Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Jouw opgeslagen reizen

Trips

Praktische reisinformatie

Shortbreak Nellim

Terug

Accommodatie
Wildernishotel Nellim is een stijlvolle accommodatie in het noorden van Finland. Houten gebouwen opgetrokken uit dikke oude boomstammen, zogenaamde  'logs', liggen rond een plein: de receptie met restaurant en bar, het safarihuis en verschillende hotelkamers en huisjes. Het geheel ligt aan het Inarimeer, Je loopt de poort uit en aan de andere kant van de weg stap je zo het ijs op. Het is het startpunt voor verschillende safari's. Er is nog een klein meertje waar de glasiglo's aan liggen. Een goed punt voor noorderlicht spotten. Bij de receptie en bar is er gratis wifi, in de kamers en in de log suites en huisjes is geen wifi beschikbaar. 

Wildernis kamer (1-2 personen)
De 34 wildernis kamers bevinden zich in 3 aparte gebouwen. Elke kamer heeft een eigen badkamer en beschikt over een tweepersoonsbed of twee aparte bedden. De kamers zijn smaakvol ingericht geïnspireerd op de omringende arctische natuur. Enkele wildernis kamers hebben een eigen sauna. De toeslag voor een kamer met eigen sauna bedraagt €125,- per persoon. 

Log Suite (2-5 personen)
De 16 Log suites bevinden zich in vier afzonderlijke blokhutten. Elke blokhut heeft vier Log suites met een eigen entree. De  Log suites hebben een eigen badkamer, een privésauna en een tweepersoonsbed. Op de vide staan 2 of 3 eenpersoonsbedden.

Log Cabins (2-4 personen)
Elke Log Cabin is uitgerust met een kitchenette, een open haard en een badkamer met een eigen sauna. De Log Cabins hebben beneden een tweepersoonsbed en boven een vide die plaats biedt aan 2 personen (matrasbedden).

Arctic Log cabin (2 personen)
De Arctic blokhut is voorzien van een tweepersoonsbed, toilet en douche. De sauna bevindt zich in een aparte blokhut ernaast. 

Arctic Suites small (3-4 personen)
Nellim heeft 3 mooie Arctic suites die geschikt zijn voor een klein gezin of reisgezelschap. De suites zijn allemaal net wat anders ingericht. Alle Arctic suites hebben een eigen badkamer met douche. 

Cabin Lusma of Nuora (2 personen)
De huisjes Lusma en Nuora bevinden zich dicht bij het hoofdgebouw van Nellim. De hutten zijn uitgerust met een kitchenette, een woonkamer en een badkamer met een eigen sauna. De hutten hebben een slaaphoek met tweepersoonsbed.

Arctic Suite small 301 (2-4 personen)
Arctic suite 301 is een groot studio appartement en is uitgerust met een tweepersoonsbed, een ingebouwd stapelbed voor kinderen, een kitchenette, een woonkamer en een badkamer.

Arctic Suite large 302 (4 personen)
Arctic suite 302 heeft 2 slaapkamers; 1 kamer met 2 aparte bedden en een kamer met een tweepersoonsbed. Verder is deze Arctic suite uitgerust met een kitchenette, een eetkamer, een woonkamer en een badkamer met eigen sauna.

Arctic Suite 303 large (4-5 personen)
Arctic suite 303 heeft 2 slaapkamers; 1 kamer met 3 aparte bedden en een kamer met een tweepersoonsbed. Verder is Arctic suite 303 uitgerust met een kitchenette, een eetkamer, een ruime woonkamer en een badkamer met eigen sauna.

Peska Log Cabin (4-6 personen)
Blokhut Peska ligt bij het meertje. De blokhut is uitgerust met een woonkamer, open haard, kitchenette en een badkamer met privésauna. Het beschikt over een grote slaapkamer beneden en drie eenpersoonsbedden op de vide boven. 

Kasari Log Cabin (4-7 personen)
De Kasari blokhut is de meest spectaculaire accommodatie in Nellim. In deze blokhut worden moderne constructie en traditioneel houtmateriaal vakkundig gecombineerd tot een uniek geheel. De blokhut Kasari heeft een comfortabele woonkamer voor ontspanning, een kitchenette met eettafel, een eigen open haard. Een direct uitzicht over het meer en een privésauna bekronen het geheel. Beneden is er een grote slaapkamer met een tweepersoonsbed. Boven zijn 2 slaapkamers, één met een tweepersoonsbed en de andere slaapkamer heeft 2 aparte bedden. Tevens zijn er 2 badkamers aanwezig. De sofabank kan worden omgetoverd tot een extra slaapplek. 

Aurora Lakeside Villa (8 personen)
De Aurora Lakeside Villa ligt aan het prachtige Inari meer, op slechts vijf minuten lopen van het hoofdgebouw van het hotel. Er zijn 4 slaapkamers; de hoofdslaapkamer heeft een tweepersoonsbed en panoramaramen met uitzicht op het Inari meer. De overige drie slaapkamers hebben twee eenpersoonsbedden. De villa heeft een ruime woonkamer met volledig uitgeruste keuken, privésauna en badkamerfaciliteiten.

Aurora Bubbles (2 personen)
De 7 Aurora Bubbles hebben een glazen dak. Lig in je warme en comfortabele bed en staar naar de miljarden sterren aan de hemel. Als je geluk hebt, zie je misschien het noorderlicht dansen in de lucht! Er is een toilet in de bubbel en beperkte ruimte voor bagage. Douche- en saunafaciliteiten bevinden zich in het servicegebouw naast de Aurora Bubbles.

Aurora Kota's (2 personen)
Bewonder de sterrenhemel of aanschouw het ontzagwekkende schouwspel van het noorderlicht vanuit je comfortabele bed. Het verwarmde glazen dak opent zich in de noordelijke hemel, direct boven het bed. De hutten zijn uitgerust met badkamer, douche en twee aparte bedden. 

Arctic Lake Villa's (4 personen)
Deze 7 nieuwe villa's hebben een prachtig uitzicht op het Inari meer. De locatie biedt de beste mogelijkheden om het noorderlicht aan de nachtelijke hemel te observeren. De Arctic villa's hebben twee slaapkamers; één met een tweepersoonsbed en de andere met twee eenpersoonsbedden. Alle villa's hebben een eigen kitchenette, woonkamer en badkamer met sauna. De loopafstand naar het hoofdgebouw is ongeveer 50 meter.

Arctic Sky Villa (2 personen)
Ontdek de Arctic Sky Villa, een charmante accommodatie ontworpen voor twee personen, met een gezellig tweepersoonsbed en een prachtig uitzicht op een sereen meer. Deze villa is ideaal voor een romantisch uitje en biedt een groot panoramisch raam waardoor je kunt opgaan in de omringende natuur. Compleet met een badkamer met douche en sauna.

Verblijf 1 nacht in een Aurora Bubble of Aurora Cabin. Wie weet zie je het noorderlicht vanuit je bed! De extra kosten zijn €125,- per persoon voor de Aurora Bubble of €175,- per persoon voor een Aurora Cabin als je dit de eerste of laatste nacht doet en niet je kamer aanhoudt. 

In het hoofdgebouw is de receptie, het restaurant en de lounge. Hier kun je zitten bij het haardvuur, wat drinken en gebruik maken van de wifi. 

Maaltijden
Deze reis is op basis van volpension, dus alle lunches, diners en ontbijten zijn inbegrepen van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 5. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. De goede maaltijden worden in buffetvorm aangeboden.

Reisleiding en activiteiten
De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids en worden in kleine groepen uitgevoerd. De volgorde van het programma kan veranderen.

Kleding
Bij aanvang van de eerste activiteit krijg je een thermo-overall, handschoenen en winterlaarzen. Deze mag je de rest van je vakantie gratis gebruiken. De thermo-overall is warm en ideaal voor de activiteiten en safari's. Je draagt hem over je eigen kleding en hij beschermt extra bij stevige kou. Het is dus niet nodig om een complete wintersportuitrusting of een skipak aan te schaffen of mee te nemen. Wel adviseren we je om goede thermokleding en wollen sokken mee te nemen, net als een goede winterjas, handschoenen, muts en sjaal voor de avonden waarop je je thermo-overall niet draagt. Heb je vragen over kleding en buitensportmaterialen, bel ons dan even. Voor de eventuele aanschaf ervan verwijzen we je naar gespecialiseerde buitensportzaken.

Vervoer
Finnair vliegt vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel en je vliegt in 2,5 uur naar Helsinki. Vervolgens duurt de doorvlucht naar Ivalo 1,5 uur. Denk aan het tijdsverschil, je bent niet de eerste die de vlucht mist omdat de tijd niet is verzet. Terug heb je ook een overstap in Helsinki. 

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van € 1.000 per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.