Liever je plannen telefonisch doornemen? Dat kan. Bel ons op 026 3529 390 of vul het formuliertje hiernaast in en we bellen je tijdens kantooruren zo snel mogelijk terug. Beloofd.

Askja Reizen hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees onze privacyverklaring.

Praktische reisinformatie

Shortbreak Inari

Terug

Video impressie
Klik hier voor een inspirerende video van Wilderness hotel Inari. 

Accommodatie
Je verblijft in het luxe Wilderness hotel Inari dat aan de rand van het Sami-dorp Inari ligt. 50 Kilometer ten noorden van Ivalo en 350 km boven de poolcirkel. Vanuit het restaurant heb je een fantastisch uitzicht over het meer. Je kan op een mooie dag niet stoppen met naar buiten kijken. In de avonden kun je in de stijlvolle lobby rond het haardvuur zitten en nagenieten van een heerlijke dag buiten. 

Wilderniskamers
Er zijn 40 wilderniskamers in twee verschillende gebouwen. De kamers zijn smaakvol ingericht in een rustieke stijl. Inspiratie is op gedaan uit de Lapse wildernis en de arctische natuur. Er zijn kamers met tweepersoonsbedden en aparte bedden. De badkamer is luxe ingericht en er is een tv op de kamer. Je kan ook gebruik maken van thee en koffie faciliteiten. 

Log Cabins
De log cabins liggen aan het Inari meer of aan de Nukkumajoki rivier, niet ver van het hoofdgebouw. Deze blokhutten zijn uit dikke houten balken opgetrokken en sfeervol ingericht. In het midden van de woonkamer is een houtkachel en hier heb je mooi uitzicht over het (bevroren) water. Je kan gebruik maken van een keuken met eettafel en er is een tv. De badkamer is ruim en je beschikt over een privé sauna. Er is een slaapkamer met een queensize bed en een slaapzolder met 3-4 bedden. 

Inari Arctic Chalets
Deze 20 nieuwere huisjes zijn geschikt voor twee volwassenen en twee kinderen. Het huisje heeft één slaapkamer met een groot tweepersoonsbed. De luxe badkamer met douche heeft ook een privé sauna. Een kleine keuken is aanwezig. De woonkamer is sfeervol ingericht met een haard, panorama ramen en een sofabank, deze kan gebruikt worden als sofa bed voor twee kinderen. 

Villa Inari
Ervaar pure luxe, direct aan de oever van het Inari-meer - op slechts vijf minuten lopen van het hoofdgebouw van het hotel. Deze unieke villa biedt alle benodigdheden voor een onvergetelijk verblijf voor maximaal 6 personen. De villa beschikt over een volledig uitgeruste keuken, een woonkamer met open haard, een masterbedroom met tweepersoonsbed en een eigen badkamer. Dan zijn er nog 2 slaapkamers met twee eenpersoonsbedden. Deze 2 slaapkamers delen een badkamer. Daarnaast heeft de villa een eigen sauna en er is een jacuzzi beschikbaar op het terras met een prachtig uitzicht over het meer en de noordelijke hemel. Er is een dagelijkse schoonmaak. Een ander bijkomend voordeel zijn de privé transfers en de bagage afhandeling. Dat is pas zorgeloos genieten.

Aurora Cabins
Heel speciaal is om een nacht te verblijven in een Aurora Cabin. Deze huisjes met glazen dak zijn vrij ruim met twee bedden, een slaapbank een badkamer met douche. Er kunnen twee volwassenen en twee kinderen slapen of drie volwassenen. Maar let op, als de slaapbank is uitgeklapt dan blijft er weinig loopruimte over. Het dak heeft verwarming dus als er sneeuw is gevallen kan het je het met een druk op de knop laten smelten. Als je geluk hebt kan je dus vanuit je bed het noorderlicht kijken! Wil je de laatste nacht van je verblijf in een Aurora Cabin verblijven dan kan dat tegen een toeslag van €150,- per persoon.

Maaltijden
Deze reis is op basis van volpension, dus alle maaltijden zijn inbegrepen van het diner/snack op dag 1 t/m het ontbijt op dag 5. Drankjes zijn niet bij de prijs inbegrepen. De goede maaltijden worden in buffetvorm aangeboden en zijn zeer uitgebreid.

Reisleiding
De activiteiten staan onder leiding van een lokale Engelssprekende gids en worden in kleine groepen uitgevoerd. De volgorde van het programma kan veranderen.

Vervoer
Finnair vliegt vanaf Amsterdam, Düsseldorf of Brussel en je vliegt in 2,5 uur naar Helsinki. Vervolgens duurt de doorvlucht naar Ivalo 1,5 uur. Denk aan het tijdsverschil, je bent niet de eerste die de vlucht mist omdat de tijd niet is verzet. Terug heb je ook een overstap in Helsinki. 

Kleding
Bij aanvang van de eerste activiteit krijg je een thermo-overall en winterlaarzen. Deze mag je het gehele verblijf gebruiken. De thermo-overall is heerlijk warm en speciaal gemaakt en geschikt voor de soms extreme. Je draagt hem over je gewone kleding en hij beschermt extra bij stevige kou. Het is dus niet nodig om een complete wintersportuitrusting aan te schaffen of zelf mee te nemen.

Eigen risico sneeuwscootersafari
Voor de sneeuwscootersafari heb je een eigen risico van €1.000,- per schadegeval als je door een ongeval schade aan de sneeuwscooter veroorzaakt. Als de bestuurder een sneeuwscooterverzekering afsluit, is het eigen risico gedekt. Deze verzekering moet je al in Nederland afsluiten, want dat kan niet ter plekke.

Oeps! Onze site doet het niet in deze browser

We raden je aan een andere browser te downloaden:

404-giraffe

Videobellen?

Je wilt met ons videobellen. Goed idee! Vul hieronder je gegevens in en we nemen contact met je op voor een datum en tijdstip.