Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Dagprogramma 5 Dagen

Shortbreak Nangu

Terug Bekijk samenvatting

Dit is een heel bijzondere korte reis naar wildernishotel Nangu. Deze lodge is kleinschalig en met oog voor kwaliteit. Het hotel ligt aan de zuidkust van het Inarimeer. Een fantastische ligging omdat je ver kunt kijken. Dat maakt Nangu ook geschikt om noorderlicht te spotten. Drie idylische houten gebouwen, opgetrokken uit dikke boomstammen, geven het een authentiek Lapse uitstraling. Er is harmonie tussen de warmte binnen en de ruige natuur buiten. De passie voor Lapland voel je ook tijdens de excursies. Elke dag ga je de winterse wildernis in. 

Dag 1

vlucht naar Ivalo, transfer naar hotel

Vanaf Schiphol vlieg je naar de luchthaven van Ivalo, in het noordoosten van Fins Lapland. Op de luchthaven word je opgehaald en in circa 30 minuten naar Wildernishotel Nangu gebracht. Je bent direct weg van alle drukte en rijdt door een besneeuwd landschap. Waar de weg zo ongeveer ophoudt, aan de rand van het uitgestrekte en dunbevolkte dorp Veskoniemi ligt Wildernis hotel Nangu. Een klein en bijzonder sfeervol hotel. Je wordt welkom geheten en ontvangt de sleutel van de kamer. Afhankelijk van de aankomsttijd is er een diner of snack beschikbaar. Net als de andere gebouwen, opgetrokken uit de typische grijze dikke boomstammen. De hoge ramen zorgen voor verbinding met de natuur, terwijl het binnen stijlvol is ingericht en het vuur in de haard knappert. 

Accommodatie
Wildernishotel Nangu is een stijlvolle accommodatie in het noorden van Finland. Alle gebouwen zijn gemaakt van 'logs' en met oog voor detail gedecoreerd. Je voelt je direct thuis, door de prettige kleuren en moderne stijl die ook recht doet aan de sfeer van Finland en Lapland. Het wildernishotel richt zich op stellen, vrienden en iedereen die even weg wil van de dagelijkse hectiek. Kinderen onder de 18 jaar zijn niet welkom.

Er zijn 17 Wilderness kamers. Allemaal even sfeervol en met een eigen badkamer. De 5 superior kamers zijn iets ruimer en hebben uitzicht op het meer.

Panorama Log Cabin
Deze zes log cabins zijn 45m2 en geschikt voor twee personen. Ze beschikken over een tweepersoonsbed, sauna en badkamer, een kitchenette, haard en uitzicht door de panorama ramen. Twee cabins hebben een outdoor jacuzzi op het terras, deze is tegen een toeslag te boeken.

Aurora Log Cabin
Er zijn vier cabins voor twee personen die zeer gezellig zijn ingericht. Het beschikt over een tweepersoonsbed, badkamer met douche en toilet, haard en is 30 m2 groot. Het dak heeft verwarming dus als er sneeuw is gevallen kan het je het met een druk op de knop laten smelten van het glas. Als je geluk hebt kan je dus vanuit je bed het noorderlicht kijken!  Als je hier de eerste of laatste nacht verblijft (zonder behoud van eigen kamer) dan is de toeslag € 125 per persoon.

Lake Inari Aurora Hut
Je kunt in een Aurora hut verblijven op het Inari meer. Dit ligt op ongeveer 200 meter van het hoofdgebouw óp het meer. Je hebt hier geen last van lichtvervuiling en als je geluk hebt kan je dus het noorderlicht zien. Deze ecohut heeft een tweepersoonsbed met uitzicht, een kitchenette en toilet. De hut wordt verwarmd met biobrandstof en veroorzaakt daarom slechts een minimale hoeveelheid Co2 uitstoot. Als je hier de eerste of laatste nacht verblijft (zonder behoud van eigen kamer) dan is de toeslag € 125 per persoon.

In het hoofdgebouw is de receptie, het restaurant en de lounge. Hier kun je zitten bij het haardvuur, wat drinken en gebruik maken van de wifi. Er is natuurlijk ook een sauna, waar alle gasten gebruik van kunnen maken.  

De ligging in de wildernis en aan het meer, maken het een ideale plaats om noorderlicht te spotten. Wie wil meldt zich aan voor het Aurora alert (€ 30 in totaal bij verblijf van meer dan 3 nachten) ze waarschuwen dan als er noorderlicht is. Dan is het zaak je zo snel mogelijk warm aan te kleden en naar buiten te rennen! 

Maaltijden
Deze reis is op basis van volpension, dus alle diners en ontbijten zijn inbegrepen van het diner op dag 1 t/m het ontbijt op dag 5. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen.

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van lokale Engelssprekende gidsen.

Vervoer
Met Finnair vlieg je vanaf Schiphol en ben je in 2,5 uur in Helsinki en vervolgens in ruim 1,5 uur in Ivalo in het noorden van Lapland. Denk aan het tijdsverschil, je bent niet de eerste die de vlucht mist omdat de tijd niet is verzet. Terug heb je ook een overstap in Helsinki.
Tijdens de reis zijn eventuele transfers naar de activiteiten allemaal bij de prijs inbegrepen.

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van € 1.000 per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke.

Dag 2

sneeuwscootertocht Inarimeer (4 uur)

De komende dagen ga je verschillende activiteiten doen. De volgorde staat niet vast, maar alles komt aan bod. Vandaag krijg je om te beginnen de speciale thermokleding uitgereikt, die je de hele week zult gebruiken. 
Wildernishotel Nangu ligt aan het Inari meer. Dat is één van de grootste meren van Finland met een oppervlakte van ruim 1.000 km2. Er liggen duizenden eilanden in. De beste manier om een indruk van het Inarimeer te krijgen is om met een sneeuwscooter over het ijs te rijden, tussen de eilanden door. Deze sneeuwscootersafari maak je met twee personen per sneeuwscooter. Eerst krijg je instructie en dan scheur je weg over het bevroren meer. Onderweg kunnen bestuurder en bijrijder van plaats wisselen. De lunch is rond een kampvuur in de openlucht. Wat een belevenis is deze eerste echte winterdag in Lapland!

Dag 3

huskysafari en bezoek rendierfarm (5-6 uur)

De excursie van vandaag start bij wildernishotel Nellim, 45 km rijden van Nangu. De transfer is per auto door de Lapse wildernis. Je gaat op pad met de husky's! De honden kunnen niet wachten om de slede te trekken. Daarom krijg je eerst uitleg over het besturen van de slee. Bij de start stuiven de honden weg, maar al snel horen we alleen nog hun gehijg en het gekraak van de sneeuw onder hun poten. Voor de rest heerst hier de overweldigende stilte. Eén persoon is de musher en staat achterop de slede en de andere persoon zit in de slede. Regelmatig kunnen de musher en de passagier van plaats wisselen. De totale rit is ongeveer 16 kilometer.

Je brengt ook een bezoek aan de rendierfarm. Hier krijg je een kijkje in het leven in het noorden. Je ziet de rendieren van dichtbij en de gids vertelt meer over het Sámi leven en de cultuur. Je krijgt de kans om de rendieren te voeren, als je geluk hebt eten ze uit je hand.

Gedurende de dag is er een lunch.

Dag 4

sneeuwschoenwandeling (4 uur), noorderlichtexcursie (2,5 uur)

Vandaag worden de sneeuwschoenen onder gebonden voor een wandeling in de natuur rond Wildernishotel Nangu. Met sneeuwschoenen hoeven we ons niet te beperken tot paden, maar kunnen we ook over een dikke laag losse sneeuw lopen. De gids leid je over het Inarimeer, door bos en over de heuvels langs de kustlijn. Het is superstil. Onderweg lunchen we rond een kampvuur. De gids vertelt verhalen en geeft informatie over de natuur. Een heerlijke winterdag met veel tijd om te fotograferen en het landschap in je op te nemen. 
Eén van de avonden tijdens het verblijf in Nangu ga je op zoek naar noorderlicht bij het Inarimeer met de sneeuwscooter en een gids. Onderweg kijk je al omhoog naar de hemel. De rit gaat naar een kamp, op een plek zonder lichtvervuiling. Er is een kampvuur en met een beker warm sap, koffie of thee in je handen bevind je je in het donker. Dit is al een magische ervaring: in het donker midden in de wildernis van het Inarimeer. Als het helder is zijn de sterren geweldig en hopelijk laat het noorderlicht zich ook zien,

Dag 5

vlucht naar Amsterdam

Je wordt weggebracht naar het vliegveld in Ivalo voor de vlucht naar Amsterdam via Helsinki. 

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.