Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 8 Dagen

Noorderlicht op de Lofoten

Terug Bekijk samenvatting

Je reist met een huurauto over de fascinerende eilandengroep Lofoten. De rijafstanden zijn kort, zodat je veel tijd hebt om van de omgeving te genieten. Je verblijft drie dagen bij het Polarlightcenter van de Nederlandse Rob en Threes, waar je wordt ondergedompeld in de wereld van het noorderlicht. Daarna heb je nog twee dagen in Svolvær om de eilanden van de Lofoten verder te ontdekken.

Dag 1 (ca. 45 km)

Accommodatie: Thon Hotel Harstad (LO) of vergelijkbaar

Vlucht Amsterdam - Evenes, huurauto ophalen

Je vakantie naar Noorwegen begint met een vliegreis via Oslo en/of Kopenhagen naar Evenes, de luchthaven van Narvík en Harstad. De huurauto staat voor je klaar op de luchthaven. Je rijdt naar het hotel in het centrum van Harstad waar je de eerste nacht verblijft.

Dag 2 (ca. 170 km)

Accommodatie: Polarlightcenter, kamer met gedeelde faciliteiten (LG)

Rit naar Polarlightcenter in Laukvík

Na het ontbijt ga je op pad. Je volgt de zogenaamde Lofast route, absoluut één van de mooiste routes van Noorwegen over bruggen en door tunnels. Bij iedere bocht heb je weer een nieuw uitzicht over de grillige bergen. Je rijdt naar het Polarlightcenter in Laukvik, dat wordt gerund door Rob en Threes, een Nederlands echtpaar. Zij zijn dit bijzondere centrum begonnen omdat zij graag hun passie voor het noorderlicht met anderen willen delen. Tijdens je verblijf krijg je een presentatie over het noorderlicht. Bij goed weer maak je 's avonds een wandeling over het strand langs de zee. Grote kans dat je dan ook noorderlicht spot. Wist je dat het noorderlicht al vanaf september waarneembaar is op de Lofoten?

Dag 3

Accommodatie: Polarlightcenter, kamer met gedeelde faciliteiten (LG)

Vrije dag

Voor de aankomende twee dagen is er geen vast programma. Afhankelijk van je interesse en de weercondities, kan je een wandeling maken langs de kust, met de auto erop uit trekken of juist bij het Polarlightcenter blijven. Aan het begin van de avond houd je de meetapparatuur, die de activiteit van het noorderlicht meet, nauwlettend in de gaten. Terwijl je afwacht of het noorderlicht zich laat zien, kan je onder het genot van een kopje koffie of thee door één van de vele informatieve boeken bladeren die aanwezig zijn.

Dag 4

Accommodatie: Polarlightcenter, kamer met gedeelde faciliteiten (LG)

Vrije dag

Maak vandaag een dagtocht met de auto naar de eilanden van de Vesterålen, minder spectaculair als de spitse bergen van de Lofoten, maar zeker zo mooi. Vanaf Fiskebøl neem je de ferry naar Melbu, op het eiland Hadseløya. Hier ligt ook de plaats Stokmarknes waar het museum van de Hurtigruten staat. In het museum kom je veel te weten over de geschiedenis van de schepen en er is een oud schip te bewonderen. De weg over de eilanden gaat door een prachtige natuur met afgelegen baaien en kleine vissersdorpen.

Dag 5 (ca. 35 km)

Accommodatie: Svinøya Rorbuer (LG)

Rit naar Svolvær

Na het ontbijt, dat je zelf verzorgt, is het tijd om het Polarlightcenter te verlaten. Vergeet niet je mobiele telefoonnummer bij Rob en Threes achter te laten voor de sms-alert. Je ontvangt dan een sms als er noorderlicht activiteit gemeten wordt tijdens je verblijf op de Lofoten. Het is maar een korte rit naar Svolvær, de belangrijkste plaats op de Lofoten. Svolvær ligt aan de andere kant van de bergrug van Laukvik. Het klimaat is hier vaak iets rustiger en de temperaturen liggen vaak hoger. Je verblijft in Svolvær in een rorbu (vissershuisje op palen) op het eiland Svinøya.

Dag 6

Accommodatie: Svinøya Rorbuer (LG)

Vrije dag

Vandaag heb je een vrije dag om de eilanden van de Lofoten te verkennen. Je kunt met de auto richting het zuiden rijden, waarbij je rond maart vaak de kabeljauw aan de drooghekken ziet hangen. De meest zuidelijke punt van de Lofoten dat met de auto, zonder van een ferry gebruik te maken, te bereiken is, is Å op het eiland Moskenesøy. Å is een soort levend visserijmuseum, waar bijna alle gebouwen de status van monument hebben. In Bøstad staat het Lofotr Vikingmuseum dat zeker een bezoek waard is. Je waant je hier terug in de tijd van de Vikingen. Het is ook zeker mogelijk om een winterse activiteit te ondernemen zoals een sneeuwschoenwandeling of een tocht op de langlaufenlatten. Vanaf Svinøya Rorbuer kan je een safari maken waarbij je tijdens een boottocht zeearenden en zeehonden gaat spotten en een stuk door het fantastische Trollfjord vaart.

Dag 7 (ca. 170 km)

Accommodatie: Thon Hotel Harstad (LO)

Rit naar Harstad

Vandaag verlaat je de eilandengroep Lofoten en rijd je over de Lofast route (E10) naar Harstad. Voordat je naar Harstad rijdt heb je nog de tijd om een van de vele kunstgaleries te bezoeken in Svolvær, Kabelvåg of Henningsvær. Het bijzondere Lofotenlicht is een inspiratiebron geweest voor vele kunstenaars.  

Dag 8

Huurauto inleveren en terugvlucht naar Amsterdam

Je rijdt naar de luchthaven waar je de huurauto weer inlevert en via Oslo en/of Kopenhagen terugvliegt naar Amsterdam.


N.B. In het voor- en naseizoen, grofweg buiten de maanden juni, juli en augustus, kan het weer van invloed zijn op de bereikbaarheid van bepaalde attracties en op de reisduur van bepaalde trajecten. In dat geval kan het voorkomen dat reizigers bovengenoemd dagprogramma enigszins moeten aanpassen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.