Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw bewaarde reizen

Trips

Wandelen in Nieuw-Zeeland

 • • Wandeltracks voor alle niveaus
 • • 3-daagse 'Hike, bike & kayak' tocht Queen Charlotte
 • • Routeburn Track inclusief
 • • Inclusief Siberia Experience excursie in Mount Aspiring N.P.
Duur 26 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) Op aanvraag

De mooiste trails van Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland is een geliefde bestemming voor wandelaars. Deze reis neemt je mee naar de prachtigste plekken waar je de natuur ook te voet goed kunt ontdekken. Wandel door het vulkaanlandschap van Tongariro, zie de zon ondergaan achter Mount Cook en ontdek Nelson Lakes National Park. De Marlborough Sounds verken je tijdens een leuke 3-daagse 'Hike, Bike & Kayak'-tocht en vlak bij Queenstown start de beroemde Routeburn Track, waar we de hutten voor je reserveren. Dit is een actieve reis met genoeg tijd.

In de omgeving van Rotorua zijn wandelmogelijkheden te over. Een bezoek aan Te Urewera National Park is zeker de moeite waard. In je reisschema is ook tijd gemaakt voor dé wandeling op het Noordereiland: de Tongariro Alpine Crossing, met prachtige uitzichten over kraters en azuurblauwe meren. Wanneer je met de veerboot de Cook Strait oversteekt, kun je al een glimp opvangen van het fjordengebied waar je de komende drie dagen op de Queen Charlotte zult verblijven. Vanuit Picton zet de watertaxi je af bij Ship Cove. Je wandelt richting Punga Cove, vanwaar je de volgende dag per mountainbike verdergaat. In het middelgebergte van Nelson Lakes liggen twee prachtige meren, die worden omzoomd door bergen met op de achtergrond de besneeuwde toppen van de Zuidelijke Alpen. Dit is ook al zo'n mooi wandelparadijs! Vanuit Queenstown loop je de beroemde Routeburn Track, waar wij de hutten voor je reserveren.

Lees meer over deze reis

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst Auckland: Auckland is een gezellige stad met veel goede restaurants en leuke bars in het nieuwe Waterfront- en Viaduct Basin-gebied. Voor een diner met uitzicht over de stad ga je naar de Skytower, waar je ook terecht kunt voor adrenaline-activiteiten en het casino. Een wijk die ook geliefd is bij de inwoners van de stad is Ponsonby met zijn kleine, lokale eetgelegenheden.
Dag 2 - Van Auckland naar Rotorua: De omgeving van Rotorua kent een onherbergzaam landschap met hete bronnen en borrelende modderpoelen. Het stadje bevindt zich midden op een vulkanische breuklijn, die zich over een lengte van 200 kilometer uitstrekt van White Island via Lake Taupo tot aan de vulkanen van Tongarino Park. Dit is ook het centrum van de Maori-cultuur en dus bij uitstek geschikt om 's avonds deel te nemen aan een traditionele hangi.
Dag 3 - Wandelen of kajakken in omgeving van Rotorua: Deze omgeving leent zich uitstekend voor sportieve activiteiten. Er zijn verschillende wandeltracks uitgezet door de DOC (Department of Conservation), maar ook uitdagende mountainbiketrails. De Kaituna en Wairoa River zijn perfect voor whitewaterraften voor beginners en gevorderden. Ga kajakken op Lake Rotorua of sluit je aan bij een georganiseerde kajaktocht over Lake Rotoiti naar de Manupirua Springs Hot Pools.
Dag 4 - Rotorua naar Tongariro National Park: Stop zeker even bij de Huka Falls, op een uurtje rijden in zuidelijke richting net buiten Taupo. Je vervolgt je weg met een mooie rit langs het immense Lake Taupo naar National Park Village, net buiten Tongariro National Park. Dit prachtige park is ideaal voor korte wandelingen, maar staat vooral bekend om de Tongariro Alpine Crossing. 

Optionele excursies

De volgende excursies passen prima in je reisprogramma en zijn optioneel bij te boeken.

 • Mt. Tarawera Crater walk vanuit Rotorua

  4 uren vanaf € 120

 • Funyak Safari vanuit Glenorchy

  9 uren vanaf € 280

 • Fly/walk/jetboat in Mt Aspiring vanuit Makarora

  4 uren vanaf € 310

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.