Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 14 Dagen

Bergen & Fjorden

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een prachtige rondreis door het afwisselende landschap van Noorwegen, waarbij je verblijft in huisjes en een appartement in de omgeving van indrukwekkende bergen en fjorden. Een wandeling in het gebergte Jotunheimen of op een gletsjertong van de ijskap Jostedalsbreen laat je genieten van de mooiste uitzichten. Tijdens het kajakken op het Geirangerfjord of een boottocht op het Sognefjord sta je versteld van de enorme afmetingen van de fjorden. Je reist met eigen auto en de overtochten naar Oslo en vanuit Bergen zijn voor je geboekt.

Dag 1

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van ferry Color Line (LG)

Ferry van Kiel naar Oslo

Je rijdt naar Kiel in Duitsland waar je aan boord gaat van de cruiseferry van Color Line naar Oslo. De boot vertrekt om 14.00 uur en je overnacht aan boord in een binnen- of buitenhut.

Dag 2 (ca. 280 km)

Accommodatie: huisje Tyinholmen Høyfjellsstuer (LG)

Aankomst in Oslo, rit naar Tyinholmen

In de ochtend arriveert de boot om 10.00 uur in Oslo. Je hebt de mogelijkheid om de stad Oslo te bezoeken met o.a. het Rådhuset en het Vigeland beeldenpark. In de middag rijd je naar het meer Tyin, aan de rand van het Jotunheimen gebergte, waar je de komende vier nachten in een huisje verblijft.

Dag 3

Accommodatie: huisje Tyinholmen Høyfjellsstuer (LG)

Vrije dag aan het Tyin meer

Vanaf je huisje starten diverse wandelroutes door de natuurrijke omgeving, je kunt alle kanten op. Maak de wandeling naar het uitzichtpunt Skjenegge voor een panoramisch uitzicht op de bergen en gletsjers van Jotunheimen. Het Tyin meer leent zich uitstekend om te gaan vissen. Je kunt hier vissen naar de bergforel. Ga je liever fietsen? Huur een fiets en maak een tocht langs het meer waarbij je geniet van de prachtige uitzichten op het ruige berglandschap.

Dag 4

Accommodatie: huisje Tyinholmen Høyfjellsstuer (LG)

Vrije dag in de traditierijke regio Valdres

Ten zuiden van het Tyin meer ligt de traditierijke regio Valdres. In Fagernes staat het Valdres Folkemuseum op het schiereiland Storøya en is met 93 gebouwen en 17.000 voorwerpen een groot openlucht- en streekmuseum. In Valdres zijn maar liefst 6 interessante staafkerken te vinden, waaronder in de plaatsen Lomen, Heddalen en Hegge. In Øye staat een mooi klein exemplaar aan het meer. In Borgund staat een van de meest bezochte staafkerken. De route naar de staafkerk van Borgund gaat over de Filefjell.


Dag 5

Accommodatie: huisje Tyinholmen Høyfjellsstuer (LG)

Nationaal park Jotunheimen

Het nationaal park Jotunheimen staat bekend om de hoge bergen, meer dan 200 toppen zijn hoger dan 2000 meter. De drie hoogste toppen zijn de Store Skagastølstind, Galdhøpiggen en Glittertind. Het park is een waar wandelparadijs. Een spectaculaire wandeling maak je over de bergrug Besseggen. Je hebt ook de mogelijkheid om een boottocht te maken over het meer Bygdin en te combineren met een wandeling langs het meer. 

Dag 6 (ca. 260 km)

Accommodatie: huisje Strynsvatn Camping (LG)

Rit naar Stryn

Vandaag rijd je een spectaculaire route naar het Strynsvatn meer. Je rijdt naar de oevers van het Sognefjord waarbij je vanaf een hoogte van 1000 meter afdaalt. Vervolgens gaat de weg weer slingerend omhoog en rijd je over de hooglandroute Tindevegen naar Turtagrø. Vervolgens rijd je via de Sognefjellweg, een van de mooiste hooglandroutes van Noorwegen, naar Lom. Onderweg geniet je van mooie vergezichten op de besneeuwde bergtoppen van Jotunheimen. In Lom staat een van de oudste staafkerken van Noorwegen, absoluut een bezoek waard. Je vervolgt de weg door het Ottadal en daalt via de Strynefjellet af naar het Strynsvatn meer. Ongetwijfeld maak je diverse stops om de mooiste foto's te nemen.

Dag 7

Accommodatie: huisje Strynsvatn Camping (LG)

Geirangerfjord

Een mooie dagtocht met de auto maak je naar het Geirangerfjord. Voordat je het Geirangerfjord bereikt, kun je de tolweg nemen naar het uitzichtpunt Dalsnibba om te genieten van een panoramisch uitzicht op het fjord en de omliggende bergen. In Geiranger is het mogelijk om een kajak te huren en een tocht te maken op het fjord, een bijzondere ervaring. Vanuit Geiranger neem je vervolgens de ferry naar Hellesylt, vanwaar je terug naar Stryn rijdt. 

Dag 8

Accommodatie: huisje Strynsvatn Camping (LG)

Nordfjord en omgeving

In de omgeving van Stryn maak je diverse mooie wandelingen. Bij de receptie van Strynsvatn Camping zijn wandelkaarten verkrijgbaar. In Loen vind je een spectaculaire Via Ferrata. De tocht gaat naar de berg Hoven op een hoogte van 1011 meter en onderweg is het genieten van het prachtige uitzicht. Je kunt ook de kabelbaan nemen naar de top van de berg Hoven. In 6 tot 7 minuten ben je op de top en vanaf het restaurant heb je een panoramisch uitzicht op onder andere het Lovatnet meer en het fjord. 

Dag 9

Accommodatie: huisje Strynsvatn Camping (LG)

Nationaal Park Jostedalsbreen

Aan het Strynsvatn meer staat het Jostedalsbreen Nasjonalparksenter waar je veel te weten komt over de enorme ijskap Jostedalsbreen. Het is de grootste gletsjer op het Europese vasteland en bedekt een gebied van 487 vierkante kilometer. Er zijn meer dan 50 gletsjertongen, waaronder de beroemde Briksdalsbreen en de Nigardsbreen. Bekijk in het centrum de panoramische gletsjer film. Een mooie wandeling maak je in het Briksdal, waar je dicht bij de voet van de gletsjertong Briksdalsbreen kunt komen. De Kjenndalsbreen is een andere gletsjertong van de Jostedalsbreen en ligt aan het einde van de Loen vallei.

Dag 10 (ca. 270 km)

Accommodatie: appartement Voss Resort Bavallstunet (LG)

Rit naar Voss

Vandaag rijd je een mooie route langs de uitlopers van de ijskap Jostedalsbreen en via het Sognefjord naar Voss waar je drie nachten gaat verblijven. Maak onderweg een stop in Fjærland waar het Norsk Bremuseum staat. Hier kom je veel te weten over gletsjers. Na een overtocht met de ferry over het Sognefjord naar Vik, rijd je nog een mooie route over de bergpas Vikafjell naar Voss.

Dag 11

Accommodatie: appartement Voss Resort Bavallstunet (LG)

Wandelen, Sognefjord

Voss ligt zeer centraal in het fjordengebied tussen het Sognefjord en Hardangerfjord en omgeven door een berglandschap waar diverse mooie wandelroutes zijn uitgezet. Vanuit het centrum van Voss neem je de Gondel naar de top van de berg waar je een mooie wandeling kunt maken en zelfs terug naar je appartement kunt lopen. Via een mooie route over de Vikfjellet bereik je het Sognefjord, het langste en diepste fjord van Noorwegen. De bergen langs het fjord rijken soms wel 1600 meter hoog. De beide oevers zijn zeer verschillend, aan de ene oever steile wanden van het Stølheimenmassief die de aanleg van wegen onmogelijk maakt, terwijl de noordelijke oever geheel berijdbaar is. Vanuit Vik kan je een boottocht maken over het fjord. Leuke plaatsjes om te bezoeken aan het fjord zijn Vik, Balestrand, Sogndal en Kaupanger. 

Dag 12

Accommodatie: appartement Voss Resort Bavallstunet (LG)

Flåmsbanen, Aurlandsfjord en Nærøyfjord

Bezoek het plaatsje Flåm waar boten vertrekken voor tochten over het Aurlandsfjord en Nærøyfjord, uitlopers van het Sognefjord. Hier ligt ook het treinstation van de Fåmsbanen. De Flåmsbanen gaat over een spoorbaantje van 20 km naar het bergstation Myrdal en onderweg wordt een hoogteverschil van 865 meter overwonnen. Het treintje stopt onderweg bij een mooie waterval. Rij vanaf Aurland een stukje over de Aurlandsvegen naar het uitzichtpunt Stegastein voor een panoramisch uitzicht over het Aurlandsfjord. Je kunt ook vanuit Voss de excursie 'Noorwegen in een notendop' maken waarbij je met de trein naar Myrdal reist, overstapt op de Flåmsbanen naar Flåm en een boottocht maakt op het Aurlands- en Nærøyfjord.

Dag 13 (ca. 105 km)

Accommodatie: binnen- of buitenhut aan boord van ferry Fjord Line (LG)

Rit naar Bergen, ferry van Bergen naar Hirtshals

Je gaat op weg naar de havenstad Bergen waar je vroeg in de middag aan boord gaat van de ferry van Fjord Line naar Hirtshals in Denemarken. De boot vertrekt om 13.30 uur en je overnacht aan boord. Onderweg geniet je van de mooie kustlijn van het zuidelijk fjordengebied van Noorwegen. Wanneer je op tijd uit Voss vertrekt heb je nog even de tijd om de gezellige havenstad Bergen te bezoeken en de laatste souvenirs te kopen. Bergen is een stad met ca. 250.000 inwoners en daarmee de grootste stad van Noorwegen na Oslo. Bezienswaardig in de stad zijn onder andere het kleurrijke havengebied 'de Bryggenkade' en de vismarkt.

Dag 14

Aankomst Hirtshals, terugreis naar huis

De boot komt om ca. 08.00 uur aan in Hirtshals waarna je de terugreis naar huis begint, door Denemarken en Duitsland naar Nederland.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer