Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 7 Dagen

Winteravontuur Tromsø & Senja

Terug Bekijk samenvatting

Deze Noorwegen reis combineert de stad Tromsø met een verblijf op het magische eiland Senja, een droombestemming in Noord-Noorwegen. Na een overnachting verruil je de stad Tromsø voor de majestueuze fjorden van het eiland Senja. Zowel Tromsø als Senja bevinden zich in de noorderlichtzone en zijn uitstekende locaties om het bijzondere Aurora Borealis te zien. De express boot tussen Tromsø en Finnsnes is inbegrepen, net als vier excursies op Senja. 

Dag 1

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Vlucht naar Tromsø

Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo naar Tromsø. De gehele reis inclusief tussenstop in Oslo neemt minimaal 5 uur in beslag. Vanaf de luchthaven van Tromsø neem je de Flybus naar het centrum van Tromsø. Je Noorwegen reis begint met een overnachting in Tromsø.

Dag 2

Accommodatie: Mefjord Brygge (VP)

Boottocht en transfer naar Senja

Je hebt de ochtend en een gedeelte van de middag de tijd om Tromsø verder te verkennen. In de middag neem je vanaf de haven van Tromsø de fast ferry naar Finnsnes of Lysnes. De boottocht gaat langs de prachtige kustlijn met besneeuwde bergtoppen. Vervolgens word je door een busje opgehaald en na een rit van maximaal een uur arriveer je bij Mefjord Brygge, mooi gelegen aan het Mefjord. Mefjord Brygge heeft gezellige huisjes en hotelkamers, een sfeervol restaurant en een ideale ligging richting het noorden voor het spotten van het noorderlicht. Na het diner heb je tijd om te ontspannen of de omgeving te verkennen. 

Dag 3

Accommodatie: Mefjord Brygge (VP)

Huskysafari en noorderlicht excursie

Na het ontbijt ontmoet je de gids en krijg je uitleg over de activiteiten die je de komende twee dagen gaat ondernemen. Afhankelijk van de weersomstandigheden kan het programma wat afwijken of vinden activiteiten op een andere dag plaats. Overdag ga je een spectaculaire huskysafari door de afwisselende natuur van Senja maken. Uitgestrekte vlaktes worden afgewisseld met diepe valleien. Met een kleine groep van maximaal 8 personen ga je ca. 2 uur op pad met de enthousiaste husky's. In de avonduren krijg je een lezing over het noorderlicht en het wildlife op en rondom Senja. Met de gids ga je daarna op zoek naar de beste plekjes om het noorderlicht te zien. Senja is daar een perfecte plek voor aangezien er weinig lichtvervuiling is. Een magische ervaring. 

Dag 4

Accommodatie: Mefjord Brygge (VP)

Fjordsafari en noorderlicht sneeuwschoenwandeling

Vandaag staat een fjordsafari op het programma. Tijdens de boottocht is het genieten van de grillige bergtoppen en diepe fjorden, die zo typerend zijn voor Senja, en spot je zeearenden en zeehonden. In de middag heb je tijd om wat te ontspannen. Na het diner ga je een wandeling maken op sneeuwschoenen. Je wandelt naar een mooie plek waar je bij helder weer goed zicht hebt op het noorderlicht.

Dag 5

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Naar Tromsø

Na het ontbijt is er een einde gekomen aan je avontuur op het magische eiland Senja. Je wordt naar de haven van Finnsnes gebracht waar je aan boord gaat van express boot naar Tromsø. Aan boord geniet je van het winterse landschap om je heen. Bij helder weer en bij hoge activiteit van het noorderlicht is het aan te raden om vandaag nog deel te nemen aan een noorderlichtexcursie vanuit Tromsø.

Dag 6

Accommodatie: Clarion Collection Hotel Aurora (LO) of vergelijkbaar

Vrije dag in Tromsø

Vandaag heb je de tijd om Tromsø te verkennen. Het aanbod van cafés en restaurants is uitgebreid en er zijn veel musea. Het Polaria, centrum voor het Arctisch gebied, is verbonden aan de universiteit. In het schitterende gebouw kun je een mooie film over Spitsbergen bekijken en over de cultuur en natuur van het noorden leren. Ook het Poolmuseum is een absolute aanrader. Het bevat een schat aan informatie, die op soms aandoenlijk knullige wijze is tentoongesteld. De moderne IJszeekathedraal ligt aan de overkant van het fjord, dat met een lange brug verbonden is met de stad. Op ca. 10 minuten lopen van de kathedraal neem je de kabelbaan naar Storsteinen. Daar geniet je van het uitzicht op Tromsø en de besneeuwde omgeving.

Dag 7

Terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Tromsø voor je terugvlucht naar Amsterdam via Oslo.


N.B. De volgorde van het programma op Senja kan veranderen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.