Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 17 Dagen

Namibië, Chobe & Vic Falls

Terug Bekijk samenvatting

De wereldberoemde zandduinen van de Sossusvlei, de rotstekeningen bij Twyfelfontein en de wilde dieren rondom de zoutpan van Etosha National Park behoren tot de vaste hoogtepunten van Namibië. Naast deze fascinerende plekken bezoek je nu ook de waterrijke delen van de Zambezi-streek: een paradijs voor vogelaars en het leefgebied van buffels, olifanten, nijlpaarden, sitatoenga's en rode lechwe. De combinatie met Chobe National Park en de machtige Victoria Falls maakt dit tot een zeer gevarieerde reis. Je reist in Namibië per huurauto en transfers brengen je naar de watervallen.

Dag 1 (ca. 45 km)

Accommodatie: Terra Africa Guesthouse - standard room (LO)

Van Windhoek luchthaven naar Windhoek centrum

Je reis begint in de vriendelijke hoofdstad. Het guesthouse waar je overnacht ligt net buiten het centrum, maar biedt daardoor een prachtig uitzicht op de zuidelijke valleien van de stad en is in combinatie met de rijke collectie Namibische en Afrikaanse kunst een heerlijke plek om je reis mee te beginnen. Met de auto ben je zo in het veelzijdige centrum met parken, musea, restaurants, de veel gefotografeerde Christuskerk en een van de oudste gebouwen van Windhoek: het fort 'Alte Feste'.

Dag 2 (ca. 304 km)

Accommodatie: Quiver Camp - standard chalet (LO)

Naar de zandduinen van Sesriem/Sossusvlei

Na het ontbijt bezoekt onze lokale vertegenwoordiging jullie eerst in de accommodatie en spreken jullie gezamenlijk de hele reis door aan de hand van een kaart. Daarna staat de eerste highlight van je reis gepland: de ontzagwekkende Sossusvlei. Het plaatsje Sesriem is de toegangspoort tot het gebied van deze hoogste zandduinen ter wereld. Onder eeuwenoude camelthorn-bomen ligt het kamp waar je overnacht. De huisjes hebben een eigen veranda met een braai om 's avonds rustig te kunnen barbecueën. Deze plek biedt 360 graden uitzicht over het omliggende woestijnlandschap, waar vanaf de lodge ook een mooi wandelpad doorheen loopt. Een aanrader is om in de middag de Sesriem Canyon te bezoeken. Hier heeft de Tsauchab-rivier een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof uitgesleten. De meer dan 200 verschillende plantensoorten die hier voorkomen, leven van de mist die vooral ‘s morgens opkomt vanaf de kust.

Dag 3 (ca. 44 km)

Accommodatie: Agama River Camp - chalet (HP)

Naar Agama River Camp

Vandaag sta je vroeg op, zodat je bij zonsopgang kunt genieten van het steeds veranderende kleurenspel rondom de zandduinen. Het kamp ligt op maar vier kilometer van het toegangshek tot Namib Naukluft Park en dan is het nog zo'n 65 kilometer rijden naar de Sossusvlei. Ook onderweg word je al omringd door prachtige duingebergten. De zoutvlakte van Deathvlei is ook een bezienswaardigheid op zich. Na dit spektakel is het een korte rit naar het Agama River Camp, waar je een nacht doorbrengt in de chalets op de oever van de Dieprevier. De heldere nachten in Namibië zijn ongekend en je kunt ze de hele nacht bewonderen vanuit het bed op het dak van je huisje. Vanuit de lodge lopen ook meerdere wandelroutes naar de bergen van Namib Naukluft. Een prachtige plek! 

Dag 4 (ca. 295 km)

Accommodatie: Brigadoon Guest House - standard room (LO)

Van River Camp naar Swakopmund

Via spectaculaire passen en ruige canyons gaat de reis verder naar de kustplaats Swakopmund. Er zijn diverse routes, bijvoorbeeld via de ‘Moon Valley’ of Walvisbaai. Beide opties gaan door Solitaire, een gehucht waar je het heerlijke appelgebak niet mag missen. 

Dag 5

Accommodatie: Brigadoon Guest House - standard room (LO)

Ontdek de duinenwereld bij Swakopmund

Swakopmund is een Duits aandoend stadje, dat wordt ingesloten door de woestijn aan de ene kant en de woeste Atlantische Oceaan aan de andere kant. Hier kun je in een echt ‘Brauhaus’ een lekkere schnitzel of sachertorte eten. Liefhebbers van verse vis kunnen ’s avonds heerlijk dineren met uitzicht op zee, bijvoorbeeld bij restaurant ‘The Tug’. Daarnaast ben je in dit stadje aan het juiste adres voor allerlei activiteiten. Een interessante aanrader is de Living Desert Adventures-excursie, waarbij je diep de woestijn in gaat en geniet van oneindige vergezichten, maar ook versteld zult staan over wat de woestijn naast zand nog meer te bieden heeft.

Dag 6 (ca. 340 km)

Accommodatie: Twyfelfontein Lodge - standard room (HP)

Van Swakopmund door Damaraland naar Twyfelfontein

Vanuit Swakopmund rij je verder noordwaarts langs de kust. Een vreemde gewaarwording met de Atlantische Oceaan aan je linkerkant en de woestijn aan je rechterkant! Voordat je het binnenland in gaat, kun je een bezoek brengen aan Cape Cross, waar zich een indrukwekkende kolonie pelsrobben bevindt. De geur en de geluiden zullen je nog dagen bijblijven. Je rijdt verder door Damaraland, waar het lijkt alsof de rotsblokken lukraak uit de hemel over de aarde zijn gestrooid. Je overnacht bij Twyfelfontein, dat bekendstaat om de rotstekeningen van de Bosjesmannen, de woestijnolifanten en het ruige landschap. Dit is ook een perfecte plek om de sterrenhemel door een telescoop te bekijken, wat wij bij het boeken voor je kunnen reserveren (weersafhankelijk).

Dag 7 (ca. 284 km)

Accommodatie: Taleni Etosha Village - standard tent (HP)

Rit van Twyfelfontein naar Etosha National Park

Vandaag verlaat je de rotswoestijn van Damaraland en ga je op weg naar het safarihoogtepunt van Namibië: Etosha National Park. Op ongeveer twee kilometer voor de zuidelijke toegangspoort (Andersson/Okaukuejo Gate) ligt Taleni Etosha Village, waar je verblijft. De typisch Afrikaanse tenten hebben een eigen veranda en zijn zo geplaatst, dat de privacy optimaal is. Dit is de meest prijsbewuste plek op korte afstand van Etosha. 

Dag 8

Accommodatie: Taleni Etosha Village - standard tent (HP)

Ga zelf op zoek naar wild in Etosha National Park

Vandaag rij je (tussen zonsopgang en zonsondergang) gewoon met je eigen auto over de goed bewegwijzerde wegen door Etosha National Park, op zoek naar het vele wild in dit landschap van reusachtige zoutpannen, struik- en boomsavannen. De open vlaktes maken het makkelijk om in één oogopslag al veel dieren te spotten. Met ongeveer 114 soorten zoogdieren, 110 soorten reptielen, maar liefst 340 vogelsoorten en zelfs één vissoort is Etosha een van de meest fascinerende wildreservaten van Afrika. Na zonsondergang kun je alleen nog met een georganiseerde gamedrive het park in. Dit gebeurt met maximaal tien personen per safarivoertuig.

Dag 9 (ca. 275 km)

Accommodatie: Mushara Bush Camp -luxury tent (HP)

Rit door Etosha naar Mushara Bush Camp

Overdag rij je met je eigen auto over de goed bewegwijzerde wegen door het park, op zoek naar het vele wild in dit landschap van reusachtige zoutpannen, struik- en boomsavannen. De open vlaktes maken het makkelijk om in één oogopslag al veel dieren te spotten. Met ongeveer 114 soorten zoogdieren, 110 soorten reptielen, maar liefst 340 vogelsoorten en zelfs één vissoort is Etosha een van de meest fascinerende wildreservaten van Afrika. Let erop dat je voor zonsondergang het park verlaat bij de Von Lindequist Gate in het oosten. Je overnacht vanavond in het sfeervolle Mushara Bush Camp net buiten het park. De ensuite-tenten zijn gemaakt van een combinatie van canvas, hout en lokale kalksteen. Vanuit je bed hoor je de geluiden van de omringende bush en ook 's avonds bij het kampvuur bij het restaurant krijg je het echte Afrikaanse buitenlevengevoel. Een heerlijke plek na een avontuurlijke dag in Etosha.

Dag 10 (ca. 355 km)

Accommodatie: Hakusembe Lodge - standard room (LO)

Naar Rundu

Na Tsumeb en Grootfontein is het een flink eind rijden door kleine boerendorpjes voordat je de grotere stad Rundu aan het begin van de streek Zambezi (voorheen Caprivi) bereikt. Op een perfecte plek aan de zuidelijke oever van de rivier de Okavango overnacht je in de serene Hakusembe River Lodge. Visarenden vliegen tussen het riet, lokale vissers varen met hun kano's over de rivier en van de andere kant van de rivier hoor je het geroezemoes uit de Angolese dorpjes. De rietgedekte chalets liggen in een groene tuin en bieden in combinatie met de rustige omgeving een relaxte tussenstop op je route door de Zambezi naar het ruisende water van de Victoriawatervallen.

Dag 11 (ca. 441 km)

Accommodatie: Camp Kwando - Luxury chalet (LO)

Via Zambezi streek naar Kwando-rivier

De Zambezi-streek is een karakteristiek gedeelte van Namibië waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Je vindt er een verzameling van rieten en lemen huisjes in de schaduw van grote bomen, mensen die langs de kant van de weg lopen en ezels en koeien die je weg kruisen. Je verblijft op de oever van de Kwando-rivier in het oosten van de Zambezi-streek. 

Dag 12

Accommodatie: Camp Kwando - Luxury chalet (LO)

Ontdek de prachtige natuur langs de Kwando-rivier

De bungalows van het kamp waar je verblijft zijn gebouwd op palen en de veranda kijkt uit over de rivier. Dit is een rustgevend wetland-paradijs met mooie zonsondergangen, waar je de Afrikaanse zeearend in de bomen hoort roepen en je zelfs een hengeltje kunt uitgooien vanaf je veranda. Dichtbij ligt Nkasa Lupala National Park, het leefgebied van buffels, olifanten, giraffen, puku’s, sitatoenga's, rode lechwe en natuurlijk krokodillen en nijlpaarden. Vogelaars kunnen hier hun hart ophalen met maar liefst 430 verschillende soorten.

Dag 13 (ca. 210 km)

Accommodatie: River View Lodge - double chalet (LO)

Naar Chobe National Park

Na het ontbijt rij je naar Katima Mulilo, waar je de auto inlevert en een transfer (over de weg) krijgt naar Kasane in Botswana. Je verblijft in Kasane aan de oostelijke kant van Chobe National Park, dat je vandaag nog kunt verkennen.

Dag 14

Accommodatie: River View Lodge - double chalet (LO)

Vrije dag Chobe National Park

Het meeste wild bevindt zich in het noorden van Chobe, in het zogeheten Chobe Riverfront-gebied. Hier vormen de rivieren de Linyanti en de Chobe belangrijke watervoorzieningen. In Chobe vind je bijna alle dieren die in zuidelijk Afrika voorkomen. De kans dat een grote kudde olifanten je pad kruist, is hier heel groot. Ook buffels zijn er in grote groepen. Verder vind je hier giraffen, zebra's, leeuwen, cheeta's en nijlpaarden. Vanuit de lodge kun je diverse activiteiten boeken, zoals jeepsafari’s in Chobe en boottochten over de Chobe-rivier.

Dag 15 (ca. 139 km)

Accommodatie: Rainbow Hotel - standard room (LO)

Naar de Victoriawatervallen

Vandaag krijg je een transfer van Kasane naar de grens met Zimbabwe, waar een lokale vertegenwoordiger je opwacht en meeneemt naar het plaatsje Victoria Falls voor je verblijf.

Dag 16

Accommodatie: Rainbow Hotel - standard room (LO)

Tour naar Victoria Falls

Vandaag staat een tour met een lokale gids naar de Victoria Falls gepland. Deze storten zich over een lengte van meer dan anderhalve kilometer in een enorme kloof. Een adembenemend schouwspel! Je wordt bij je hotel opgehaald en weer teruggebracht. Als je wilt, kun je nog meer activiteiten boeken. Alle gradaties van avontuur zijn mogelijk, van een bezoek aan een olifantenopvanghuis tot een rondvlucht boven de watervallen of abseilen.

Dag 17

Vertrek naar luchthaven van Victoria Falls

Je krijgt een transfer naar de luchthaven van Victoria Falls, waar je reis helaas ten einde komt.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer