Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Dagprogramma 2 Dagen

Otago Rail Trail

Terug Bekijk samenvatting

Het heuvelachtige landschap van de Central Otago leent zich uitstekend voor een fietstocht. De voormalige treinroute van Middlemarch naar Clyde (147 km) is nu een prachtige fietsroute. Dit pakket laat je in twee dagen 69 km van de trail ontdekken, van Wedderburn naar Clyde. Halverwege de route overnacht je in Omakau. Je fietst door een decor van uitgestrekte velden, kloven, schapenboerderijen, spoorbruggen en tunnels. Per fiets beleef je de route intens.

Dag 1 (ca. 43 km)

Accommodatie: Tiger Hill Lodge - standard room (LO)

Vanaf Clyde transfer naar Wedderburn, dan per fiets naar Omakau

Vanuit Clyde word je met een busje naar Wedderburn gebracht. Hier begint je individuele fietstocht terug naar Clyde. In twee dagen leg je ongeveer 69 kilometer af door spoortunnels, over viaducten, door dalen en over heuvels die alleen per fiets bereikbaar zijn. Vandaag fiets je dus de eerste 43 kilometer van Wedderburn naar Omakau, waar je vanavond overnacht. Hoogtepunt van dit deel zijn de tunnels bij de Poolburn-kloof en het viaduct dat je naar de andere kant van de kloof brengt.

Dag 2 (ca. 35 km)

Van Omakau naar Clyde op eigen gelegenheid per fiets

Na het ontbijt fiets je vandaag het steilste stuk van de route. Het is heel prettig dat dit heuvelafwaarts gaat! Je eindigt de tour via de spoorwegtrack naar Clyde, maar kunt ook kiezen voor acht kilometer extra langs de rivier. Dit is een mooie route om mee af te sluiten. Vanaf Clyde neem je de prachtige Lindis Pass naar Omarama. Net buiten Omarama vind je de ‘claycliffs’, die absoluut een bezoekje waard zijn. Je reist verder langs de gletsjermeren naar Mt. Cook voor je overnachting.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.