Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Zweeds Lapland compleet

  • • Slapen in huisjes
  • • Verblijf aan de Botnische Golf
  • • Met de trein passeer je de poolcirkel op weg naar Kiruna
  • • 3 activiteiten inbegrepen
Duur 7 Dagen

Soort Zweeds lapland

Prijs (vanaf) € 2.475

Winterreis naar Luleå en Kiruna met verblijf in huisjes, inclusief treinreis over de poolcirkel

Een complete reis naar Zweeds Lapland waarbij de reis begint met een verblijf aan de kust van de Botnische Golf. Vervolgens reis je met de trein de poolcirkel over op weg naar Kiruna. Je slaapt in huisjes waardoor dit ook een ideale reis is om samen met kinderen te ondernemen. De sneeuwscootertocht, noorderlichtexcursie en huskysafari zijn inbegrepen. 

Een winterreis waarbij je heel veel gaat ontdekken van Zweeds Lapland. De reis start aan de Botnische Golf waar je drie nachten slaapt in een huisje van de Brändön Lodge. Je maakt een sneeuwscootertocht door de bossen en over de bevroren zee wanneer het ijs dik genoeg is. De omgeving ontdek je verder op de langlaufski's of op de sneeuwschoenen. Grote kans dat je een eland zult tegenkomen. Op de vrije dag is het mogelijk om een bijzondere cruise per ijsbreker optioneel bij te boeken. Op dag 4 van de reis stap je op de trein naar Kiruna. Onderweg is het genieten van het winterse landschap en passeer je de poolcirkel. In Kiruna verblijf je aan de rand van de stad bij Camp Ripan. Een noorderlichtexcursie en huskysafari zijn tijdens je verblijf in het hoge noorden inbegrepen. Ook heb je nog de tijd om te gaan skiën of het ijshotel te bezoeken. Een zeer complete reis naar Zweeds Lapland en een aanrader voor families.

Lees meer over deze reis Wat is inbegrepen?

Dagprogramma

Dag 1 - Vlucht via Stockholm naar Luleå: Je winteravontuur naar Zweden begint met een vlucht vanaf Amsterdam via Stockholm naar Luleå, gelegen in het zuiden van Zweeds Lapland. Na aankomst in Luleå word je per taxi transfer naar de Brändön Lodge gebracht. De lodge ligt in een bosrijk gebied en direct aan zee, waardoor je ontzettend ver kan wegkijken. Ideaal wanneer het noorderlicht zich laat zien! Je slaapt de komende drie nachten in een van de 15 vrijstaande huisjes van de lodge.De huisjes van de Brändön Lodge zijn allemaal voorzien van twee slaapkamers met elk twee 1-persoons bedden, een woonkamer met keuken, eettafel en bank en een badkamer. Het ontbijt en diner wordt geserveerd in het hoofdgebouw waar ook een heerlijke lounge met open haard is.
Dag 2 - Sneeuwscootertocht (ca. 2 uur): Na het ontbijt ga je op avontuur met de sneeuwscooter door de bossen en over bevroren meren. Vanaf januari ga je ook de bevroren zee op wanneer het ijs dik genoeg is. De gids ontmoet je bij de lodge en na de instructie over het besturen van de sneeuwscooter ga je op pad. De lokale gids neemt je me naar zijn favoriete plekken in de omgeving met de mooiste uitzichtpunten en waar je grote kans hebt om elanden of ander wild te spotten. Onderweg wordt er gestopt voor koffie en thee en vertelt de gids over de omgeving. De rest van de dag heb je vrij te besteden en diner je in de avond bij de lodge.
Dag 3 - Vrije dag, ijsbreker cruise (optioneel): Vandaag vul je de dag naar eigen wens in. Voor de wandelaars en natuurliefhebbers is het een aanrader om vandaag sneeuwschoenen te huren en de omgeving te voet verder te verkennen. Grote kans dat je allerlei wild onderweg tegenkomt. Het is ook mogelijk om een bijzondere cruise met een ijsbreker te gaan maken op de Botnische Golf (niet dagelijks, vraag onze experts naar de opties). De excursie duurt ca. 3 uur en kost EUR 400,- p.p. inclusief transfer. In de avond diner je wederom bij de lodge.
Dag 4 - Met de trein naar Kiruna: In de ochtend neem je afscheid van de Brändön Lodge en word je naar het treinstation in Luleå gebracht. Je stapt op de trein en maakt een prachtige reis van ca. 4 uur door het winterse landschap naar Kiruna waarbij je onderweg de poolcirkel passeert. Je bent nu echt in het hoge noorden van Zweden. Na aankomst op het station van Kiruna word je naar Camp Ripan gebracht, aan de rand van de stad. Je slaapt drie nachten in een geschakeld huisje. De cabins van Camp Ripan zijn voorzien van een ruime kamer met een 2-persoonsbed, kitchenette en een zitje. In een kleine slaapkamer is ook nog een stapelbed aanwezig. Verder is er ook een badkamer. In het hoofdgebouw mag je tegen betaling gebruik maken van de spa met o.a. een jacuzzi, sauna en zwembad. Je vindt in het hoofdgebouw ook een lounge en het restaurant waar het ontbijt wordt geserveerd. Voor het diner kan je hier ook terecht of in een van de restaurants in Kiruna.
Tessa Koops

Reisexpert

Liever echt maatwerk? Of vragen over deze reis?

Ben je helemaal óm en wil je meteen deze reis aanvragen? Gebruik dan onderstaande opties om jouw variant te selecteren en klik op 'Aanvragen'. Je kunt ook nog extra wensen doorgeven. Ben je toch op zoek naar 100% maatwerk (bijvoorbeeld op basis van deze reis)? Vraag dan een maatwerk offerte aan en we nemen vliegensvlug contact met je op.

Maatwerk offerte 026 3529 390
Om resultaten te zien, vul alle vier onderstaande filters in

Vol
Gegarandeerde vertrekdatum
Nog een paar plaatsen beschikbaar
Nog genoeg plaatsen beschikbaar

Heb je vragen over deze reis?

Onze reisexperts kennen íedere uithoek van hun bestemming. Nou ja, bijna dan. Neem contact met ons op en we helpen je graag.

Ik wil bellen Mail ons

Een ogenblik geduld alstublieft. De prijzen worden geladen.

Overige info

Vertrekdata: bijna dagelijks van 16 december t/m 31 maart. 

Wat is inbegrepen?

Inbegrepen: 
• vlucht SAS Amsterdam-Stockholm-Luleå en Kiruna-Stockholm-Amsterdam in de voordeligste vluchtklasse inclusief € 220 luchthaven- en vliegbelasting
• genoemde transfers
• 3 nachten in een huisje van de Brändön Lodge op basis van halfpension
• 3 nachten in een huisje Giron van Camp Ripan op basis van logies en ontbijt
• treinreis Luleå-Kiruna
• genoemde excursies 
• winter outfit tijdens gehele verblijf bij de Brändön Lodge
• winter outfit tijdens excursies bij verblijf in Camp Ripan 
• Engelssprekende begeleiding tijdens excursies 
• informatiepakket
• BTW
• bijdrage Future For Nature

Niet inbegrepen:
• optionele excursies
• overige maaltijden
• toeslag hogere vluchtklasse indien de voordeligste vluchtklasse niet meer beschikbaar is vanaf € 25 p.p (N.B. in de voorjaarsvakantie zijn vluchten beperkt beschikbaar, wat kan resulteren in een hogere toeslag) 
• eventuele toeslag hogere luchthavenbelasting
• eventuele brandstoftoeslag 
• sneeuwscooterverzekering
• reis- en annuleringsverzekering
• reserveringskosten € 37,50 per boeking
• SGR (garantiefonds reizen) bijdrage € 5 per persoon
• bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Wil je deze reis aanvragen?

Bel ons of bezoek deze pagina op tablet (houd hem dan horizontaal) of desktop computer om het aanvragen af te ronden.

026 3529 390

Liever je wensen per mail doorgeven?

Dat kan. Laat ons je wensen weten en we gaan voor je aan de slag.

Mailen

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.