Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 3 Dagen

Rondvlucht safari Sossusvlei

Terug Bekijk samenvatting

Zo vrij als een vogel zweven over het duinlandschap van de Namib-woestijn, inclusief de hoogste zandduinen ter wereld in de Sossusvlei - dat klinkt als een droom. Deze rondvluchtsafari laat die droom uitkomen. Je vliegt in een Cessna-vliegtuigje met plek voor maximaal vier personen van Windhoek via de Sossusvlei over de Atlantische kust naar het kustplaatsje Swakopmund.

Dag 1

Privévlucht in Cessna van Windhoek naar Sossusvlei

Je wordt opgewacht door je Engels- of Duitssprekende piloot. Hij is ook je gids voor de komende dagen. Nadat je alle informatie over de vlucht hebt ontvangen, ga je naar het vliegtuig voor je vlucht over het Khomas Hochland naar de Sossusvlei Lodge bij de Sesriem Gate. De vlucht duurt ongeveer een uur en neemt je mee over de bergketens van het Khomas Hochland. Vanuit het vliegtuig heb je een weids uitzicht over het onderliggende mooie landschap met de abrupte overgang van het bergachtige Khomas Hochland naar de Namib-woestijn. Bij aankomst op de Sossusvlei Airstrip word je door een chauffeur opgehaald en naar de lodge gebracht om in te checken. Je hebt de rest van de dag ter vrije besteding om te ontspannen of om deel te nemen aan de optionele activiteiten die worden aangeboden in het Adventure Centre van de lodge.

Dag 2

Verblijf bij en bezoek aan Sossusvlei

Vanmorgen sta je vroeg op om mee te gaan met een begeleide excursie naar de Sossusvlei om de zonsopgang te zien. In de ochtend is de temperatuur mild en zijn de lichtcontrasten op de duinen het beste te zien. Je reist in een van onze all-terrain-voertuigen onder begeleiding van een ervaren gids, die zijn kennis van het gebied, de dieren en planten en nog veel meer met je deelt. Tijdens de ongeveer 65 kilometer lange rit naar de Vlei stop je regelmatig om ook de vergezichten onderweg in je te kunnen opnemen. Bij Dune 45 kun je een poging wagen om de duin te beklimmen naar de bovenste piek van 's werelds meest gefotografeerde duin. Enkele kilometers verderop kun je de Deadvlei bezoeken en brengen we tijd door in de Sossusvlei. Na ongeveer vijfenhalf uur keren we terug naar de lodge, waar we op tijd voor de lunch aankomen. De lunch is optioneel, de excursie is wel inbegrepen. Andere optionele excursies in de omgeving gaan onder andere naar Sesriem Canyon en Elim Dune.

Dag 3

Vlucht naar Swakopmund

Na een ontspannen ontbijt is het tijd om terug te gaan naar het vliegtuig, waar je je klaarmaakt voor een spectaculaire rondvlucht naar Swakopmund. Dit is misschien wel de mooiste vlucht die Namibië te bieden heeft. Na vertrek van de Sossusvlei Airstrip vlieg je langs de droge rivierbedding van de Tsauchab-rivier naar Sossusvlei en Deadvlei, waar je gisterochtend bent geweest. Na een rondvlucht over de Sossusvlei vlieg je in noordelijke richting over verlaten diamantmijnkampen in de duinen naar de zee. Langs de Atlantische kust is veel te zien, waaronder een van de grootste en best bewaard gebleven scheepswrakken langs de Namibische kust: de Eduard Bohlen, een passagiersschip dat strandde aan het begin van de 20e eeuw. Vervolgens vlieg je over een aantal zeehondenkoloniën bij Sandwich Harbor en verder langs de zoutziederij en haven van Walvisbaai voordat we landen in Swakopmund. Bij aankomst in Swakopmund zal een chauffeur je verwelkomen en naar je geboekte accommodatie in de stad brengen.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek altijd gratis annuleren. Boek vóór 1 maart 2021.

Reizen bekijken Lees meer