Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Bezoek aan de Himba's vanuit Opuwo

Duur 3 Uur

Soort Excursies

Maak kennis met de eeuwenoude cultuur

De regio's Damaraland en Kaokoveld in Namibië en het zuidelijke deel van Angola vormen de thuisbasis van de Himba's, een van de laatste echt traditionele, nomadische stammen ter wereld. Deze vriendelijke mensen zijn nauw verwant aan de Herero en leiden een semi-nomadisch bestaan als herders. Ze houden vooral rundvee en geiten. Het is heel bijzonder om deze bevolkingsgroep in hun eigen leefomgeving te mogen bezoeken. Je maakt dan kennis met hun manier van leven: een leven van het land, zoals hun voorouders dat voor de kolonisatie ook al deden.

Opuwo Country Hotel
Het plaatsje Opuwo ligt midden in het Kaokoland, een van de laatste wildernisgebieden ter wereld. Dit is de regio waar de nomadische Himba-bevolking woont. Je verblijft twee nachten in het Opuwo Country Hotel dat, dankzij de ligging op een heuvel, een prachtig uitzicht biedt op de weidse omgeving. Himba-dorpen dicht bij de stad Opuwo zijn gewend aan bezoekers die meer willen weten over hun cultuur en levensstijl. Als onderdeel van het programma voor verantwoord toerisme van het Country Hotel is er een afspraak met bepaalde Himba-dorpen, die meewerken aan het activiteitenprogramma van het hotel. De excursie duurt ongeveer drie uur. De Himba-gids is tegelijkertijd je tolk en stelt je op een respectvolle manier voor aan de lokale bevolking van het te bezoeken dorp. Je krijgt de gelegenheid om vragen te stellen en je gids vertelt over de tradities, gewoonten en het geloof van de Himba.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Gerust op reis?

Géén aanbetaling voor reizen naar Finland, Noorwegen, IJsland en Alaska en tot 31 dagen voor vertrek altijd gratis annuleren. Boek vóór 1 maart 2021.

Reizen bekijken Lees meer