Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Shortbreak Nangu

Terug

Accommodatie
Wildernishotel Nangu is een stijlvolle accommodatie in het noorden van Finland. Alle gebouwen zijn gemaakt van 'logs' en met oog voor detail gedecoreerd. Je voelt je direct thuis, door de prettige kleuren en moderne stijl die ook recht doet aan de sfeer van Finland en Lapland. Het wildernishotel richt zich op stellen, vrienden en iedereen die even weg wil van de dagelijkse hectiek. Kinderen onder de 18 jaar zijn niet welkom.

Er zijn 17 Wilderness kamers. Allemaal even sfeervol en met een eigen badkamer. De 5 superior kamers zijn iets ruimer en hebben uitzicht op het meer.

Panorama Log Cabin
Deze zes log cabins zijn 45m2 en geschikt voor twee personen. Ze beschikken over een tweepersoonsbed, sauna en badkamer, een kitchenette, haard en uitzicht door de panorama ramen. Twee cabins hebben een outdoor jacuzzi op het terras, deze is tegen een toeslag te boeken.

Aurora Log Cabin
Er zijn vier cabins voor twee personen die zeer gezellig zijn ingericht. Het beschikt over een tweepersoonsbed, badkamer met douche en toilet, haard en is 30 m2 groot. Het dak heeft verwarming dus als er sneeuw is gevallen kan het je het met een druk op de knop laten smelten van het glas. Als je geluk hebt kan je dus vanuit je bed het noorderlicht kijken!  Als je hier de eerste of laatste nacht verblijft (zonder behoud van eigen kamer) dan is de toeslag € 125 per persoon.

Lake Inari Aurora Hut
Je kunt in een Aurora hut verblijven op het Inari meer. Dit ligt op ongeveer 200 meter van het hoofdgebouw óp het meer. Je hebt hier geen last van lichtvervuiling en als je geluk hebt kan je dus het noorderlicht zien. Deze ecohut heeft een tweepersoonsbed met uitzicht, een kitchenette en toilet. De hut wordt verwarmd met biobrandstof en veroorzaakt daarom slechts een minimale hoeveelheid Co2 uitstoot. Als je hier de eerste of laatste nacht verblijft (zonder behoud van eigen kamer) dan is de toeslag € 125 per persoon.

In het hoofdgebouw is de receptie, het restaurant en de lounge. Hier kun je zitten bij het haardvuur, wat drinken en gebruik maken van de wifi. Er is natuurlijk ook een sauna, waar alle gasten gebruik van kunnen maken.  

De ligging in de wildernis en aan het meer, maken het een ideale plaats om noorderlicht te spotten. Wie wil meldt zich aan voor het Aurora alert (€ 30 in totaal bij verblijf van meer dan 3 nachten) ze waarschuwen dan als er noorderlicht is. Dan is het zaak je zo snel mogelijk warm aan te kleden en naar buiten te rennen! 

Maaltijden
Deze reis is op basis van volpension, dus alle diners en ontbijten zijn inbegrepen van het diner/snack op dag 1 t/m het ontbijt op dag 5. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van lokale Engelssprekende gidsen.

Vervoer
Met Finnair vlieg je vanaf Schiphol en ben je in 2,5 uur in Helsinki en vervolgens in ruim 1,5 uur in Ivalo in het noorden van Lapland. Denk aan het tijdsverschil, je bent niet de eerste die de vlucht mist omdat de tijd niet is verzet. Terug heb je ook een overstap in Helsinki.
Tijdens de reis zijn eventuele transfers naar de activiteiten allemaal bij de prijs inbegrepen.

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van € 1.000 per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.