Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Roadtrip Noord-Scandinavië

  • • Noorwegen en Zweden
  • • Bezoek Noordkaap inclusief
  • • Senja, Vesterålen en Lofoten
Duur 16 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) € 3.220

Scandinavië rondreis naar het noorden van Zweden en Noorwegen

Wat deze rondreis Scandinavië bijzonder maakt, is het contrast tussen de verschillende landschappen die je onderweg tegenkomt. Je combineert de Scandinavische landen Noorwegen en Zweden tijdens één roadtrip. Je Scandinavië vakantie start in Noorwegen waarna je Zweeds Lapland naar de Noordkaap reist. Via de fjorden rijd je vervolgens naar de magische eilanden van de Vesterålen en Lofoten. Een rondreis waarbij je veel indrukken opdoet van de overweldigende natuur en cultuur.

Je vliegt naar Evenes in Noorwegen waar je roadtrip begint door Noord-Scandinavië. De eerste paar dagen van de reis verblijf je tussen de bergen in Zweeds Lapland. Een heerlijke plek om te wandelingen. Via de toendra en 'rendierweg' reis je naar het noordelijkste puntje van het Europese vastenland, de Noordkaap. Je hebt hier voldoende tijd en als het weer meezit kan je de middernachtzon bewonderen. Vervolgens over de uitgestrekte hoogvlakte Finnmarksvidda. Naarmate je in de buurt van Tromsø komt, zie je het landschap veranderen in spitse bergtoppen en diepe fjorden. Tromsø is een gezellige stad met veel musea en bezienswaardigheden. Na het verblijf in Tromsø rijd je via Senja naar de Vesterålen en Lofoten, twee eilandengroepen die niet voor elkaar onderdoen. Hier heb je de mogelijkheid om op walvisexcursie te gaan en schitterende wandelingen in de ruige natuur te maken. Vanaf Evenes vlieg je weer terug naar huis.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht naar Evenes, huurauto ophalen: Vanaf Schiphol vlieg je via Oslo en/of Kopenhagen naar Evenes in het noorden van Noorwegen. De huurauto staat klaar op het vliegveld, waarna je op weg gaat naar het N.P. Abisko in Zweden voor de eerste twee overnachtingen.
Dag 2 - Vrije dag in het nationaal park Abisko: Het nationaal park Abisko in Zweeds Lapland is een van de mooiste nationale parken van Zweden. Het is een 77 km² groot natuurgebied aan de zuidelijke oevers van het Torneträsk meer en ligt op ca. 100 km van Kiruna. Vanuit Abisko heb je uitzicht op het U-vormige dal van Lapporten, vrij vertaald 'de poort naar Lapland'. Het is een bekend symbool van Lapland. Abisko is het beginpunt van het beroemde Kungsledenpad, een 440 km lang wandelpad door het prachtige berglandschap tussen Abisko en Hemavan in Zuid-Lapland. Het is dan ook zeker een aanrader om een stukje van dit pad te bewandelen door het met berkenbos begroeide rivierdal met mooie watervallen.
Dag 3 - Rit naar Jukkasjärvi: Voordat je naar de omgeving van Kiruna rijdt heb je zeker nog tijd voor een wandeling in het nationaal park. De weg van Abisko naar Kiruna loopt parallel aan de spoorbaan die van Kiruna naar Narvik loopt en is aangelegd na de vondst van grote hoeveelheden ijzererts in Kiruna. In Kiruna kan je een speciaal bezoekerscentrum bezoeken dat 450 meter onder de grond is gevestigd en een indruk geeft over de ertswinning. Je verblijft een nacht in de omgeving van Kiruna, in Jukkasjärvi.
Dag 4 - Op naar Karasjok in Noorwegen: Vroeg uit de veren vandaag. De route gaat vandaag via een klein stukje Finland naar Noorwegen. Onderweg passeer je de plaats Kautokeino dat in het hart van de regio Finnmark, de noordelijkste van Noorwegen, en de meerderheid van het plaatsje is Sami. Je verblijft een nacht in Karasjok. Bezoek het cultureel park Sámpi met openluchtmuseum in Karasjok. Hier kom je veel te weten over de Sami cultuur: de geschiedenis, tradities en mythologie van de oorspronkelijke bewoners van Lapland. 
Ilse van der Horst-Borghouts

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrek: bijna dagelijks van 15 mei t/m 15 september.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• retourvlucht Amsterdam-Rovaniemi met Finnair in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 75 luchthaven- en nationale vliegbelasting
• 13 nachten in 2-pers.kamer met douche en toilet op basis van logies en ontbijt
• 2 nachten in een huisje inclusief ontbijt
• toegang tot de Noordkaaphal (48 uur)
• 15 etmalen autohuur inclusief onbeperkt aantal kilometers, CDW, TP, luchthaven toeslag, AutoPass fee en belasting
• uitgebreide reisinformatie
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• overige maaltijden
• voor de huurauto: brandstof auto, eventuele tolkosten, extra bestuurder en kosten voor grensoverschrijding
• lokale ferryovertochten
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p.
• eventuele brandstoftoeslag van de luchtvaartmaatschappij
• reis-, annulerings- en cascoverzekering

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.