Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Cape Town to Vic Falls Explorer

Terug

Karakter van de reis - kampeerreis

Tijdens deze kampeerreis verblijf je op verschillende soorten campings of speciaal aangewezen kampeerplekken in een nationaal park of privéreservaat. Ook de faciliteiten variëren, we hebben het dan over warme en koude douches, zwembad, winkel, bar, restaurant, kiosk etc. In Botswana worden vaak privé wildkampeerplekken gebruikt zonder faciliteiten. Alle spullen, eten en water hebben we dan bij ons. Gelegenheid om je te wassen kan op die dagen beperkt zijn. Het team van Sunway zorgt wel voor een wc-tent en een douchetent met een emmerdouche.
Het is een geweldige ervaring om ’s avonds op de achtergrond het brullen van een leeuw te horen als je in je tent ligt. Sunway Safaris verzorgt al het kampeermateriaal, met uitzondering van slaapzak en kussen. De tenten zijn comfortabel (2.2 x 2.2 x 1.8 meter). Opzetten doe je zelf en duurt een luttele 5 minuten. Matrassen zijn 5 centimeter dik en warm en comfortabel. Er zijn ook kampeerstoelen (met rugleuning) en borden en bestek, naast alle noodzakelijke keukenmaterialen.

Maaltijden

Gidsen bereiden de maaltijd met vrijwillige assistentie uit de groep. Opruimen, in- en uitpakken hoort er ook bij. Diners worden rond het kampvuur genuttigd of in een boma (buitenterras in de bush). En op reisdagen wordt er in picknick-stijl geluncht op een plek langs de weg.

Participatie

Reizen met een groep is prettig en gemakkelijk. Iedereen heeft vergelijkbare interesses en verwachtingen. Er wordt van je verwacht dat je een handje meehelpt onderweg. Door deel te nemen aan de verschillende activiteiten als inpakken, uitpakken, opruimen en koken draag je bij aan het succes van de reis. Heb je speciale behoeftes, ben je vegetariër, gebruik je medicijnen, zijn er allergieën of andere zaken die we moeten weten, geef dit dan door voordat de reis begint.

Groepsgrootte

Alle Sunway Safaris worden uitgevoerd in kleine groepen van maximaal 12 deelnemers. De groep is internationaal, de voertaal is Engels. Er zijn ook enkele Duitssprekende tours, waarbij de voertaal dan ook echt Duits is. Vraag onze reisspecialist naar deze specifieke data.

Vervoer

Over het algemeen reis je in een speciaal ontworpen truck met voldoende beenruimte, comfortabele stoelen en grote/hoge ramen aan de zij- en voorkant voor een zo optimaal mogelijk zicht. Deze safaritrucks zijn ook voorzien van airconditioning. In de nationale parken in Botswana wordt gebruik gemaakt van een open 4WD safarivoertuig. Wanneer wegcondities het toestaan in bijvoorbeeld Zuid-Afrika, Namibië of andere delen van Botswana worden er soms ook bussen gebruikt. Ook zij zijn voorzien van airconditioning.

Reisleiding / gidsen

Reisleiders zijn de sleutel tot succes voor elke safari. Op een groepsreis van Sunway Safaris gaan altijd twee gekwalificeerde en geregistreerde ‘field guides’ / gidsen mee. Je reist dus met twee gidsen en niet met een chauffeur en een gids. Hierdoor kan veel kennis en enthousiasme gedeeld worden met de groep. De gidsen bepalen uiteindelijk het programma ter plekke, afhankelijk van het weer en bijvoorbeeld de locaties van de accommodaties tijdens een specifieke reis.

Reizen in Afrika

Reizen in Afrika kan onvoorspelbaar zijn. Weer en wegen kunnen ons dwingen de route aan te passen. Ook de wegenwacht is er niet altijd binnen een kwartier! Het vraagt om een soepele instelling. Het hoort bij het avontuur dat je aangaat en maakt de reis vaak extra bijzonder. Houd rekening met enkele lange reisdagen, of in elk geval dagen dat je lang onderweg bent.

Voorbereiding op de reis

Waar je allemaal aan moet denken aan kleding, gadgets en schoeisel vind je op onze paklijst. Reizen met Sunway Safari’s vraagt om nog wat extra aandacht. Ruimte in een safari truck is namelijk beperkt en het is daarom belangrijk dat je niet teveel meeneemt. Dat doen de meeste reizigers, niets menselijk is hen vreemd, vooral als het kleding aangaat. Daarom de volgende richtlijnen:

• 1 tas van maximaal 12 kilo per persoon. Bij voorkeur een zachte sport- of weekendtas. Rugzakken en harde koffers worden afgeraden.
• 1 dagrugzak voor camera's e.d.
• Slaapzak en kussen zijn alleen nodig op camping safari’s. Slaapzakken zijn ook te huur bij Sunway voor € 1 per dag (wel van tevoren boeken). Reken erop dat in de wintermaanden (juni – september) de nachten koud kunnen zijn, een warme slaapzak is dan geen overbodige luxe.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Tot 60 dagen voor vertrek gratis omboeken. Code oranje? Binnen 30 dagen voor vertrek gratis omboeken of annuleren.

Reizen bekijken Lees meer