Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

Wandel, fiets & kajak in Queen Charlotte vanuit Picton

Terug Bekijk samenvatting

De afwisselende natuur van de Marlborough Sound leent zich perfect voor een actieve ontdekkingstocht van stille baaien en gele stranden tot heuvelachtige wandelpaden en prachtige vergezichten. De Queen Charlotte Track is het beroemde middelpunt van dit prachtige fjordengebied, dat zowel te voet als per fiets goed te verkennen is. Tijdens deze afwisselende tocht maak je wandelend, fietsend en per kajak kennis met dit veelzijdige natuurgebied. Wanneer je met de veerboot de Cook Strait oversteekt, vang je al een eerste glimp op van de Queen Charlotte Sound. Vanuit Picton zet de watertaxi je af bij Ship Cove, het verste punt op de track. Dan wandel je richting Punga Cove, vanwaar je de volgende dag per mountainbike verdergaat. Vanaf het water ziet het fjord er heel anders uit. Dat ontdek je op de laatste dag vanuit een kajak voordat je weer in Picton wordt afgezet. 

Dag 1

Start van de 3-daagse Hike, Bike & Kayak Tour in de Marlborough Sounds

Vanmorgen word je opgehaald bij je hotel en naar de haven gebracht voor de start van je 3-daagse 'Hike, Bike & Kayak Tour'. Na een korte briefing vaar je met de gids in een watertaxi naar Ship Cove. Je wandelt in ongeveer vijf uur van Ship Cove naar de Furneaux Lodge Pier. Hier neemt een watertaxi je mee over de Endeavour Inlet naar Punga Cove, waar je overnacht in het Punga Cove Resort.

Dag 2

Per mountainbike over de Queens Charlotte Track

Na het ontbijt worden de mountainbikes bij het resort afgeleverd. Vandaag leg je fietsend het stuk af van Camp Bay naar Portage Bay. Je kunt kiezen voor het panoramische, maar uitdagendere parcours van de Queen Charlotte Track, of voor de landschappelijke route over de Kenepuru Road. Je overnacht vanavond in het Peppers Portage Resort.

Dag 3

Per kajak door de Queen Charlotte Sound en terug naar Picton

In de ochtend worden de kajaks afgeleverd in Torea Bay, vlak bij Portage. Vandaag heb je alle vrijheid om zelfstandig de pittoreske baaien en inhammen van de Queen Charlotte Sound te ontdekken. Om 17.00 uur word je verwacht in Ngakuta Bay of Picton Harbour, waar deze tour eindigt en je bij je hotel wordt afgezet. Vanavond slaap je nog een nachtje in Picton, waar je de indrukken van deze geweldige trip door het hart van de innemende natuur van Nieuw-Zeeland kunt verwerken.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe