Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Verrassend & voordelig Nieuw-Zeeland

  • • Stranden, gletsjers, fjorden en vulkanisme
  • • Kaikoura, Abel Tasman, Tongariro en Queenstown
  • • Slapen in een boomhut en huisjes
Duur 28 Dagen

Soort Individuele reizen

Prijs (vanaf) Op aanvraag

Van Christchurch naar Auckland op een leuke wijze

Deze reis neemt je mee langs vele hoogtepunten: van de gletsjers en Milford Sound op het Zuidereiland naar het Tongariro National Park en tropische kust bij Tutukaka op het Noordereiland. We hebben gekozen voor een verrassende mix van aantrekkelijk geprijsde en leuke accommodaties, van eenvoudige studio’s tot midden in de natuur gelegen cabins. Bijzonder zijn de overnachting in een boomhut en het huisje op Rabbit Island. Je hebt altijd een comfortabele 2-persoonskamer met eigen douche en toilet.

Deze leuke reis combineert bezoekjes aan bekende bezienswaardigheden met overnachtingen in eenvoudige, maar leuke en zeer uiteenlopende accommodaties. Een mooie start is het verblijf in Mount Cook, met spectaculaire uitzichten en ’s avonds de helderste sterrenhemel van het Zuidereiland. Na een bezoek aan de Pancake Rocks kom je thuis in je eigen ‘boomhuis’ en het huisje op Rabbit Island bij Nelson is de perfecte uitvalsbasis voor een kajak- of wandeltocht in het Abel Tasman National Park en een bezoek aan de Marlborough Sounds. De laatste dagen eindig je relaxed met een paar nachten aan de subtropische kust bij Tutukaka, waar een dag snorkelen bij de Poor Knights Islands een echte aanrader is!

Lees meer over deze reis

Dagprogramma

Dag 1 - Aankomst in Christchurch: Vandaag kom je aan in Christchurch, de tweede stad van Nieuw-Zeeland, waar nog steeds hard gewerkt wordt aan de wederopbouw na de verschrikkelijke aardbeving enkele jaren geleden. In de gezellige buitenwijk Riccarton vind je veel bars en restaurants. Het groene hart van de 'Garden City', Hagley Park, ligt op een half uurtje wandelen. Hierna loop je zo door naar het centrum met het vernieuwde Cathedral Square.
Dag 2 - Van Christchurch naar regio Mount Cook: Vandaag rijd je naar Mount Cook National Park. Onderweg passeer je typisch Nieuw-Zeelandse dorpen als Geraldine en Fairlie, evenals de Church of the Good Shepherd aan de oevers van Lake Tekapo. Rij de bergweg op naar het St. John's observatory. 's Avonds de plek om sterren te kijken, maar overdag heb je vanaf hier een fantastisch uitzicht over de bergen en valleien in de omgeving. Tevens een leuke plek voor koffie of een broodje. 
Dag 3 - Mount Cook National Park: Een korte wandeling naar Kea Point biedt prachtige uitzichten op de vele gletsjers die dit gebied domineren. Een andere mooie wandeling die je kunt maken is die naar Hooker Valley. Over diverse hangbruggen voert deze wandeling je naar de terminus van de Hooker Glacier en naar de voet van Mount Cook.  Excursietip:* Mount Cook Glacier Helihike* Mount Cook gletsjercruise
Dag 4 - Van regio Mount Cook naar Dunedin: Onderweg naar zijn er diverse leuke stops die je kunt maken. Voor Dunedin passeer je Oamaru, een dorpje met 19e-eeuwse huizen dat ook bekendstaat om de twee soorten pinguïns die hier leven. De kolonie blauwe pinguïns is zowel bij daglicht als ’s avonds te zien. Je overnacht op de Otago Peninsula.
  • Milford Sound, zuidereiland, Nieuw-Zeeland
  • Abel Tasman
  • Abel Tasman National Park
  • Franz Josef glacier
  • Lake Mapourika
  • Lake Wanaka
  • Fox Glacier

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.