Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Rondvlucht safari Sossusvlei

  • • Vervoer per privévliegtuigje
  • • Twee nachten in luxe sossusvlei lodge
  • • Spectaculaire rondvlucht over namib naufkluft park
Duur 3 Dagen

Soort Fly-in safari

Prijs (vanaf) € 1.695

3-daagse van Windhoek via Namib woestijn naar Swakopmund

Zo vrij als een vogel zweven over het duinlandschap van de Namib-woestijn, inclusief de hoogste zandduinen ter wereld in de Sossusvlei - dat klinkt als een droom. Deze rondvluchtsafari laat die droom uitkomen. Je vliegt in een Cessna-vliegtuigje met plek voor maximaal vier personen van Windhoek via de Sossusvlei over de Atlantische kust naar het kustplaatsje Swakopmund.

Deze rondvluchtsafari is de ultieme manier om kennis te maken met de uitgestrektheid van het Namibische landschap. Het duinlandschap is zo afwisselend, dat je iedere paar minuten weer een ander uitzicht hebt: van de rode zandduinen met hier en daar wat gemsbokken tot de gele, cilindrische duinen ten zuiden van Swakopmund. Langs de kust zie je scheepswrakken en kolonies zeeleeuwen, waar jakhalzen tussendoor lopen op zoek naar een avondmaal. Deze bijzondere ervaring vormt een perfecte combinatie met onze autoreis Wildernis & Luxe.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Privévlucht in Cessna van Windhoek naar Sossusvlei: Je wordt opgewacht door je Engels- of Duitssprekende piloot. Hij is ook je gids voor de komende dagen. Nadat je alle informatie over de vlucht hebt ontvangen, ga je naar het vliegtuig voor je vlucht over het Khomas Hochland naar de Sossusvlei Lodge bij de Sesriem Gate. De vlucht duurt ongeveer een uur en neemt je mee over de bergketens van het Khomas Hochland. Vanuit het vliegtuig heb je een weids uitzicht over het onderliggende mooie landschap met de abrupte overgang van het bergachtige Khomas Hochland naar de Namib-woestijn. Bij aankomst op de Sossusvlei Airstrip word je door een chauffeur opgehaald en naar de lodge gebracht om in te checken. Je hebt de rest van de dag ter vrije besteding om te ontspannen of om deel te nemen aan de optionele activiteiten die worden aangeboden in het Adventure Centre van de lodge.
Dag 2 - Verblijf bij en bezoek aan Sossusvlei: Vanmorgen sta je vroeg op om mee te gaan met een begeleide excursie naar de Sossusvlei om de zonsopgang te zien. In de ochtend is de temperatuur mild en zijn de lichtcontrasten op de duinen het beste te zien. Je reist in een van onze all-terrain-voertuigen onder begeleiding van een ervaren gids, die zijn kennis van het gebied, de dieren en planten en nog veel meer met je deelt. Tijdens de ongeveer 65 kilometer lange rit naar de Vlei stop je regelmatig om ook de vergezichten onderweg in je te kunnen opnemen. Bij Dune 45 kun je een poging wagen om de duin te beklimmen naar de bovenste piek van 's werelds meest gefotografeerde duin. Enkele kilometers verderop kun je de Deadvlei bezoeken en brengen we tijd door in de Sossusvlei. Na ongeveer vijfenhalf uur keren we terug naar de lodge, waar we op tijd voor de lunch aankomen. De lunch is optioneel, de excursie is wel inbegrepen. Andere optionele excursies in de omgeving gaan onder andere naar Sesriem Canyon en Elim Dune.
Dag 3 - Vlucht naar Swakopmund: Na een ontspannen ontbijt is het tijd om terug te gaan naar het vliegtuig, waar je je klaarmaakt voor een spectaculaire rondvlucht naar Swakopmund. Dit is misschien wel de mooiste vlucht die Namibië te bieden heeft. Na vertrek van de Sossusvlei Airstrip vlieg je langs de droge rivierbedding van de Tsauchab-rivier naar Sossusvlei en Deadvlei, waar je gisterochtend bent geweest. Na een rondvlucht over de Sossusvlei vlieg je in noordelijke richting over verlaten diamantmijnkampen in de duinen naar de zee. Langs de Atlantische kust is veel te zien, waaronder een van de grootste en best bewaard gebleven scheepswrakken langs de Namibische kust: de Eduard Bohlen, een passagiersschip dat strandde aan het begin van de 20e eeuw. Vervolgens vlieg je over een aantal zeehondenkoloniën bij Sandwich Harbor en verder langs de zoutziederij en haven van Walvisbaai voordat we landen in Swakopmund. Bij aankomst in Swakopmund zal een chauffeur je verwelkomen en naar je geboekte accommodatie in de stad brengen.
  • Namib Naukluft Park, Namibië

Kim Haarbrink

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis boeken? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Boek'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

N.B. bij deze prijs zijn geen overnachtingen bij de Sossusvlei inbegrepen. Dit is een toeslag pakket op bijvoorbeeld onze 'Wildernis & Luxe' autorondreis, waar al twee nachten inbegrepen zitten.

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen:
• rondvlucht per privé vliegtuigje van Windhoek naar Sossusvlei Lodge en door naar Swakopmund
• uitgebreide begeleiding van Engels/Duitstalige piloot/gids
• excursie naar Sossusvlei
• transfer van Windhoek luchthaven naar guesthouse in Windhoek 
• transfer in Windhoek van guesthouse naar Eros airport
• transfer in Swakopmund van luchthaven naar accommodatie
• lokale vertrekbelasting

Wil je deze reis boeken?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om de boeking af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe