Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Hike in 4 dagen de Milford Track

Terug Bekijk samenvatting

De Milford Track wordt al sinds 1908 de beste wandeling ter wereld genoemd. Die reputatie heeft deze geweldige wandelroute nog steeds, nadat al heel veel wandelaars de grandeur van de bergen in het hart van het spectaculaire Fiordland National Park hebben ervaren. Het is de populairste 'Great Walk' van Nieuw-Zeeland. Verspreid over vier dagen wandel je de 53,5 kilometer lange route en treed je daarmee in de voetsporen van de ontdekker Quintin McKinnon. Na een prachtige boottocht over Lake Te Anau begint de trip, waarbij je je 4 dagen afzondert van de buitenwereld. De track loopt langs rivieren, door weelderig regenwoud en over de hoge Mackinnon Pass en biedt daarbij adembenemende uitzichten op diepe kloven en watervallen. Tijdens de wandeling overnacht je in hutten op de track. Deze zijn voorzien van een eenvoudige kookgelegenheid, verwarming, toiletten, koud stromend water, verlichting (opgewekt door zonne-energie) en stapelbedden met een matras. Van eind oktober tot eind april is er een ranger van het DOC (Department of Conservation) aanwezig bij de hut. Er zijn geen douches en je zult behalve een slaapzak en eten ook je eigen kookgerei zoals potten, pannen, borden en bestek moeten meenemen. Kamperen op de track is niet toegestaan, dus het op tijd boeken van een felbegeerd plekje in de hutten is verplicht.

Dag 1

Te Anau

Het handigste is om je auto in Queenstown een paar dagen in te leveren voordat je aan de Milford Track begint. Neem op eigen gelegenheid een transfer naar Te Anau, vanwaar je morgen een transfer krijgt naar het begin van de track. Je overnacht in Te Anau. Daar kun je nog wat laatste boodschappen doen voordat je morgenvroeg wordt opgehaald voor de start van de wandelroute.

Dag 2

Start Milford Track, hike van Glade Wharf naar Clinton Hut (5 km / 1,5 uur)

Vanmorgen krijg je een transfer naar Te Anau Downs. Hier stap je op de boot voor een boottocht van ongeveer anderhalf uur naar de Glade Wharf, waar de wandeling over de befaamde Milford Track begint. Vandaag loop je een eenvoudige wandeling door typische beukenbossen en langs de Clinton-rivier. Na ongeveer vijf kilometer bereik je de Clinton-hut, waar je vanavond overnacht. Bij de hut zijn meerdere zwempoelen en je hebt de mogelijkheid om nog een korte wandeling te maken over de boardwalk langs het moerasgebied.

Dag 3

Van Clinton hut naar Mintaro Hut (16,5 km / 6 uur)

Na je eerste nacht op de track loop je vandaag van de Clinton-hut naar de Mintaro-hut. De route klimt geleidelijk naar de bron van de Clinton-rivier, Lake Mintaro. Dit meer ligt aan de voet van de bekende Mackinnon Pass, die je morgen gaat beklimmen. Je passeert het mooie uitkijkpunt bij Clinton Forks. Dit is ook een goede plek om de bedreigde 'blue duck' te zien. Vanaf Hirer Falls heb je het eerste uitzicht op de Mackinnon Pass en het indrukwekkende Pompolona-ijsveld. Tussen steile kliffen loop je de Clifton Valley uit en nader je langzaam de Mintaro-hut voor je overnachting van vandaag. Hier merk je al dat de vegetatie verandert naarmate je verder stijgt en doordat hier meer regen valt.

Dag 4

Van Mintaro Hut naar Dumpling Hut (14 km / 6-7 uur)

Vandaag klim je zigzaggend naar de Mackinnon Pass met het herdenkingsmonument voor de ontdekkingsreiziger Quntin McKinnon. Geniet van het fraaie panoramische uitzicht voordat je het hoogste punt van de track bereikt bij de McKinnon Pass Shelter op 1154 meter. Tijdens de klim heb je schitterende uitzichten over Lake Mintaro en de Clinton Canyon. Nu daal je gestaag af naar de Dumpling-hut, waarbij je helemaal tot aan de vallei door een prachtig alpien gebied loopt. Je komt langs diverse watervallen en hebt halverwege nog de mogelijkheid om naar de indrukwekkende Sutherland Falls te lopen. Dit is de hoogste waterval in Nieuw-Zeeland, waarvoor je een extra 1,5 uur wandelen moet uittrekken. Op weg van de Quintin Shelter naar de Dumpling-hut (de vaste track) zie je ook de Sutherland Falls in de verte.

Dag 5

Van Dumpling Hut naar Sandfly Point (18 km / 5,5-6 uur) en terug naar Queenstown

Vandaag alweer de laatste dag van deze meest bewandelde track van Nieuw-Zeeland. De route volgt nu de Arthur-rivier naar de historische 'boatshed'. Verderop kom je langs de mooie Mackay Falls en de intrigerende Bell Rock. De laatste drie kilometer gaan over een breed, makkelijk pad, dat tussen 1890 en 1892 is aangelegd door gevangenen. Langs de Giant Gate Falls bereik je Sandfly Point. Vanaf hier maak je nog een korte boottocht naar het echte einde van de track met het wereldberoemde uitzicht op de Milford Sound. Een bus brengt je naar Queenstown.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek altijd gratis annuleren. Boek vóór 1 maart 2021.

Reizen bekijken Lees meer