en Lofoten

Terug Bekijk samenvatting

Noorwegen rondreis in de wintermaanden waarbij je de mooiste eilanden van het noorden van Noorwegen gaat verkennen, de eilandengroepen Vesterålen en Lofoten. Je ziet berglandschappen met hoge pieken, fjorden, kleine strandjes en schilderachtige vissersdorpen. Je slaapt op de mooiste plekken en hebt voldoende tijd om de omgeving te verkennen.

Dag 1 (ca. 45 km)

Accommodatie: Thon Hotel Harstad (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Evenes, huurauto ophalen

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar de luchthaven van Harstad en Narvik, Evenes. De huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je naar het hotel rijdt in het centrum van Harstad. 

Dag 2 (ca. 130 km)

Accommodatie: Ringstad Resort (LO)

Rit naar Ringstad op de Vesterålen

Na het ontbijt gaat je Noorwegen rondreis echt beginnen en ga je op weg naar de eilandengroep Vesterålen. Harstad ligt op het grootste eiland van de Vesterålen, Hinnøya. Dit eiland is met een brug verbonden aan het eiland Langøya dat je eerst gaat verkennen. Op weg naar Ringstad, idyllisch gelegen in het zuiden van dit eiland, geniet je van mooie vergezichten en baaitjes met witte zandstranden. Je slaapt twee nachten in een ocean suite met een panoramisch uitzicht op de zee en de bergtoppen van de Lofoten eilanden.

Dag 3

Accommodatie: Ringstad Resort (LO)

Kajakken, sneeuwschoenwandeling en/of noorderlicht fotografie excursie (optioneel)

Ringstad ligt in het zuiden van de Vesterålen op het eiland Langøya. Een heerlijke plek aan zee om tot rust te komen en te genieten van het uitzicht op de bergen en de natuur om je heen. Liever actief zijn? Maak met een gids een kajaktocht door de archipel. Grote kans dat je onderweg zeearenden, zeehonden of otters spot. Een sneeuwschoenwandeling behoort ook tot de mogelijkheden. Altijd al het noorderlicht vast willen leggen op je camera? Samen met een ervaren fotograaf en wildernis gids ga je op jacht naar het noorderlicht en leer je alle ins en outs om het bijzondere licht vast te leggen.

Dag 4 (ca. 150 km)

Accommodatie: Skårungen (LG)

Rit naar Lofoten, Kabelvåg

Na het ontbijt ga je op weg naar de Lofoten. Onderweg passeer je het plaatsje Stokmarknes waar je een bezoek kunt brengen aan het Hurtigruten museum. Vanaf Melbu maak je de oversteek naar de Lofoten. Het is dan niet ver meer naar Kabelvåg. Je slaapt drie nachten bij Skårungen, aan het water. 

Dag 5-6

Accommodatie: Skårungen (LG)

Eilanden van de Lofoten ontdekken

De komende twee dagen heb je de tijd om de eilanden van de Lofoten te ontdekken. Er zijn veel pittoreske vissersplaatsen te vinden op de eilanden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken. Henningsvær en Kabelvåg liggen niet ver je accommodatie en absoluut een bezoek waard. Veel kunstenaars en schilders hebben zich laten inspireren door het landschap en het bijzondere lofotenlicht. Dit verklaard waarom er in deze plaatsen een aantal kunstgalleries gevestigd zijn. 

Het meest zuidelijke plaatsje dat je met de auto kunt bereiken is Å. Je bereikt Å door de Lofast route naar het zuiden te volgen. Onderweg rijgen de vissersdorpjes zich als parels aan een ketting. Nusfjord is een pittoresk vissersdorp en heeft een prachtige ligging. Het dorp is mooi gerestaureerd en een bezoek zeker waard. Voordat je Å bereikt passeer je het plaatsje Reine. Reine ligt op een schiereiland in de zee en je hebt vanaf het plaatsje een prachtig uitzicht over het Kirkefjord. Van half februari tot eind april wordt de winterkabeljauw (skrei) gevangen en opgehangen aan de visrekken om te drogen.

Dag 7 (ca. 170 km)

Accommodatie: Thon Hotel Harstad (LO) of vergelijkbaar

Rit naar Harstad

De laatste nacht van de reis slaap je in Harstad. Je hebt vandaag nog voldoende tijd om een activiteit vanuit Svolvær te ondernemen. Een aanrader is de bootexcursie naar het Trollfjord. Is het vanavond helder weer en de kans op het noorderlicht groot? Ga dan ten noorden van Harstad naar het schiereiland Trondenes om het noorderlicht te aanschouwen.

Dag 8 (ca. 45 km)

Huurauto inleveren en terugvlucht naar Amsterdam

Je neemt afscheid van de Vesterålen, Lofoten en Noorwegen en rijdt met de auto naar het vliegveld van Evenes. Je levert de huurauto weer in en vliegt terug naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.